Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Greymatter" 
12. Januar 2002  
Gratulerer!!!

Gratulerer med 30 års-dagen Camilla, håper du får en fin dag!

Greymatter [11:53]   


divider

11. Januar 2002  
Telefonselgere og reklamepost!

Er du også lei av telefonselgere og all reklame i posten? Fatt mot, du er langt fra alene! Les denne artiklkeen og gjør som alle de andre, registrer deg og snart vil du få slippe!

Greymatter [11:26]   


divider

10. Januar 2002  
Sykemeldt!!

Siden tirsdag 8. har jeg vært sykemeldt! Det er ryggen som er problemet. Jeg håper inderlig at dette ikke er starten på en runddans som den Rigmor har vært i gjennom, men jeg håper og tror at dette er noe annet. Men..., det gjenstår fremdeles å se!

Greymatter [17:57]   


divider

9. Januar 2002  
Bedre tidlig var ...

Det finnes noen som helt klart har behov for profesjonell hjelp! Sjekk denne. Det er fremdeles noen dager igjen til premieren!

Greymatter [11:51]   


divider

4. Januar 2002  
4 dager inne i det nye året!

At bankene tjener grovt på gebyrer, burde jo jeg som arbeider i en bedrift som lever av bl.a. banker være glad for. Men jeg er ikke det! Det rammer nemlig meg også! Det er riktignok lenge siden bankene levde av rentemarginen (forskjellen mellom renten på sparing og lån, men nok bør være nok. La oss håpe bankene ordner opp i dette først og NHO gjør noe drastisk!

Det er godt å lese at jeg ikke er alene om min oppfatning av kongehus og kongefamilier! Les hva Sveriges Aftonbladet skriver om det!

Greymatter [11:53]   


divider

2. Januar 2002  
Godt Nytt År!

Nå er det sannelig gått et år til! Og hvilket år! Men allikevel, vi får la det som har vært ligge og fokusere på det som skal komme. Vi får håpe at det blir mye godt!

Nå er det tid for nyttårsløfter og hvem føler vel ikke at vi kunne klare det denne gangen. Men vi får se, vi har forsøkt før uten at det gikk.

Kulda sitter i og det ser ut som om det skal holde seg kaldt i en tid fremover. Greit nok bare det ikke begynner å snø.

Greymatter [13:06]   


divider

31. Desember 2001  
Nyttårsaften!

Siste dagen i året er vanligvis en dag til ettertanke over året som har gått og hva du ønsker av det nye. I vår familie har dette vært et vondt årsom også i verden forøvrig, selvom det har vært lyspunkter. Vi får bare håpe at det nye vil gi oss mange gode stunder og at alle får være friske. Fred på jorden er vel å strekke det litt langt, men det er jo lov å håpe! Uansett:

GODT NYTT ÅR og takk for det gamle (det er godt det er over!)

Greymatter [16:41]   


divider

29. Desember 2001  
Tre dager igjen av 2001

Og Ringens Brorskap, første del av trilogien Ringenes Herre, holdt hva den lovet! En ufattelig film! Les Retrospekts Anbefalinger.!

Det har ellers ikke skjedd så mye, men verden er fremdeles den samme:

Nok en ung gutt er forsvunnet!

Fare for krig mellom India og Pakistan om Kashmir. (Som om det var noe nytt - de har holdt på med det siden 1948).

Oppt?i Argentina

Urolig i midt-? (også noe nytt!!)

Bombingen i Afghanistan fortsetter!

Men Osama Bin-Laden finner de ikke!

Vi får håpe (men vi tror vel ikke) at det nye året vil bringe fred disse stedene og at menneskene begynner å væ re snille mot hverandre og kmed annet enn vold. Ordtaket "Vold avler vold" har vel aldri vært så aktuelt som nå.

Greymatter [15:59]   


divider

27. Desember 2001  
Vel overstått?

Julematen er fortært, familieselskapene over, Thomas har reist hjem til Dublin, Synne til sitt og jeg er tilbake på jobben! Det har vært en fin julefeiring med mye god mat og godt drikke. Nå må vi begynne å tenke litt på de som ikke er så heldig stilt som oss.

I ettermiddag skal Rigmor, Synne og jeg se "Ringens Brorskap"! Vi får håpe hypen holder!

Greymatter [11:29]   


divider

20. Desember 2001  
Thomas er kommet!

Kl. 01:30 i natt ankom min utlendige sønn fra Dublin for å tilbringe julen sammen med Rigmor, sin far, søster, farmor og øvrige familie og for å oppsøke sine røtter. Ha, ha! Kjenner jeg ham rett, lengter han allerede tilbake til Dublin. Men Thomas, det er godt å ha deg hjemme igjen og spesielt i jula!

Greymatter [10:39]   


divider

Jubileum!

I går var jeg invitert på jubileum i EDB Fellesdatas kantine. Der var alle 5, 10, 15, 20, 25 og 30! års jubilantene samlet til en høytidelig stund og kaffe med bløtkake. Som gave etter 15 år i firmaet (egentlig er det mer enn 33 år siden første gang jeg begynte der) fikk jeg to fine lysestaker i tinn. Fint at firmaet kan sette pris på medarbeiderne sine også i dårligere tider.

Greymatter [10:34]   


divider

The winner!

Joda, jeg vant et bilde! Men som jeg gjettet var jeg i den siste tredjedelen som ble trukket. Men jeg fikk jo tredjevalget mitt: "Argumentasjon", litografi av Erik Formoe så jeg er fornøyd.

Greymatter [10:28]   


divider

18. Desember 2001  
Vinnerdag!!

I ettermiddag, nærmere bestemt kl. 17:00 trekkes årets bilder i EDB FDs Kunstforening. Og jeg er en av de heldige vinnere!! Nå er det riktignok 126 bilder som skal trekkes og gitt mitt vanlige hell, blir jeg nok sistemann som trekkes ut! Det kan nok bli en langdryg affære, men vinner gjør jeg!

Ellers gikk ikke R's eksamen som hun hadde ventet. Etter å ha vurdert oppgaven en stund, mente hun at det ikke ville bli en så bra karakter som hun vil ha! Derfor valgte hun å levere blankt for å kunne ta den på nytt i mars 2002. Jamen er hun modig! Så får vi vente til februar og eksamen i statistikk! Håper det går bra!

Ellers så kan dere som ikke får et julekort fra oss i posten, få det her! God Jul!

Greymatter [13:17]   


divider

17. Desember 2001  
E-dag!!

Nå sitter R. og svetter over oppgaven sin. Hun er oppe til eksamen i vitenskapsteori! Jeg tenker på deg, R. og håper det går bra!

Greymatter [09:12]   


divider

13. Desember 2001  
Ja, ja...

Jeg må vel si at det ikke forbauser meg at prinsessen og hr. Behn forlovet seg til slutt. Nå blir det skikkelige House-parties med kronprinsparet!

Heia Norge, slik kongefamilie er det ikke mange som har!

Greymatter [11:21]   


divider

12. Desember 2001  
Edag -5!

Og dette skal altså være en overraskelse for journalistene? Ærlig talt....

Og hvis du lurer på hva overskriften betyr? Det er 5 dager igjen! Følg med ....

Og hvis du tror at ditt indre er mørkt, sjekk denne siten. Men skru lyset ned og lyden opp.

Greymatter [20:14]   


divider

11. Desember 2001  
Jesss!!!

Endelig har ALXHost klart å få lagt inn mysql! Nå får vi se om jeg klarer å få lagt inn det jeg skal!

Greymatter [20:23]   


divider

10. Desember 2001  
Nobelprisutdeling

Hvordan man kan dele ut en fredspris i en verden hvor det er flere land i krig med hverandre enn noensinne, har unnsluppet meg. Kanskje det er fordi vår norske Nobelkomite trenger oppmerksomheten en gang i året?

{mer...}
Greymatter [21:46]   


divider

9. Desember 2001  
Søndag ettermiddag.

Ja, så varte sykdommen hele uka! Det var slett ikke med i beregningene. Men vi måtte være hjemme begge to. Fra mandag håper jeg at det blir full fart igjen, spesielt for R. som har eksamen mandag 17.12.!! Skrekk og gru! Men det går sikkert bra.

Greymatter [14:21]   


divider

3. Desember 2001  
Vi er så syke!!!

Etter en hyggelig lørdag på Gamle Rådhus, var søndagen stille og rolig. Men vi kjente begge to at det var noe mer enn ettervirkningene etter kvelden før som herjet i kroppen. Og i dag morges var ingen av oss i stand til å gå på jobb. Vi får håpe at det går fort over!

15. januar 2001 skrev jeg om Nick Kamens oppfinnelse "IT" i café noirs blog. Vel, nå er den presentert med brask og bram og som sunn skeptiker må jeg si at hvis halvparten av det som er skrevet om den er sant er den et mirakel! Vi får se, ting har en tendens til å komme ned på jorda igjen etter en tid.

Greymatter [15:46]   


divider

29. November 2001  
Trist!

Jeg har akkurat vært på et almanna møte her i EDB Fellesdata. Beskjeden fra adm. dir. O.Trasti var at vi skal kvitte oss med rundt 100 årsverk til neste år. De det gjelder vil få beskjed 14. januar, så det vil bli en spennende jul og nyttår mens vi alle venter på brevet.

Synne har blitt overtallig i Nextra, men hun er jo så ung ennå og kommer sikkert til å få tak i en ny jobb. De har også så gunstige tilbud som avskjedspakker, så hun tenker nå veldig på hvilken hun skal velge. Det fikser du, Synne! Lykke til!

Greymatter [14:53]   


divider

26. November 2001  
Å fytterakkern!!!!!

Tenk om det fantes flere av medlemmene i regjeringen! Det er vel et skikkelig skrekkscenario! Men nå er muligheten der! La oss alle håpe at det blir forbud mot kloning av politikere! De gjør nok ugagn de vi har!!!

Greymatter [15:34]   


divider

12. November 2001  
Det er da ikke thirstday i dag? Eller?....

Hvis du noensinne har drukket Laphroaig, vet du at å drikke andre sorter blir som å drikke vann. Hvorfor denne ekstremt macho whisky i det hele tatt blir nevnt i forbindelse med "damewhisky" er hinsides all mening! Prøv den en gang, men du er herved advart!

Nå er det kommet! Allerede har vårt anakronistiske vinmonopol rukket å teste det. Testen kan du lese her. Men ellers må du på polet for å få tak i Ringnes Julebokk! Husk den er nesten like sterk som vin! Hvis du vil ha en test til, se her. Ellers er det best å teste selv, men husk: Etter noen smaksprøver det vanlig at alle smaker like godt!

Greymatter [14:25]   


divider

10. November 2001  
Jobb!

Rigmor er på samling på Høyskolen idag og jeg har vært flink! Vasket, støvsugd og handlet! Nå hviler jeg!

Greymatter [13:19]   


divider

9. November 2001  
Weekend!

Ukene går farlig fort nå! Det er snart like kort mellom mandag og fredag som mellom fredag og mandag! Ikke får du tid til å gjør noe i uka og ikke får du tid til å gjøre noe i helga, så hva er vitsen? La oss like godt la helga vare hele uka! Eneste fordelen med at det går så fort, er at det blir kort mellom lønningene!

Ellers så er det som vanlig vi "vanlige" mennesker som ikke får noe glede av løftene spesielt Høyre ga før valget da budsjettet til den nye regjeringa ble lagt fram av finansminister P.K.Foss i dag.

La oss for all del ikke ha noen fordeler ikke alle kan ha. Det virker som den nye regjeringa er mer sosialistisk enn den forrige! Men resten av verden blir mer kapitalistisk. Dette er for j..lig!

Men en liten gladmelding må det være plass til oppe i alt det triste, les denne!

Greymatter [14:46]   


divider

4. November 2001  
Søndag!

I morgen er det C-PAP dag! Da skal jeg til Lovisenberg for å teste ut dette apparatet. Jeg skal overnatte der oppe, så jeg håper alt vil komme til å klaffe! Vi holder fingrene krysset!

Har du kjøpt billetter? Billettsalget starter mandag, 5.. Denne filmen kan komme til å bli utsolgt ganske lenge!

Også er de i mot at noen dør i krigen! Men hva annet kan man vente av dette partiet som bare ønsker å få statsministeren og være i regjering?

Greymatter [20:53]   


divider

1. November 2001  
Skummelt...

Nettavisen vil ha leserne til å kåre tidenes skumleste filmer. Det passer jo bra i disse Halloween-tider. (Det heter visst det på norsk også!)

Men jeg er sikker på at den filmen jeg synes er mest skummel ikke kommer på listen.

Tenk å sitte og se og høre i 2,5 time på Julie Andrews i "Sound of Music"! Skrekk og gru, det er skummelt det!!!!!!

Greymatter [14:15]   


divider

21. Oktober 2001  
Ferdig!

Søndag kveld, i morgen starter en ny uke. Nå er jeg forhhåpentlig ferdig med det grøvste på denne site'n. Jeg håper dere alle er klare til ny innsats, hvis ikke legg dere tidlig og sov godt! God natt!

Greymatter [20:17]   


divider

15. Oktober 2001  
Jeg er tilbake!

Jeg har vel noen små endringer som jeg først må gjøre ferdige før jeg endelig kan si at jeg lar denne site'n ligge! Det blir jo også mange forskjellige varianter jeg prøver ut etterhvert, men det er jo bare som det skal.

Fra og med i dag vil jeg ihvertfall begynne å skrive igjen, så vi får se hvor det ender!!!!

Sjekk denne! Og desto mer du konsumerer, jo friskere blir du - og fra all verdens skumle sykdommer!

Greymatter [17:24]   


divider

10. Oktober 2001  
Velkommen tilbake!

Takk for det, jeg har vel forsåvidt ikke vært lenger enn et par tastetrykk unna. Men det har ikke vært lett å skrive noe i disse dager!

Ny regjering, krig i Afghanistan, terrorisme og hellig krig mellom de troende (dem) og de vantro (oss)! Er det rart en stakkar mister lysten til både det ene og det andre? Nuvel, jeg skal forsøke å komme igang med skrivingen igjen, mellom all nykonstruksjon. Det blir nok enda et par nye eller endrede siter før den første i Flash kommer. Men den kommer! Jeg har dessuten et par interessante prosjekt på gang! Følg med, ting skjer.

Greymatter [20:23]   


divider

26. September 2001  
NÆRMERE!!!!!

Puh! Det har vært mye omarbeiding av denne site'n i det siste. Men nå får det rekke inntil videre. En del andre prosjekter må også ferdigstilles. Følg med, meldinger vil komme her!

Greymatter [14:40]   


divider

13. September 2001  
Terror!

At dette kunne skje er kanskje det beste beviset for hvor sårbart vårt moderne samfunn er!

Hvis vi skal kunne opprettholde vår demokratiske måte å leve på, må vi stoppe den terroren som enkelte grupper ønsker å påføre oss. Norge er spart til nå, men i "Kardemomme By" er det lett å være terrorist. Vi klarer jo knapt å opprettholde lov og orden blant våre egne borgere. Hvordan skal det gå hvis noen med overlegg prøver å ødelegge for oss? Det er sikkert at Norge bør være det minste problemet for disse menneskene. La oss håpe at verdenssamfunnet nå reagerer så kraftig at vi etterhvert med sikkerhet kan klare oss unna disse handlingene.

Greymatter [18:56]   


divider

24. August 2001  
Dagen før dagen.

Nå er det rett før den store mediabegivenheten og noen sitter allerede klistra til skjermen for å få med seg seg så mye som mulig. For en innbarka republikaner er det vanskelig å føle den samme gleden som mange andre, men som en god pragmatiker aksepterer jeg at jeg står gganske alene om å rope: "Leve republikken!!" i dag.

Uansett. gratulerer til de unge som nå endelig får hverandre,

Greymatter [21:21]   


divider

19. August 2001  
Hurra!!!

Synne har fødselsdag! I dag fyller hun 26 år! Du verden hvor tiden flyr.

Gratulerer Synne, håper du har en fin dag!

Greymatter [15:08]   


divider

Aleneweekend!

R. har reist med sin kusine Vivi til hytta hennes i Sverige for å slappe av og hygge seg! Vel fortjent, R.! Men det er jo kjedelig å være alene.

Den 13. 8. begynte hun arbeidet som spesialpedagog på Hellerud videregående skole og trives vanvittig bra allerede.

Det har vært en lang vei å gå. Først med smertene i ryggen, så operasjonen og hele tiden fast bestemt på å gjennomføre den utdannelsen hun ønsket. I vår ble hun Cand. Mag. og første(?) etappe er gjennomført.

R., jeg er så stolt av deg!!!!!

Greymatter [14:12]   


divider

1. August 2001  
Fame!

t91709 (11k image)

Atle in action!!

Det er mange syndere i vår familie, men toldere er det bare en av! Derfor er det jo selvfølgelig ekstra morsomt når han kommer i avisen og på TV!

Men som dere ser, husk å betale bilavgiften i tide, ellers kommer Atle!!!!

Greymatter [18:57]   


divider

30. Juli 2001  
Ferdig!!

Det var merkelig å måtte stå opp grytidlig i dag for å gå på jobb etter fem ukers ferie! Det er foreløpig lite folk på jobb og liten trafikk ellers. Mange har nok enda en uke igjen.

Ferien forløp uen dramatikk, men den ble anderledes enn planlagt. Like bra for det! Ett år til neste gang, synd men sant.

Greymatter [10:02]   


divider

21. Juni 2001  
Ferie!!!

Nå er det stort sett bare en dag igjen, for fra og med i morgen ettermiddag er det 5, jeg gjentar fem ukers ferie! Det vil ikke bli skrevet noen innlegg i Arena eller Propaganda i denne perioden, men jeg håper vi får tid til å skrive litt i feriedagboken vår. Har du lyst til å følge med på hva vi foretar oss i ferien, kan du titte der. Men blir det fint vær vil det bli langt mellom innleggene.

God sommer!!!!

Greymatter [13:28]   


divider

ZZZZZZZZ - del 2

I går var jeg på Lovisenberg og fikk satt inn en ny sonde ettersom den siste ikke hadde fungert. Det var den vanlige unnskyldningen: Det var noe galt med data'n! Nåvel, jeg skal vel ikke være den som ikke vet hvor mye som kan gå galt med "data'n", men som bruker er det jo ikke noe særliig å få stappet en ledning ned i halsen og være nødt til å gå med den i flere timer før jeg legger meg. Og ikke få spise, ingen brus, ingen kaffe, ingen te, ingen alkohol, ingen sigaretter. Men man gjør det man må.

Men under over alle undere, kl 23:00 begynte det å lyse rødt i den dingsen de hadde plassert på venstre pekefinger og apparatet var igang! Med den lysende fingertuppen følte jeg meg nesten som E.T.: "ET phone home!"

Men selvsagt igår var det vanskelig å sove og rett over kl. 03:00 var det en idiot som ringte på?Han fikk nå krangla seg inn å egynte å slå på døra leiligheten måtte jo skje akkurat i natt!

Kl. 06:00 skulle apparatet slå seg av og da jeg våknet i dag morges var lyset slukket. Jeg dro rett opp på Lovisenberg og etter litt ventetid fikk jeg fjernet sonden og apparatet. Det var skikkelig deilig å bli kvitt det og jeg får bare krysse fingerne og håpe at alt gikk bra denne gangen og at jeg snorket skikkelig!

Greymatter [13:22]   


divider

20. Juni 2001  
ZZZZZZZZZZZ

På torsdag i forrige uke var jeg på Lovisenberg sykehus og fikk satt inn en sonde i halsen som koplet til en elektronisk boks skulle registrere hva som skjedde når jeg snorket om natten. Ikke spesielt vondt, men svært ubehagelig. Dagen etter leverte jeg den tilbake for at de skulle se hva som var registrert i boksen i løpet av natten.

Resultatet?

Ingenting! Rien! Nothing! Det hadde vært en teknisk feil!

Så måtte jeg tilbake i dag og sette dette på nytt. Ergerlig! Men, men .. kan de finne ut noe som kan hjelpe er det verdt det.

Vi får håpe det virker denne gangen!

Greymatter [11:44]   


divider

Familiefest

Lørdag den. 16.6. møttesfamilien på min fars side igjen på Fjordvangen for å snakke og grille! Været var bra, selv om det ikke var strålende sol. Alle kunne dessverre ikke komme, men vi som var der hygget oss og vi var vel over 30 stykker medregnet stort og smått. Mamma, Turid, Kaare og Øydis var der.Tante Grethe, Svein, Lam og Helge, Øystein og fruen, Kristin og mann, Tore og Jan, Jim og Torill, Lull, Tom og tante Edle samt en haug med barn. Takk til Kristin og Tore som arrangerer dette!

Ida og Ronny var med oss, noe jeg setter spesiell pris på. De trenger følelsen av å ha en stor familie rundt seg, selv om de antakelig ikke opplever dette på samme måten som jeg foreløpig. Og de hadde det moro. Øydis hadde tatt med seg I-Max og Ida var hundepasser stort sett hele tiden.

Det er som kanskje er mest utrolig er hvor fort barna vokser. Det ene året er de i barnevogn og det neste har de stått til konfirmasjon. Nå vel da, nesten i hvertfall! Dessverre er det blitt slik at vi ikke sees mer enn en gang i året, selv om vi alle bor innenfor eller straks utenfor Oslos grenser. Men det er vel slik det blir.

Det ble tatt en del bilder så om ikke lenge vil jeg legge noen ut. Følg med!

Greymatter [11:37]   


divider

13. Juni 2001  
And the winner is.....

Britenes favorittreplikk fra filmens verden er ikke uventet: "My name is Bond, James Bond". På annenplass finner vi Arnolds udødelige "I'll be back" fra "Terminator". Men Clinterns replikk til den skadede bankraneren i "Dirty Harry" som griper etter våpnet og lurer på om Clinterns pistol er tom: "Make my day" burde vel også kommet høyt opp.

Ellers synes jeg Dagbladet.no's redaksjon traff blink med: "Du kan da ikke bare gå", fra samtlige fjernsynsteatre på NRK.

Jeg har en egen favorittreplikk fra filmens verden: Roy Batty's (Rutger Hauers) dødsreplikk i Ridley Scotts "Bladerunner" fra 1982. "Bladerunner" er basert på Philip K. Dicks roman "Do androids dream of electric sheep?":

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain..... Time to die."
Greymatter [21:47]   


divider

12. Juni 2001  
Grisete? Jeg?

I følge denne artikkelen er menn mer grisete enn kvinner. Det får så være, men en ting har jeg lyst til å kommentere. Når en mann tar'n fram for å pisse, hva er da renest? Hendene? Neppe! De fleste av oss menn har hatt vår stolthet gjemt i fred og ro bak flere lag med klær siden morgendusjen mens hendene har vært både her og der hele tiden. Og da jeg antar at de fleste menn ikke står og pisser på hendene sine burde vi kanskje (i tillegg til at vi selvsagt vasker oss etterpå) vaske oss på hendene før vi tar'n fram slik at vi kan bevare den like ren og pen hele dagen!

Greymatter [09:51]   


divider

Feil feil, feil!!!!

tmv (3k image)I går ble Timothy McVeigh henrettet i Terra Haute, Indiana. Timothy McVeigh sto bak en forferderlig og avskyelig handling som drepte 168 kvinner, menn og barn i Oklahoma City i 1995 og såret flere hundre. Men med denne første dødsstraffen i USA siden 1963 tar USA et skritt tilbake til barbariet.

"Dødsstraffen er og forblir en del av USAs voldsproblem, og ikke en løsning på det", skriver Petter Eide, generalsekretær i Amnesty International Norge, i Dagbladet i dag

Her hjemme har vi den forferderlige Baneheia saken, hvor den ene av de to tiltalte ble idømt lovens strengeste straff, 21 års fengsel og 10 års sikring mens den andre fikk 17 år og ingen sikring. Enkelte vil hevde at disse to som mishandlet og drepte to uskyldige småjenter fortjener dødsstraff. Heldigvis har vi ikke dødsstraff i Norge, men det finnes andre muligheter å straffe slike forbrytelser på. Endre loven slik at den gir muligheter til å forvare sllike mennesker bak lås og slå resten av deres liv slik at de ikke slipper ut igjen etter noen få år bak murene.

Det finnes ingen bevis for at dødsstraff avskrekker mer enn annen straff. Ingen har rett til å ta en annens liv, enten det er staten eller en enkeltperson. Det er irreversibelt og kan ramme en uskyldig. Men for å flge opp en stadig råere hverdag må samfunnet skjerpe straffene for de som begår slike handlinger og sørge for at gjerningsmennene blir sperret inne så lenge at vår rettsfølelse tilsier at de har fått en straff som står i forhold til den forbrytelsen de har gjort.

Men allikevel, alle mennesker har rettigheter.

Greymatter [09:21]   


divider

10. Juni 2001  
Sommer?

R. er i Sverige og det har vært en stille og rolig helg her hjemme. Sommerværet lar vente på seg og jeg håper det kommer snart, det er ikke mer enn 12 dager igjen til sommerferien!

Jens Stoltenberg har et problem, sier han, med å overbevise velgerne om helheten i APs politikk. Det er derfor oppslutningen synker så dramatisk. Vel for det første er det sjelden velgerne det er feil med når poltikerne ikke blir forstått. Det er mange politikere før som har ønsket seg et annet folk, men de får ikke glemme at de er valgt for å gjøre det vi vil at de skal gjøre og ikke det de selv vil!

Nå er det på tide å bytte dem ut. Hvordan? Vi har jo ikke muligheten til å stryke og føre opp nye navn på valglistene lenger, det har de jo sørget for. Så det eneste vi faktisk kan gjøre er å stemme på et annet parti! Men hvilket?

La meg ta "ikke-alternativene" først:

Stemmer man på FRP så vet man jo overhodet ikke hva som kommer til å skje. SP og Venstre er forhåpentligvis blitt så små at de mister enhver politisk betydning. Og bra er det, to partier som ikke har livets rett i det nye tusenåret.

KrF - ærlig talt, det får da være grenser.

Da gjenstår bare SV og H?

SV er det jo ikke mulig å ta på alvor, de ønsker kun å styre for å legge enda flere restriksjoner, skatter og avgifter på oss enn AP.

Og Høyre da. Jan Petersen og Co. har vært utrolig stille i en lang periode fram til nå og det ser det faktisk ut til at de har tjent på!Norges største parti i dag! Men riktignok uten muligheter til å få gjennomført en eneste ting av det de lover. Og som de lover! Bortsett fra det så er en stemme til Høyre kanskje en stemme til å få Kjell Magne Bondevik tilbake i statsministerstolen og hvem ønsker det? Ikke jeg i hvertfall. Nå er vel sjansene for at Høyre i tiden som kommer er nødt til å snakke mer og høyere(!) og det vil ganske sikkert igjen føre til at populariteten synker. For er det en politiker som kan få oss til sovne foran TV'en er det Jan Petersen.

Nei, mitt tips idag er at det største partiet blir i nå som før Hjemmesitterpartiet. Og ikke det minste rart, med så mange uengasjerende og kjedelige politikere vi har idag.

Greymatter [17:48]   


divider

6. Juni 2001  
Litt av hvert

Og hvis du tror at politiet her i landet har mye rart å bekymre seg om, har du neppe lest dette.

Nå vet vi hvorfor kvinner som ammer får større bryster!

Er det noe rart at vi blir slitne etter en lang dag på jobben?

Greymatter [13:57]   


divider

31. Mai 2001  
Gratulerer, Clint!

clintEastwood (8k image)Det er pussig å tenke på at vår ungdoms store tøffing (større enn Arnold) er blitt hele 71 år i dag. Gratulerer med dagen, Clinter'n. Vi kan vel ikke akkurat ønske deg 71 til, men i hvertfall mange produktive år

Her er noen Clinter'n linker:

Greymatter [19:50]   


divider

29. Mai 2001  
Sommer!????

Hvor bliver sommeren av? Ut av vinduet kan jeg bare se regn og grått og trist og fysj a meg! Se hvordan det ser ut fra Holmenkollen. Blir det som i fjor? Regn, kaldt og mye vind? En ting er i hvertfall sikkert: Det blir vår. Så får vi heller slutte å syte og gjøre det beste ut av det. (Hvis du har noen forslag så skriv en kommentar!)

Har du fulgt med i denne serien? Den har gått en tid nå og slår vvirkelig "Big Brother" langt ned i støvlenee. (Vel, rett skal være rett: Jeg har sett 10 minutter av BB, men det var nok for meg!) Campinglivet på Larkollen er så fjernt fra mine ferieminner og ?r at jeg ble helt betatt da jeg tilfeldigvis så det første programmet, siden måtte jeg bare følge med videre. Jeg skal ikke harselere over Harry og Doris, men den faktoren er ekstrem i dette programmet. Jeg kan ikke si at jeg er noe mer fristet til campingliv etter dette, men allikevel: Denne serien er et must og har høy kult-faktor.

Stolt av manndommen din? Gj?t;A HREF="http://www.nettavisen.no/servlets/page?section=587&item=158137">dette trikset og du har grunn til å være det!

Hvem som serverer det billigste og det dyreste ølet kan du finne på dette nettstedet.

Greymatter [13:57]   


divider

28. Mai 2001  
Hurra!!!!

R. er endelig ferdig med skolen! I dag var hun oppe til muntlig eksamen og fikk et meget godt resultat! God ferie R., og slapp nå godt av i sommer. Det har du sannelig fortjent.

Greymatter [19:39]   


divider

16. Mai 2001  
In Memoriam

Forfatteren Douglas Adams er død.
Douglas Adams mest kjente utgivelse er The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy. Boka kom i 1979, og er en satirisk historie om en gruppe intergalaktiske haikere.

Fortellingen starter med at jorden ødelegges for å gjøre plass til en intergalaktisk motorvei.

Hovedpersonene er utenomjordiske Ford Prefect og hans jordiske kompanjong Arthur Dent. De reiser i universet for å finne svaret på meningen med livet, universet og alt. Det viser seg å være 42. Spørsmålet er derimot en helt annet sak!

{mer...}
Greymatter [11:55]   


divider

14. Mai 2001  
Valg 2001

En god ting med kronprinsens bryllup er at valgkampen blir temmelig amputert. Nå kan det vel diskuteres om bryllupet er mer interessant lesing/seing enn valget, men det skal i hvertfall bli godt å slippe noen av politikerne i en periode.

For de fleste burde jo valget være mye viktigere enn et skarve bryllup mellom to ukjente personer, men det er vel slik at vi alle føler et eller annet i den forbindelsen. Nå vel: "Leve republikken!". Men hadde vi hatt republikk, måtte vi vel også gå i angst over at vi kanskje fikk Kjell Magne Bondevik som president. O skrekk og gru! Så det er kanskje bedre å ta det sikre for det usikre og ønske kronprinsen og hans utvalgte lykke til og et langt liv og "Gid de mange, mange mange små må få etc., etc...

{mer...}
Greymatter [15:26]   


divider

Velkommen til Arena

Velkommen til Arena. Her vil jeg forsøke å beskrive de hendelser som jeg ikke tør å legge inn i Propaganda. Hvordan det blir etterhvert får tiden vise.

Greymatter [14:28]   


divider

26. April 2001  
Digital eller tradisjonell informasjon?

I dag blir digitale kameraer stadig billigere og bedre og utvalget stadig større. Men med økende digitalisering av bildene, hvordan skal de bevares for ettertiden?

Vi har vel alle ett eller flere album med bilder vi har samlet oss fra ferier, fritid, høytidelige anledninger som bryllup, barnedåp fødselsdager osv.. Album fra våre foreldre og besteforeldre som viser ulike sider ved hverdag og fest for vår familie opp gjennom tidene.

Album som ikke bare er til glede for oss, men også for kommende generasjoner.

Hva med våre digitale bilder? Hvordan skal kommende generasjoner få glede av dem?

Vi sender alt mer e-mail og samler informasjon elektronisk. En gang vil helt sikkert papirbasert informasjon være forsvunnet. Det er jo gode nyheter for skogen, men hvordan skal all informasjonen bevares for ettertiden? Hvordan skal skal fremtidens mennesker (og forskere) finne ut om vårt dagligliv? Er det bare det offisielle som vil overleve og enkeltmenneskenes liv vil være glemt for alltid?

Dette er en fremtid som bør bekymre oss. Ikke for vår egen del, men for alle de som kommer etter oss. Jeg har fremdeles bilde av min mors foreldre, men når våre barns barn blir besteforeldre - har de?

Jeg vil gjerne høre flere synspunkter på dette så bli med og diskuter!

Greymatter [13:47]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen