Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Test Photoshop CS3     RetroForresten     Færre vil blogge »
16. Desember 2006  
Gjennombrudd for e-papir

Passasjerer på t-banen i Tokyo kan fra og med i dag oppleve et historisk gjennombrudd for elektronisk papir. Hvis de i det hele tatt kan lese innholdet.

Hvis pendlerne kikker ekstra nøye etter vil de nemlig se at de tradisjonelle reklameplakatene ombord i tre av byens t-banevogner er byttet ut med elektroniske plakater på 13,1 tommer som oppdateres jevnlig med nye bilder.

«Papiret», som er produsert av Hitachi og Bridgestone, er svært avansert og har blant annet en lagringskapasitet på 8 megabyte og mulighet for batteridrift. Dette innebærer at plakaten kan inneholde 37 ulike reklameplakater som roterer kontinuerlig med to minutters mellomrom.

Siden innholdet enkelt kan oppdateres gjennom en trådløs wlan-forbindelse vil denne løsningen være langt rimeligere enn både ordinære papirplakater og lcd-skjermer.

IDGs nyhetskorrespondent i Tokyo, Martyn Williams, var torsdag til stede på en demonstrasjon av de høyteknologiske reklameplakatene og rapporterer med dempet entusiasme om at teksten på «plakatene» kunne være noe vanskelig å lese. Oppløsningen er nemlig begrenset til usle 50 punkter per tomme og åtte fargenyanser.

Siden det her heller ikke er snakk om noen bakgrunnsbelysning vil bilder oppleves som relativt mørke og annonser med rød og sort tekst vil være lite egnet i denne sammenheng. Plastbelegget på papiret vil også være utsatt for refleksjoner i sterkt sollys.

E-papir som kan vise farger er imidlertid fortsatt i en tidlig utviklingsfase og det er første gang en slik løsning er tatt i bruk i kommersiell sammenheng.

Forsøket har imidlertid mulighet til å vekke stor oppsikt siden papiret er installert i vogner som til sammen frakter rundt 3,5 millioner mennesker hver eneste dag.

Via IDG.no.

Nytt [00:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/777

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Gjennombrudd for e-papir' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Gjennombrudd for e-papir".
© 2000 - 2010 Kjell Arnesen