Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Helt slutt for Netscape     RetroForresten     Ingen HDTV sendinger fra Norge »
7. Januar 2008  
Spikeren i kista for HD DVD?

Før jul gikk det hardnakkede rykter om at det store filmselskapet Warner ville droppe HD DVD og bare gi ut filmer i det rivaliserende formatet Blu-ray.

Natt til lørdag norsk tid kunne The New York Times bekrefte at ryktene stemmer.

Dette var et så alvorlig slag for HD DVD-leiren at den offisielle organisasjonen HD DVD Group valgte å avlyse pressekonferansen de hadde bebudet på elektronikk messen CES i Las Vegas.

I en e-post til samtlige registrerte pressefolk på messen heter det de for øyeblikket diskuterer Warners kunngjøring med HD DVD-produsentene for å avgjøre om hvilke skritt som nå skal tas.

Observatører på messen har nå begynt å si høyt at HD DVD er et dødt medium, og at det vil gå samme vei som Sonys Betamax (som på 70-tallet måtte gi tapt for JVCs VHS).

Den eneste redningen måtte være om Toshiba bladde de opp de helt store dollarsedlene til filmselskapene. Som kjent sliter de store studioene med økonomien, og et passende beløp kunne kanskje overbevise dem om å fortsatt satse på HD DVD.

Selv om HD DVD-gruppa avlyste, gjennomførte Toshiba sin egen pressekonferanse. Der uttrykte de overraskelse over Warners avgjørelse. Ikke minst fordi HD DVD etter Toshibas syn har gjort kraftig innhogg i markedet for HD-film i USA.

"Som du kanskje skjønner er dette en tøff dag for meg", sier Toshibas amerikanske markedssjef Jodi Sally til Computerworld.com.

Det kan vi levende forestille oss. For nå er det bare Paramount og Universal som støtter formatet deres. Alle de andre har nå gått over til Blu-ray.

Nytt [10:17]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1068

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Spikeren i kista for HD DVD?' fra RetroForresten.


Kommentarer


I’d be inclined to play ball with you on this. Which is not something I typically do! I really like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

Skrevet av Julieta Eltzroth den 13. Desember 2010 [08:39]


fat chart you compass

Skrevet av Solomon Ahmed den 13. Desember 2010 [09:31]


Great story over again. Thank you;)

Skrevet av line rider 1 den 30. Januar 2011 [19:49]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Spikeren i kista for HD DVD?".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen