Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Så er de kodene også knekt     RetroForresten     Fildeling lovlig i Italia »
24. Januar 2007  
Google må svare Datatilsynet

Sporene etter alle Google-søk blir lagret. Dette bekymrer Datatilsynet, som i dag vil gjennomføre kontroll hos søkemotorgiganten i Norge.

Hver gang du er inne på Google eller en annen søkemotor, blir IP-adressen som har søkt, tidspunkt for søk, hvilke ord det er søkt på pluss mye annet lagret. Og informasjon blir lagret lenge, skriver Aftenposten.

Over tid kan det bygges opp omfattende informasjon om den enkelte nettbruker. Opplysningene vil firmaer kunne bruke til å skreddersy reklame til enkeltpersoner. Og opplysningene kan misbrukes.

"Hvorfor lagres IP-adressene så lenge og hva brukes de til? Det er et sentralt spørsmål til alle søkemotorene. Selv om søkemotoren ikke vet hvem som står bak hver enkelt IP-adresse, så legger folk selv igjen navn og andre personlige opplysninger som gjør det mulig å spore opp hvem det er", sier senioringeniør Atle Årnes i Datatilsynet til avisa.

Tilsynet gjennomfører for tiden kontroll med norske søkemotorer. Tilsynsrunden er et resultat av et internasjonalt samarbeid datatilsyn imellom. Datatilsynet og flere andre frykter at søkemotorene kan bidra til å virkeliggjøre overvåkningssamfunnet beskrevet i George Orwells "1984".

Nytt [00:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/807

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Google må svare Datatilsynet' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Google må svare Datatilsynet".
© 2000 - 2010 Kjell Arnesen