Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Flere bytter fra Apple til PC     RetroForresten     Blåser i sjefen, sjekker Facebook »
23. Juni 2009  
Kjemper for internett i Iran

Proxyer (klikk for å finne ut hva proxy er) hjelper iranere forbigå sperrer. Mens noen proxyer tilsynelatende er laget for å hjelpe, kan andre være ufrivillig hjelp, ifølge amerikansk internettmålingsselskap.

Internettovervåkningsselskapet Rensys har inspisert proxyene som den siste tiden har hjulpet iranere med å få ufiltrert internettilgang.

Proxyene lar iranere forbigå sperrene fra myndighetene ved at kommunikasjonen går via proxyen i stedet for å gå direkte til sidene som altså er blokkert. Det er en måte å snike seg rundt sensurproblemstillingen.

Hele 87 land har proxyer som holder linjene åpne for iranere. Det imidlertid uklart hvor mange av disse er skapt med formål å hjelpe iranere å omgå sensur, skriver Rensys i sin rapport.

IP-adressene som trengs for å koble til proxy-serverne har blitt formidlet av støttespillere til den iranske opposisjonen via tjenester som Twitter og andre nettsider.

En nærmere granskning av 2000 av disse viser at selv om mange befinner seg i USA og Vest-Europa, er det også tjenester tilgjengelig både i Russland, India, Romania, Bulgaria, Vietnam og Kina. Sistnevnte er selv et land som utøver nettsensur.

Selv om en så stor spredning av proxyer kan tyde på at den iranske opposisjonen har mange støttespillere, kan realiteten være annerledes, ifølge teknisk direktør i Rensys, James Cowie.

I mange tilfeller kan være snakk om maskiner infisert av ondsinnet programvare som har fått installert proxy-tjenester.

"Jeg mistenker at mange av disse ikke er klar over at de er proxy-servere", sier han.

Andre maskiner tror han er dedikert til å hjelpe iranerne fritt kommunisere med omverden.

"På noen av serverne er proxy-informasjonen åpenbart fersk, skapt av folk som vil holde nettet åpnet for det iranske folk".

Hvor mange av serverne som faktisk er tilgjengelig fra Iran, er derimot vanskelig å si. Cowie tror mange servere blokkeres fortløpende når de dukker opp på Twitter. Og basert på samtaler med enkeltpersoner i Iran, ser det ut til at antallet nye proxyer er dalende. Dermed blir det vanskeligere for iranere å skaffe informasjon.

En analyse av nettrafikken i landet, utført av Arbor Network forrige uke, viser at trafikken i landet faller. Nettrafikken har falt med 50 prosent og video- og Bittorent-trafikk med 80 prosent på grunn av filtreringen av nettilgangen.

Via Computerworld.

Nytt [13:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1183

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Kjemper for internett i Iran' fra RetroForresten.


Kommentarer


I’d have to settle with you one this subject. Which is not something I usually do! I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

Skrevet av Creola Macmahon den 13. Desember 2010 [09:48]


To be a profitable nursing assistant, an individual need to be a team participant who is placement to get orders well. They need to additionally be emotionally secure and also have a great offer of endurance.

Skrevet av presidential limo las vegas den 19. Desember 2010 [14:13]


Stumbled into this site by chance but I’m sure glad I clicked on that link. You definitely answered all the questions I’ve been dying to answer for some time now. Will definitely come back for more of this. Thank you so much

Skrevet av ipad seotons den 19. Desember 2010 [18:46]


review myy asdxcz ootoqwpetpyk covoaaa rttqweeqw x and my name is and of the wordl. re

Skrevet av Chadwick Dishon den 30. Januar 2011 [05:38]


I am continuously searching online for ideas that can aid me. Thx!

Skrevet av Marianela Vieux den 2. Februar 2011 [04:51]


I am continuously browsing online for articles that can facilitate me. Thank you!

Skrevet av Cassey Gay den 2. Februar 2011 [09:04]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Kjemper for internett i Iran".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen