Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Aldri mer!     RetroBlogg     Wikipedia »
7. August 2005  
Digigrafi

DigigrafiFotograf CF Wesenberg har fotografert av Nerdrums kunst. Fotografiene selges som signerte kunstverker til høye priser. - En ny teknikk, sier fotografen.

CF Wesenberg har laget digigrafiene i samarbeid med Odd Nerdrum. I sommer stilles de ut i Galleri KS i Tønsberg. Utstillingen henger til 5. september.

Fotograf CF Wesenberg er mannen som i denne uken ble kjent fordi han har gjort det til levebrød blant annet å fotografere Munch og andre store kunstnere. Da tyver ranet Hotel Continentals Munch-bilder, sto de igjen med det pressen kalte verdiløse fotografier. I Galleri KS i Tønsberg henger i sommer fotografier Wesenberg har tatt av Odd Nerdrums kunst. Disse selges for 15 000 kroner, er signert av Nerdrum og er i følge opphavsmennene en ny metode: digigrafi .

CF Wesenberg har vært i Nerdrums atelier på Island og tatt bildene. Kopiene er også laget der, i samarbeid med Nerdrum.

Jeg har avfotografert utsnitt av et av bildene, for eksempel et selvportrett. Så har vi manipulert eksponeringen ut fra hvordan Odd vil at det skal se ut. Vi har printeren rett ved siden av oss, og lager kopiene der. Det signerte opplaget er på ti stykker, og er det Nerdrum har gått god for.

Kanskje en kunstform som gjøre flere kunstverk litt mer tilgjengelige for alle?

Les hele artikkelen i Aftenposten. Foto: Arash Nejad



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Digigrafi' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen