Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Bloggens kraft     RetroBlogg     5'er liste »
25. Mai 2005  
Stort svinn i bistanden til Tanzania-skoler

Aftenposten skriver 23. mai: "Nærmere halvparten av pengene som skulle gi barn i Tanzania et bedre skoletilbud, blir borte på veien, viser en gjennomgang av bistanden.

I snitt forsvinner mellom 36 og 46 prosent av midlene som skulle brukes til opprusting av skoleverket, viser undersøkelsen som norske og tanzanianske forskere står bbak. For andelen som skulle settes av til å kjøpe nye skolebøker situasjonen enda verre: Nærmere 80 prosent av pengene er borte."

Dette er Tanzania, men det kunne sikkert vært et hvilket som helst annet land som mottar midler fra rike giverland. Hvem som beriker seg på andres giverglede er ikke beskrevet, men i Afrika er jo korrupsjon svært utbredt, så det skulle vel ikke være så vanskelig å tro at mange av disse pengene forsvinner i lommene til byråkrater og andre som tar hånd om midlene.

Det er i grunnen merkelig hvor lite det skrives om dette i norske medier, de ser ut til å være mer opptatt av "Idol", "Fagerstrand", "Big Brother" og "Eurovision Song Contest" enn hva leserne egentlig burde blitt informert om.

Jeg tror heller ikke at alle pengene blir borte etter at de er kommet til mottakerlandet. Det skulle vært svært interessant å se hvor mye av de pengene som ytes i bistand som virkelig kommer dit de skal og ikke forsvinner i administrasjon, transport, reiser etc.

Men det er ikke noe for avisene, Jon Obi Mikel har jo sluttet seg til det nigerianske U-landslaget i Paris!Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Stort svinn i bistanden til Tanzania-skoler' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen