Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Siste spiker i kista for HD DVD     RetroForresten     To-platers harddisk på 640 GB »
4. Mars 2008  
IE8 tvinger frem åpne standarder

Microsoft prioriterer åpne standarder fremfor bakoverkompatibilitet. Milliarder av websider må oppdateres.

Microsoft har tidligere vært beryktet for ikke å være så opptatt av å følge åpne standarder. Det har de bestemt seg for å endre på, og i forrige uke gikk selskapets to toppsjefer, Steve Ballmer og Ray Ozzie ut og erklærte at Microsofts strategi og forretningspraksis på dette området nå skal endres.

Et av områdene der denne endringen vil skje, er på Microsofts nyeste netttleser, Internet Explorer 8.
"IE8 har blitt markant forbedret, og ble designet for å støtte dagens internettstandarder på en skikkelig måte. Det ble bevist gjennom at IE8 klarte den populære "Acid2"-testen allerede i den første betautgaven", sier Ray Ozzie, Microsofts Chief Software Architect, i en pressemelding.

Microsoft har fått svi fordi de med Internet Explorer 6 ikke fulgte standardene. Dermed har nettleseren, som kommer standard med alle Windows Xp-installersjoner, en gjengivelsesmotor som skaper mye kluss for de som lager websider. Fordi det var den mest utbredte nettleseren, har mange nettsteder tilpasset seg dens måte å lese html-kode. Det skaper problemer for besøkende med andre nettlesere.

Problemet er så stort, at Microsoft selv får problemer med nye nettlesere. De ble overasket over at Internet Explorer 7, som var mye bedre til å følge standarder, ikke klarte å lese alle nettsider ordentlig.

For å løse det så Microsoft for seg å lage en såkalt «quirks-modus» i Internet Explorer 8, og la den være standardvalget. Problemet med det, er at det ikke gir nettstedene noe insentiv til å rydde opp i koden sin.

"Det vil bli et stort problem fordi de fryser renderingmotoren. Dermed vil det være mange nettsteder som ikke retter sine feil. Insentivet til å fikse problemet blir mindre, når de vet at det alltid vil fungere med den gamle rendering motoren", sa David Storey, Chief Web Opener, i Opera Software.

Storey jobber for å få alle verdens nettsteder til å følge åpne standarder, og han er helt avhengig av å kunne argumentere med at nettstedene som gjør det sparer seg selv for problemer i fremtiden. Hvis det argumentet forsvinner, blir plutselig hans jobb mye vanskeligere.

"Vi har nå bestemt oss for å sette vår mest standard-orienterte modus som standardinnstilling i IE8. Vår opprinnelige plan var å bruke IE7-komtabilitet som standardinnstilling i IE8, for å minimere forstyrrelsen av verdens eksisterende nettsteder. Vi har nå bestemt oss for å sette vår mest standard-orienterte modus som standardinnstilling i IE8", sier Ozzie.

Internet Explorer 8 kommer med tre gjengivelsesmoduser:

En som følger oppdaterte standarder

En som følger webstandardene slik IE7 gjorde da den ble lansert i 2006

En bakoverkompatibel modus (IE6)


Besluttningen om å gjøre dette har sittet langt inne for programvaregiganten.

"Dette er naturlig nok en kompleks problemstilling. På den ene siden er det bokstavelig talt milliarder av nettsteder som er designet for å støtte tidligere versjoner, inkludert mange som ikke lengre blir aktivt vedlikeholdt. På den andre siden, er det en fordel for webutviklere hvis alle leverandører prioriterer interoperabilitet for vanlige standarder etterhvert som de utvikler seg. Etter å ha veid disse bekymringene opp mot hverandre, har vi bestemt oss for å prioritere å støtte nye webstandarder", sier Ozzie.

Som en følge av Microsofts beslutning, blir mange nettsteder nødt til å oppdatere sine nettsteder. De kan imidertid velge å bare legge inn en opsjon i meta-taggen på nettsiden som spesifiserer at de ønsker å bruke Internet Explorer 8 i «quirks-modus». Den forteller Internet Explorer 8 hvilken modus den skal kjøre i.

De som ikke gjør det, og som har nettsider laget for IE6, vil oppleve at besøkende med oppdatert nettleser får problemer med å se innholdet på sidene deres.

Via Digi.no.

Nytt [11:50]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1096

Under finner du linker til weblogger som referer til 'IE8 tvinger frem åpne standarder' fra RetroForresten.


Kommentarer


This weblog seems to get a large ammount of visitors. How do you advertise it? It gives a nice unique spin on things. I guess having something useful or substantial to say is the most important thing.

Skrevet av Paul Kettering den 13. Desember 2010 [07:46]


This page appears to get a good ammount of visitors. How do you promote it? It offers a nice individual twist on things. I guess having something real or substantial to post about is the most important factor.

Skrevet av Noble Cowin den 13. Desember 2010 [11:18]


Great post, bookmarked!

Skrevet av free movies online for free den 2. Januar 2011 [01:14]


As I website possessor I conceive the articles here is rattling great , thanks for your efforts.

Skrevet av omaficken den 11. Januar 2011 [10:09]


Wow the colors are amazing!

Skrevet av csi season online den 24. Januar 2011 [23:56]


Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? I wish my website loaded up as fast as yours lol

Skrevet av plates topu hareketleri den 26. Januar 2011 [08:18]


Good read. I saved the page for future visit.

Skrevet av Spencer Hanavan den 26. Januar 2011 [09:48]


A gender bending performance artist? Interesting... If you're looking for a guest blogger, I would love to help you! I'm not sure if you meant to put up this content or how it's beneficial to you, but if you're looking for some help, let me know!

Skrevet av Guitars den 28. Januar 2011 [21:18]


i love all peopel lssl ototwueox and my name is and how old are you reviciicae

Skrevet av Marcos Bauman den 29. Januar 2011 [19:35]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"IE8 tvinger frem åpne standarder".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen