Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« PC Hardware for Dummies?     RetroBlogg     Små endringer »
29. Juli 2005  
Tror det ikke før jeg ser det!

IRA legger ned våpneneIRA har bestemt seg for å legge ned våpnene kl 16:00 idag (lokal tid) for godt! Dette er jo noe som har ligget i luften en stund, men nå er det altså offisielt.

Dessverre er det kommet mange løfter fra IRA som ikke har blitt holdt, så det gjenstår å se om de denne gangen mener alvor. Selv om Englands statsminister Tony Blair er fornøyd med utsagnet og håper at politikk vil erstatte terroren fra IRA, er det andre som er mer skeptiske:

Ikke uventet var reaksjonene på IRAs utspill sterkt delte i går. Den irske statsministeren Bertie Ahern stilte seg i utgangspunktet positiv, men understreket at bevegelsen hadde bevisbyrden på sin side, sett i lys av de mange skuffelser som har fulgt i kjølvannet av Langfredagsavtalen fra 1998. - Dagens hendelse kan innebære en ny æra for folket på øya. Hvis IRAs ord blir fulgt av handling, vil de være av historisk rekkevidde, sa han.

Talsmenn for den protestantiske siden var imidlertid klart skeptiske. Ian Paisley, som leder det største protestantiske partiet i provinsen, DUP, uttalte at det siste tiåret er spekket av utspill fra IRA som er gitt merkelappen "historisk" og "epokegjørende". - Heller ikke av IRAs siste uttalelse fremgår det at man vil gjøre en slutt på gruppens kriminelle virksomhet, slo han fast.

Sir Reg Empey, leder for Ulster Unionist Party, uttalte at man ikke kan ta IRA på ordet ettersom gruppen har brutt alt for mange løfter fra før.

Den som lever får se.

Les mer i Aftenposten og på BBCs nettsider.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Tror det ikke før jeg ser det!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen