Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« The Burning Crusade setter salgsrekord     RetroForresten     Dataspill er bra for øynene »
5. Februar 2007  
Kampen fortsetter

Samtidig med at bransjetreffet By:Larm går av stabelen i Trondheim 8. - 10. februar, lanseres bevegelsen PiracyKillsMusic, der artister og plateselskap står sammen mot piratkopiering av musikk.

Under en tegning på plakatene til bransjetreffet Bylarm, som er hengt opp over hele Trondheim, figurerer logoen PiracyKillsMusic.no.

Ifølge nettsiden er PiracyKillsMusic en bevegelse der artister og plateselskap står sammen mot piratkopiering av musikk. Mer informasjon om bevegelsen blir det sannsynligvis mulig å få i februar, da kampanjen sparkes i gang.

På seminarprogrammet til By:Larm, står det nemlig oppført en debatt som kalles "Antipirat". Denne skal finne sted i Britannia hall torsdag 9. februar klokken 15.30.

Nå varsler den norske Piratgruppen motaksjoner under By:Larm, skriver IT-Avisen.

Gruppen lover å åpne nettstedet PiracyKillsNoMusic, og de vil åpne et hovedkvarter i en større norsk by.

Deres første aksjon vil være i plakatform under By:Larm i Trondheim.

"Vi skal blant annet få frem poenget at det er platebransjens egen inkompetanse, arroganse og ignoranthet som er årsaken til deres dårlige tider!" skriver de på sin egen side.

Offisielt er de store musikkselskapene forkjempere for låste musikkfiler, og legger klare begrensninger på måten filene man kjøper kan kopieres og brukes.

Tidligere meldte imidlertid Digi.no at selskapet Bonnier Amigo gir opp kampen mot fildelerne, og går over til MP3-formatet.

Bonnier Amigo er et av de aller største plateselskapene i Sverige, og her i Norge har de blant annet Mira Craig i stallen.

"Årsaken er at DRM (piratsperrer) oppleves som et hinder av mange musikkjøpere, og det bremser det legale salget. Musikken spres på internett allerede og påvirkes ikke at vi begynner å selge i MP3-format. All musikken finnes tilgjengelig for dem som vil laste den ned illegalt", sier Ludvig Werner, administrerende direktør for Bonnier Amigo til Digi.no.

Via Forbruker.no.

Nytt [12:05]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/827

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Kampen fortsetter' fra RetroForresten.


Kommentarer


Skriv en kommentar









Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?









Skriv sikkerhetskoden



Dersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Kampen fortsetter".
© 2000 - 2010 Kjell Arnesen