Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Bedre tidlig var ...     RetroBlogg     Sykemeldt!! »
10. Januar 2002  
Hva nå?

Ap-leder Thorbjørn Jagland ønsker å lede partiet fremover mens sosialdemokratiet gjenoppbygges. Han ser mange svakheter i partiets politikk, blant annet mener han at Ap ikke burde overtatt regjeringsmakten i mars 2000.

- Jeg har lyst til å lede an i det Ap som skal gjenreises, sa Jagland under presentasjonen av boka "Vår sårbare verden" torsdag, en bok han kalte det motsatte av et politisk testamente.

Uavhengig

Jagland avviste at bokutgivelsen kan settes i sammenheng med den pågående kampen om ledervervet i Ap.

- De som har fantasi kan sette dette inn i mange sammenhenger. Jeg ser det, men tenkte at søren heller, jeg lar meg ikke diktere, men vil si fra hva jeg står for som politisk leder, sa han.

Jagland fastholdt at det er tilfeldig at boken kommer fire dager før han skal kunngjøre om han stiller til gjenvalg som partileder. Selv hadde han ønsket boken utgitt før, men det viste seg at forlaget ikke kunne klare det.

Jagland ville torsdag ikke kommentere lederstriden, men holdt seg til temaene han tar opp i boken.

Bygges opp

Jagland brukte mye av bokpresentasjonen til å snakke om behovet for gjenoppbygging av sosialdemokratiske verdier, ikke minst sett i forhold til politikken dagens regjering fører.

- Vi har penger nok, men mangler virkemidler for å klare oss i en global verden. Vi trenger en sterk stat for å ta fatt ute i distriktene og for å sikre at vi bearbeider naturressursene bedre enn vi gjør i dag. Vi må ta en mer offensiv holdning. Vi trenger en klarere sosial profil og større vekt på fordelingspolitikken, sa Thorbjørn Jagland.

Stoltenberg tier

Jens Stoltenberg vil ikke si noe om hvilken rolle han ønsker å spille i Arbeiderpartiet før han møter sentralstyret mandag ettermiddag.

I ettermiddag møtte han pressen, men brukte tiden på å kommentere partileder Thorbjørn Jaglands nye bok "Vår Sårbare verden".

Mens Jagland har varslet at han vil si hva han ønsker på sentralstyremøtet, holder Stoltenberg en lavere profil. Langt de fleste fylkeslederne mener at det er galt å føre debatten om lederspørsmålet allerede nå og vil at debatten skal føres videre.

- Jeg vil ikke si noe om denne saken før møtet mandag. Det riktige er at sentralstyret får sine vurderinger først slo nestlederen fast.

[Sakset fra Dagbladet](NTB)Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Hva nå?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen