Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Fingeravtrykk godkjennes     RetroForresten     Ny krig på trappene »
5. Januar 2007  
Fildeler tiltalt

En gutt på 16 år fra Stavanger er blitt tiltalt for fildeling. Politiet i Rogaland vil, etter det Dagbladet erfarer, innstille på at gutten får 4000 kroner i bot og 60 dagers betinget fengsel.

I tillegg risikerer foreldrende erstatningskrav på et sekssifret beløp fra musikk- og filmbransjen, skriver Dagbladet.no.

Gutten fra Stavanger er den første som tiltales for ulovlig fildeling.

"Vi er veldig glade for at politiet griper fatt i denne saken og vil straffe personen bak. Dette markerer at slik virksomhet er ulovlig", sier Roald Dye, generalsekretær i Norsk Videogramforening til Dagbladet.

"Denne gutten må svare for en aktiv handling - han var fullt klar over at dette er ulovlig. Dessuten er saken et kraftig signal til foreldre om at de må sette seg bedre inn i hva ungene deres driver med", sier Marte Thorsby i platebransjeorganisasjonen IFPI til Dagbladet.

"Vi vil beregne hvor mye musikk og film som er delt, hvor mange kopier som er distribuert og verdien av dette. Vi kan komme med erstatningskrav i et sivilt søksmål i etterkant av straffsaken. Det kan fort bli et sekssifret beløp", sier advokat Espen Tøndel.

Gutten skal ha stått bak nettverket Stavanger Dragon Hub i fildelingsprogrammet Direct Connect, og administrert delingen av 7000 filmer, 150.000 låter og 20.000 videosnutter.

Etter en razzia i sommer hos gutten, som bodde hjemme hos sine foreldre, ble det tatt beslag i en dataserver som viste dette.

Via forbruker.no.

Nytt [12:52]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/793

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Fildeler tiltalt' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Fildeler tiltalt".
© 2000 - 2010 Kjell Arnesen