Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Norsk Picasa Web Album     RetroForresten     Firefox vokser i Europa »
11. Desember 2006  
Julepynt svekker trådløse nettverk

Glitter og stas er hyggelig, men ikke for signalstyrken i det trådløse nettverket ditt.

Nordmenn liker nips og pynt, og julehøytiden er årets absolutte glitterhøydepunkt. Det skaper god stemning, men ikke blant brukerne i det trådløse nettverket ditt, skriver danske Ekstrabladet.

"Glitter og annen julepynt er gjerne laget av metalliske materialer", forklarer lektor Anders Fosgerau, Institut for Kommunikation, Optik og Materialer ved Danmarks Tekniske Universitet.

Metall reflekterer signalene i et trådløst nettverk, slik at dekningen vil variere i det området der du vanligvis har dekning.

Det kan virke som en bagatell, men i en undersøkelse den amerikanske bedriften Airmagnet gjorde viste det seg at julepynten kan svekke de trådløse signalene med hele 25 prosent.

Det er naturligvis ikke bare julepynt som svekker signalene. Alle metallgjenstander har samme effekt, men problemene stopper heller ikke der.

"Organisk materiale, det være seg planter, dyr eller mennesker, påvirker også signalerne i et trådløst nettverk. Disse nettverkene jobber med en frekvens på 2,4 gigahertz, den samme frekvensen som benyttes i mikrobølgeovner", forklarer Fosgerau til Ekstrabladet.

"Når mat blir varm i mikrobølgeovnen skyldes det at maten absorberer mikrobølgene. På samme måte vil organisk materiale i en trådløs nettverkssone absorbere en del av signalene, noe som svekker signalstyrken", mener han.

På toppen av det hele vil billige lyskjeder eller annet utstyr som sender ut elektrisk støy kunne påvirke kvaliteten på det trådløse signalet.

Alt i alt vil dette kunne bety at du like gjerne kan erstatte Internett med peiskos denne julen, noe mange eksperter sikkert vil anbefale uansett.

Nytt [15:28]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/769

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Julepynt svekker trådløse nettverk' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Julepynt svekker trådløse nettverk".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen