Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Sommer?     RetroBlogg     Grisete? Jeg? »
12. Juni 2001  
Feil feil, feil!!!!

tmv (3k image)I går ble Timothy McVeigh henrettet i Terra Haute, Indiana. Timothy McVeigh sto bak en forferderlig og avskyelig handling som drepte 168 kvinner, menn og barn i Oklahoma City i 1995 og såret flere hundre. Men med denne første dødsstraffen i USA siden 1963 tar USA et skritt tilbake til barbariet.

"Dødsstraffen er og forblir en del av USAs voldsproblem, og ikke en løsning på det", skriver Petter Eide, generalsekretær i Amnesty International Norge, i Dagbladet i dag

Her hjemme har vi den forferderlige Baneheia saken, hvor den ene av de to tiltalte ble idømt lovens strengeste straff, 21 års fengsel og 10 års sikring mens den andre fikk 17 år og ingen sikring. Enkelte vil hevde at disse to som mishandlet og drepte to uskyldige småjenter fortjener dødsstraff. Heldigvis har vi ikke dødsstraff i Norge, men det finnes andre muligheter å straffe slike forbrytelser på. Endre loven slik at den gir muligheter til å forvare sllike mennesker bak lås og slå resten av deres liv slik at de ikke slipper ut igjen etter noen få år bak murene.

Det finnes ingen bevis for at dødsstraff avskrekker mer enn annen straff. Ingen har rett til å ta en annens liv, enten det er staten eller en enkeltperson. Det er irreversibelt og kan ramme en uskyldig. Men for å flge opp en stadig råere hverdag må samfunnet skjerpe straffene for de som begår slike handlinger og sørge for at gjerningsmennene blir sperret inne så lenge at vår rettsfølelse tilsier at de har fått en straff som står i forhold til den forbrytelsen de har gjort.

Men allikevel, alle mennesker har rettigheter.

Greymatter [09:21]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Feil feil, feil!!!!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen