Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Nytt Tastatur!     RetroBlogg     Høiby amok på TV 2-tur »
26. April 2002  
Advarer mot ny Hotmail-feil

Hackerne har funnet en ny metode for å snike seg inn på Hotmail-kontoen din. Det hjelpe ikke å skifte passord.

Programmerer Eric Glover fra New Jersey oppdaget feilen da en tidligere sjef til en venninne av ham fikk tilgang til venninnens epost-konto. Det hjalp ikke å skifte passord.

Glover, som har en doktorgrad i informatikk, gikk til verks for å se nærmere på sikkerheten i Hotmail, der det har blitt oppdagte flere hull. Feilen denne gangen lå i bruken av "cookies" (småkaker), små informasjonssnutter en webserver kan legge igjen på PCen slik at serveren kan kjenne deg som bruker neste gang du er innom.

Hvis du logger deg inn på Hotmail, og krysser av for å bli innlogget, legger Hotmail igjen to småkaker på maskina. Hvis noen får tak i en kopi av disse småkakene kan de logge seg inn på din mail uten å kjenne passordet ditt.

- Det som er skremmende med denne feilen er at hvis de først får tak i småkakene dine så har de tilgang til kontoen din for alltid. Selv om du skifter passord, kommer du fortsatt inn, sier Glover til Wired News.

Småkakene ligger på harddisken din, og det er en enkel sak for alle som har fysisk tilang til din PC å kopiere dem. Litt mer avanserte snokere kan også skaffe seg kopier selv om de ikke har slik adgang. De utnytter bare et av flere sikkerhetshull i Microsoft Explorer eller Outlook for å få tak i småkake-fila. Har du ikke en oppdatert utgave av disse programmene ligger det flere veier åpnee for slik snoking.

- For en ondsinnet programmerer vil det som regel være ganske lett å stjele noens småkaker, sier den danske programmeren Thor Larholm som er ekspert på sikkerhetshull i Microsoft Internet Explorer.

Av BJØRN K. BORE, Dagbladet (Fredag 26. april 2002)

Internett [14:37]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Advarer mot ny Hotmail-feil' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen