Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« En ny media-krig     RetroBlogg     Data-pioner død »
24. Mars 2003  
KRIG!!

Trykk for større bildeDet er jo så at enhver får som fortjent. Ikke det at Iraks folk har fortjent at USA sender hele sin militærmakt mot dem, men det måtte jo gå som det gjorde uansett. Så lenge USA har definert sin rolle som verdens eneste supermakt, er det jo i de som definerer hvem som er "snille" og hvem som er "slemme".

Og Saddam Hussein har jo vært "slem" ganske lenge. (Selv om det vel neppe er mer enn 20 år siden han var blant de "snille", så verden forandrer seg fort.)

Krig kan i mine øyne aldri rettferdiggjøres, det er alltid de svakeste den går utover. Dessuten vil det i Irak bli total oppløsning når kurdere, shiia-muslimer og sunni-muslimer skal dele makten seg i mellom. Det blir vel helst landet som blir delt.

Og hvis kurderne får sin egen stat, bryter helvetet ut neste gang i Tyrkia som har en stor andel kurdere i sør som da også vil ha sin egen stat. Se bare hva som skjedde i tidligere Jugoslavia!

Nei, det er ikke lett!

Vi får bare håpe at krigen snart er over med minimalt tap av menneskeliv og minimale ødeleggelser av sivile mål, men det er vel for mye å håpe på. I enhver krig finnes det bare tapere.

Les også denne lederen fra Aftenposten.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'KRIG!!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen