Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Hardware" 
15. August 2005  
Das Keyboard

Das KeyboardVerden ser i disse dager en ny type tastatur uten bokstaver og tegn.Det er den amerikanske produsenten med det tyskklingende navnet Das Keyboard som har laget tastaturet. Selskapets nettsider levner liten tvil om hvem som er målgruppa, da keyboardet presenteres med undertittelen "ÜberGeeks Only".

Det er Daniel Guermeur som kom på ideen, og til The Inquirer sier han at han ikke hadde noen grunn til å lage det, men regner med at det ville selge.

Men forskere sier at det over tid vil få deg til å skrive mye, mye raskere. Etter å ha brukt det en stund, og etter uttallige feilskrivinger, vil du etter hvert lære deg hvor tastene befinner seg.

Ideen er faktisk gammel. En tysk forsker ved Wellington Polytechnic School of Journalism studerte dette tidlig på 1900-tallet, og fant ut at man ville lære seg å skrive fort dersom man ikke så ned på tastene på skrivemaskinen.

Et viktig salgsargument på nettstedet til produsenten er riktignok ikke hastighet, men at kollegene dine vil holde seg lagt unna PC-en din.

Via Dagbladet.

Hardware [11:18]   TrackBack (0)


divider

24. September 2003  
Revolusjon

Nå mener svenske forskere de har funnet nøkkelenen til den første store datarevolusjonen siden 1957. - Vi vil kunne få datamaskiner som er kanskje 1000 ganger raskere enn de vi har i dag, sier Einar Johan Aas, professor ved NTNU.

Forskere ved den Kungeliga Tekniska Höskolan (KTH) i Stockholm hevder de har funnet nøkkelen til hvordan man skal få datamaskiner som er mange, mange ganger raskere og mye mindre i størrelse enn de vi har i dag.

- Det er det største som skjedd siden transistoren ble oppfunnet, sier rektor Anders Foldstrøm til Svenska Dagbladet.

Det de svenske forskerne sier de har fått til, er en erstatning til dagens transistor, som opererer på atomnivå. Enkelt forklart, handler det om elektroner som spinner den ene eller andre veien, og som dermed kan gi beskjeder videre basert på det. Teknologien kalles "spintronikk", og er veldig mye raskere enn det som har vært mulig til nå.
Les artikkelen i VG.

Hardware [22:01]   TrackBack (0)


divider

26. Mars 2003  
Data-pioner død

trykk for større bildeOppfinneren av den første bærbare pc for profesjonell bruk, Adam Osborne, er død.

Sakset fra Computerworld.)

Osborne 1 fra 1981 veier 15 kilo og er en av de første bærbare datamaskiner. (Foto: Dan Jensen/Computerworld Danmark)

Osborne anses for en av pionerene innen datautviklingen. Osborne fikk i 1980 stor suksess med sin den gang banebrytende datamaskin, Osborne 1. Maskinen veide 15 kilo og var betydelig billigere enn for eksempel Apple.

Osborne 1 hadde 64 kilobyte RAM og 3,5 MHz-prosessor. Skjermen var knapt fem tommer og hadde plass til 24 linjer med 52 anslag, skriver IDG News.

{mer...}
Hardware [10:04]   


divider

13. Februar 2003  
Husker du?

Når brukte du sist en Floppy Disk? Du vet den lille, harde, 3,25 tommers plata vi brukte å skrive filer på? En måned siden? 6 måneder siden? De fleste vil vel være nødt til å innrømme at den ikke er blant det mest brukte utstyret på PC'en. Men alle PC'er har en Floppy Disk leser/skriver!

I 1976 kom 5,25 tommers disketten som var en revolusjon med sine 330 KBs lagringsmuligheter. Så doblet de kapasiteten! Å, mirakel!

4 år senere introduserte Sony den Floppy Disken vi alle kjenner, med 1,44 MBs kapasitet! Nå var alle lagringsproblemer løst!

I dag leveres alle nye PC'er med CD leser/brenner. Kapasiteten på en CD er 700MB. Nå kommer DVD'en etter og da snakker vi om en kapasitet rett under 5 GB. Og når en blank CD i dag koster ned mot et par kroner, hvorfor i all verden skal PC'ene ha Floppy drive? Nostalgi? Hva pokker er det som går inn på 1,44 MB?

Apple har ikke hatt Floppy Disk drive siden Macintosh og det var mange som protesterte da den ble borte. Men de har tydeligvis kommet seg over tapet.

En av mine kolleger elsket å bruke hullkort, du vet de papplatene med firkantede (!) hull i, selv lenge etter at det var mulig å slippe dem. Han følte seg hjemme med hullkortene. Problemet var selvsagt hvis han skulle miste en bunke ville det være som det treffende amerikanske uttrykket: "When the shit hits the fan"!

Vi mennesker har en inneboende lengsel mot det som var, det er mulig at dette kan være litt av årsaken bak at man er så uvillig til å gi slipp på floppy'en. Jeg er ganske sikker på at den ikke koster spesielt mye å ha med i en PC, men hvorfor bry seg?

Kast den, alt du har på floppy i dag kan du ganske sikkert ikke bruke likevel. Så får vi vente på når PC-fabrikantene tør å fjerne den helt og da kan vi alle endelig bruke Floppy-diskene våre til å kaste fiskesprett med!

Hardware [14:58]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen