Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Nå startes nettavis uten journalister     RetroForresten     YouTube er ferdig »
1. Oktober 2006  
Sony må erstatte 10 millioner pc-batterier

Batterimarerittet øker for den japanske industrigiganten Sony. I dag varslet pc-produsenten Fujitsu at brannfarlige Sony-batterier på 19 av deres modeller må skiftes. Fujitsu er sjette pc-produsent som kryper til korset på grunn av batterileverandør Sony. Tidligere har pc-eiere med Dell, Apple, Toshiba, IBM og Lenovo blitt bedt om å bytte batterier.

På fredag varslet Toshiba at batteriene på 830.000 pc'er må byttes, dobbelt så mange som elektronikk-produsenten anslo for noen dager siden. Like etter kom Fujitsu ut av "skapet", uten å anslå hvor mange. Og seinere på dagen kom Sony-ledelsen med sine ferske tall. Minst sju millioner pc-batterier over hele verden må skiftes - kanskje opp mot 10 millioner.

Hewlett-Packard ledelsen ville ikke kommentere den siste utviklingen i batterisaken i dag. HP og Lenovo har holdt fast ved at deres pc'er er trygge med Sony-batterier. Nå står HP aleine tilbake av de store produsentene.

De bærbare brannfellene som har gitt Sonys gode rykte noen skudd for baugen, er lithium ion-batterier.

Så langt har tre flyselskaper Qantas, Korean Air og Virgin Atlantic, nektet å ta med laptoper med Sony-batterier hvis eierne ikke kan dokumentere at originalbatteriene er byttet ut.

De brannfarlige Sony-batteriene går på æren løs for japanske myndigheter og landets næringsliv. Ved to anledninger i år har handelsministeren sendt brev til Sony-ledelsen om å skjerpe sikkerhetskontrollen. En slik reaksjon er svært uvanlig i Japan.

I følge Aftenposten har handelsministeren sendt et tilsvarende brev til ledelsen for bilprodusenten Toyota. Det skjedde etter en markedsundersøkelse i USA, der amerikanske bileiere svarte at de stolte mer på sørkoreanske Huyndai-biler enn japanske Toyota-modeller.

Diskusjoner om hvorfor det er blitt slik, har dukket opp til overflaten i Japan. En av forklaringene er innføring av amerikanskbaserte lønnssystemer med fokus på produksjonsvolum.

Via Dagbladet.no.

Nytt [14:31]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/698

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Sony må erstatte 10 millioner pc-batterier' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar









Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?









Skriv sikkerhetskoden



Dersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Sony må erstatte 10 millioner pc-batterier".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen