Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Canon EOS 450D - ny suksessmodell?     RetroForresten     HD DVD taper stadig mer terreng »
31. Januar 2008  
Nye kameraer fra Sony og Nikon

Nikon D60

Digitale speilreflekskameraer selger som aldri før, og økningen er størst i budsjettklassen. Nikon har tidligere ivaretatt dette markedet først og fremst gjennom modellene D40 og D40x, førstnevnte fås til rundt 3.500 kroner inkl 18-55mm objektiv, mens sistnevnte er omtrent identisk men med høyere oppløsning.

Nå erstattes D40x av modellen D60, mens bestselgeren D40 fortsatt blir å finne i Nikons produktspekter.

10 megapikselsmodellen D60 byr på flere nyheter og forbedringer i forhold til forgjengeren, selv om det på utsiden ser identisk ut. Kameraet er klart til opptak på 0,18 sekunder og kan ta 3 bilder i sekundet, men mest interesse knyttes til et nytt støvreduksjonssystem som kanaliserer støv ut av huset. På den måten unngår man at støv som ellers ville ligget løst i kamerahuset igjen skal legge seg i bildebanen. Støv kan som kjent komme inn i kameraet ved skifte av objektiv.

LCDen har fått retningssensor, slik at symboler og tall roterer 90 grader dersom kameraet holdes på høykant. Den samme LCDen slukkes når øyet legges inntil søkeren, og på den måten spares strøm. En lignende løsning har tidligere blant annet vært tilgjengelig på Sonys Alpha-kameraer.

Kameraet har også fått flere funksjoner for etterbehandling av bildene direkte i kameraet, for eksempel korreksjon av farger, hvitbalanse, legge på effekter på bildene etc. Det er nå også mulig å lage animasjonsfilmer fra en serie bilder, men direkte filmopptak er foreløpig ikke mulig på D60 - eller noe annet speilrefleks for den saks skyld.

Kamerahuset får en veiledende pris på 4.990 kroner inkl mva, men blir å finne i flere såkalte "kit-versjoner" med ett eller to objektiver. Et standardkit som inneholder hus + et nytt 18-55 mm F3,5-5,6 med VR-system (vibrasjons-reduksjon) vil koste veiledende 5.990 kroner og blir tilgjengelig i slutten av februar.

Nikon D60 blir en direkte konkurrent til Canon EOS 450D som ble lansert for kort tid siden.

Sony a300 og a350

De to modellene er ser ut til å være identiske, med unntak av oppløsningen. a300 får 10,2 megapiksler mens a350 får hele 14,2 megapiksler. Det fører imidlertid til at a300 klarer 3 bilder pr sekund i serie, mot 2,5 bilder pr sekund i serie for a350.

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid Live View-løsningen, som innebærer at du kan bruke den 2,7 tommer store LCD-skjermen som søker når du fotograferer. Dette har også flere konkurrenter, vippbar skjerm hører derimot med til sjeldenhetene. Dermed blir det enklere å komponere bilder langs bakken og over en folkemengde, for eksempel.

Skjermen kan tiltes 130 grader opp og 40 grader ned.

Kameraene skal for øvrig ha blitt utstyrt med en forbedret bildestabilisator i forhold til tidligere Alpha-modeller. Med maks ISO på 3200 i tillegg, skulle skarpe bilder under dårlige lysforhold være sikret.

Begge modellene skal kunne ta 730 bilder på en enkelt opplading, eller 410 bilder dersom man bruker skjermen som søker.

Først på markedet blir a350. Den kommer i begynnelsen av mars, og selges alene, eller i kit med kamera og ett eller to objektiver (18-70mm F3,5-5,6 og 55-200 F4-5,6)

a300 kommer i begynnelsen av april og blir tilgjengelig med de samme pakkene.

Sony opplyser at priser foreløpig ikke er fastsatt.

For full oversikt over spesifikasjonenen, klikk her.

Nytt [12:13]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1081

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Nye kameraer fra Sony og Nikon' fra RetroForresten.


Kommentarer


extravagant weblog you obtain

Skrevet av Annmarie Gessford den 13. Desember 2010 [08:24]


Top-notch information it is definitely. We’ve been awaiting for this info.

Skrevet av line-rider den 31. Januar 2011 [03:58]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Nye kameraer fra Sony og Nikon".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen