Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Utenriks" 
27. Mai 2002  
Vanvittig

At to land kan bringe verden til randen av en atomkrig p.g.a. av et område med stein og ørken burde resten av verdenssamfunnet ikke finne seg i. Men hva gjør vi? Vi sitter bare å ser på og venter på smellet!

Utenriks [20:36]   


divider

15. Mars 2002  
Penger, penger, penger!!!

Denne mannen har Norge gjennom 10 år med U-hjelp til Zimbabwe støttet med 2,3 milliarder kroner! Det er mange sykehjemsplasser, det. Ikke det at vi ikke skal drive u-hjelp, men det er lov å bruke hodet også.

Det verste er at det er vi som har valgt inn disse menneskene som tillater slikt!

Folket Tapte (Dagbladet 14.3.2002 av ANNE HAMMERSTAD)

Robert Mugabes valgseier ble i går kraftig fordømt. Hæren tok kontroll over gatene og omringet opposisjonens lokaler.

78-årige Mugabe så uforskammet ung og langt fra angrende ut da han feiret seieren med sin unge kone Grace i går. Etter 22 år ved makta har diktatoren stjålet seks år til som president gjennom massivt valgjuks.

- Dette er den største valgsvindelen jeg har sett i hele mitt liv, uttalte taperen Tsvangirai.

Han nekter å godta resultatet der Mugabe ble tildelt 54 prosent av stemmene og Tsvangirai 40 prosent.

- Taperen av valget er det zimbabwiske folk, uttalte skuffede politiske kommentatorer i Zimbabwe og S?rika.

Truet med krig
Bortsett fra bråkete gjenger med ZANU-ungdom som feiret i gatene, var det lite uroligheter å spore i går. Store styrker soldater dominerte bybildet, mens folk flest var hjemme.

Hæren tok kontroll over gatene i storbyene Harare og Bulawayo allerede før resultatet ble offentliggjort i går morges. Forsvarsminister Sekeramayi truet MDC-tilhengere med at demonstrasjoner kunne "lede landet ut i borgerkrig".

MDC frykter nå massearrestasjoner. 1400 av partiets medlemmer ble, ifølge Amnesty, arrestert i helga. Tsvangirai har selv en landsforræderanklage hengende over seg.

Mugabe fikk over 400000 flere stemmer enn Tsvangirai. - Det vi kan si er at de to forholdene vi påpekte i rapporten vår - volden og intimideringen før valget og de mange velgerne i Harare som ble nektet å stemme - til sammen har hatt en innflytelse på valgresultatet, og ikke bare i ubetydelig grad, sier Kåre Vollan, leder for det norske observatørkorpset.

Utenriks [03:30]   


divider

12. Februar 2002  
Skal det aldri bli fred?

Det blir aldri fred i midt-østen, det er noe som er helt sikkert! Hver gang en palestinsk selvmordsbomber eller kommandosoldat slår til i Israel, slår Israel 100 ganger så hardt tilbake. Ingen av partene vil snakke med hverandre, ingen av partene hører på resten av verden.

I mellomtiden ødelgges sakte, men sikkert generasjoner av unge Palestinere og Israelere av krigen. Hatet blomstrer på begge sider og dette bidrar jo ikke til at det blir noe bedre! (Skru opp lyden!)

Utenriks [01:26]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen