Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Kunst og Kultur" 
27. Mai 2009  
Spesielt?

stamenatICFF1.jpgDet er mye rart man kan lage og mye rart som er blitt laget. Men denne varianten har jeg ikke sett før. Det er en lampeskjerm(?) som er laget av designeren Daisuke Hiraiwa og kalles "Stamen". Hiraiwa har brukt 12.500 tannpirkere for å lage den. Det står ikke noe om hvor lang tid han har brukt, men det har nok tatt litt tid, ja.

Og det finnes en annen lampeskjerm variant som er laget av plastikk-skjeer. Sjekk denne linken: http://www.daisukehiraiwa.com/2009/05/stamen-and-petals-at-icff-2009.html

Via BoingBoing.


15. April 2007  
The Mouse Trap board game

Mouse_Trap.jpgI slutten av 70-årene/begynnelsen av 80-årene var jeg en del turer over til England og måtte alltid ha noe spennende med tilbake til ungene. En gang husker jeg at jeg hadde kjøpt et brettspill som kaltes "The Mouse Trap" som bestod av en rekke attrapper som skulle settes sammen og som inngikk i spillet.

Det begynner å bli noen år siden, "ungene" har for lengst flyttet ut og stiftet egne familier (vel, ikke alle har gjort det da) og spillet var gått i glemmeboken, ihvertfall for meg. Men på en av mine mange "turer" ute på internett, kom jeg over en artikkel i "Make Magazine" om en som skulle lage en replika av dette spillet i full størrelse til en markedsmesse/utstilling lansert av nevnte Make Magazine. Og det brakte en del minner tilbake. Jeg husker det var vanskelig å spille, ungene var kanskje litt for små, men de syntes i hvertfall det var morsomt å sette i gang attrappene!

Kanskje det ligger et eller annet sted fremdeles?

Her er forøvrig en artikkel i Wikipedia om dette spillet.


13. November 2006  
6 ords science fiction

I Wired Magazine 14.11. kan du lese resultatet av en konkurranse de har hatt, hvor de har bedt om 6 ords SF historier. Av de jeg leste synes jeg disse to var bra.

Computer, did we bring batteries? Computer?
- Eileen Gunn

TIME MACHINE REACHES FUTURE!!! … nobody there …
- Harry Harrison

Ellers kan du lese flere i Wired Magazine.


7. August 2005  
Digigrafi

DigigrafiFotograf CF Wesenberg har fotografert av Nerdrums kunst. Fotografiene selges som signerte kunstverker til høye priser. - En ny teknikk, sier fotografen.

CF Wesenberg har laget digigrafiene i samarbeid med Odd Nerdrum. I sommer stilles de ut i Galleri KS i Tønsberg. Utstillingen henger til 5. september.

Fotograf CF Wesenberg er mannen som i denne uken ble kjent fordi han har gjort det til levebrød blant annet å fotografere Munch og andre store kunstnere. Da tyver ranet Hotel Continentals Munch-bilder, sto de igjen med det pressen kalte verdiløse fotografier. I Galleri KS i Tønsberg henger i sommer fotografier Wesenberg har tatt av Odd Nerdrums kunst. Disse selges for 15 000 kroner, er signert av Nerdrum og er i følge opphavsmennene en ny metode: digigrafi .

CF Wesenberg har vært i Nerdrums atelier på Island og tatt bildene. Kopiene er også laget der, i samarbeid med Nerdrum.

Jeg har avfotografert utsnitt av et av bildene, for eksempel et selvportrett. Så har vi manipulert eksponeringen ut fra hvordan Odd vil at det skal se ut. Vi har printeren rett ved siden av oss, og lager kopiene der. Det signerte opplaget er på ti stykker, og er det Nerdrum har gått god for.

Kanskje en kunstform som gjøre flere kunstverk litt mer tilgjengelige for alle?

Les hele artikkelen i Aftenposten. Foto: Arash Nejad


29. April 2005  
Don't panic!

H2G2Douglas Adams, mannen som skrev "The Hitchikers Guide to the Galaxy" døde i 2001. Nå mer aktuell enn på lenge når filmen har hatt verdenspremiere (i Norge ikke før i juli) og serien som ble laget tidlig på 80-tallet går på fjernsynet.

Men svaret han en gang ga på "livet, universet og alt", nemlig 42, er dessverre ikke sant! På Dagbladets nettside 28. oktober 1999, svarer han nemlig på spørsmålet "hvorfor 42?":

"I have officially retired from the business of explaining what I meant by 42. It was just a joke. End of story.
Douglas
"

Så vi må nok finne ut det på egen hånd nå. Les boka, se filmen (trailer her) når den kommer. Det er Douglas Adams verdt!

Flere linker til H2G2 på Retrospekt finner du her (mai. 2001) og her (feb 2005).


8. Mars 2005  
Historien fortsetter

Som antatt, fortsetter historien om Morten M. Løbergs kritikk av Dronningens "kunstutstilling". I dag er det Sonja selv som "slår" tilbake. Både Aftenposten og VG har artikler om dette i dag, mens Nettavisen benytter anledningen til å lansere en fotokonkurranse! Som sagt: Dette tegner til å bli en føljetong! Bra jobba, Morten!

Ellers er vår alles gode venn, Dagfinn Høybråten, på banen igjen. Denne gangen er det "cocktails" han vil til livs. Han har nemlig oppdaget at det er alkohol i uhorvelige mengder i enkelte av disse. Og det kan vi ikke ha noe av! Her må det forbud til! Les hva Nettavisen skriver om dette.

Også er det den internasjonale kampdagen igjen! Men det er ikke alle som er like opptatt av den lenger. Men allikevel: Pass på og vær spesielt oppmerksom på hva du gjør og sier i dag!

Bare som et apropos til de som mener forbrytere i Norge får for liten straff i forhold til forbrytelsen. Hva med aktors påstand i rettsaken mot den tidligere argentinske marinekapteinen Adolfo Scilingo? 9138 års fengsel? Burde vel holde det!


19. September 2003  
En bokhandler fra Kabul

En bokhandler fra KabulDa Ådne Seierstad kom ut med boken "Bokhandleren i Kabul" i fjor høst var mottakelsen overstrømmende. Boken skulle etter sigende være en sann beretning om en muslimsk families liv og gjøremål. Nesten uten unntak roste litteratur-anmelderne boken til skyene og den solgte som varme hveteboller i tørt gress.

Men nå begynner det å rakne for de samme menneskene. Det viser seg nemlig at den gode Ådne har pyntet litt på virkeligheten. Ihvertfall hevder mannen som er den virkelige bokhandleren dette.

Og dermed tar anmeldere og journalister sats igjen og prøver å tilpasse sin den gang nesegruse beundring til sjokkert avstandstagning.

Hvordan kunne du, Ådne. Vår helt og vårt litterære forbilde og en modig og tapper krigskorrespondent.

Herregud, hun er journalist, er hun ikke? Og hvem andre enn journalister tror på dem?

Les hva Aftenposten skriver.


18. September 2003  
Mona Lisa

monalisa.jpg

Slik hadde vel Leonardo da Vincis Mona Lisa sett ut etter noen plastiske operasjoner hvis hun hadde levd i USA idag.


10. April 2003  
Kvinnens plass er i ....?

Vi som opplevde kvinnenes "frigjøring" og den "myke" mann i 70-årene, ville nok vært engstelige for å ha kommet med følgende utsagn om hvorfor det ikke er flere kvinnelige kunstnere representert i norske gallerier:

Gallerieier Haaken Christensen, mener det har en naturlig forklaring.

"Jeg blir vel ikke populær av å si det, men det er klart at en meget primær oppgave for kvinnen er å føde barn. Det å ogå skulle drive betydelig skapende virksomhet på toppen av det å få barn, er for en kvinne langt mer anstrengende enn en mann."

Nei, Haaken. Ikke hos kvinnelige kunstnere!

Les hele saken i NRKs nettavis.

Kunst og Kultur [13:25]   


divider

7. April 2003  
Idiot!

Ja, jeg vet at det er dumt og ja, jeg vet at jeg kommer til å glemme det. Men jeg har altså gjort det!

Hva da? Jo, meldt meg inn i bokklubben "Krim og Spenning"! Jeg fikk velge fire bøker "gratis" under forutsetning av at jeg er medlem ett år. Men det er ikke noen som helst kjøpeforpliktelse i dette året. Joda, jeg vet at jeg kommer til å glemme å avbestille, men jeg kan jo prøve?

Men det aller største problemet er at den første "månedens bok" jeg blir tilbudt, altså avbestillings-objektet, er den kritikerroste forfatteren Robert Wilsons nye bok: "Den Blinde Mannen i Sevilla" som også far strålende motakkelse.

Så hva gjør jeg? Avbestiller eller "glemmer" å avbestille? Jeg vet'a f..n!

Kunst og Kultur [23:02]   


divider

5. Mars 2003  
Here he comes again!!!

Det var sannelig på tide!

Det er 10 år siden jeg var på Kalvøya festivalen, utenfor Sandvika, og så på Neil Young. Den gangen hadde han med seg Booker T and the MG's som backing-band og som omvarmingsband spilte Pearl Jam! Det var litt av en konsert, gitt!

Så jeg må si at jeg følte meg fristet til å oppleve Neil Young en gang til, men usj! I Konserthuset? Og 1200 kroner for billetten? Ærlig talt, de engang så rebelske, unge rockerne (Neil Young er 57 år og er nok mer opptatt av penger enn å formidle musikken sin. Man må nok være stor fan av Young'ern skal en bruke så mye på en konsert.

Men det blir nok fullt av middelaldrende, fete, veletablerte 68'ere (jeg ser en i speilet hver dag!) som minnes sin egen ungdom 25. april. Neil Young har jo vært med oss helt siden da!

Går jeg? Vi få se --

Les hva Aftenposten skriver om den kommende konserten.

Kunst og Kultur [10:24]   


divider

28. Januar 2003  
Monumental Kunst

Husker du mannen bak "The Running Fence" i 1976 og innpakkingen av Pont Neuf i Paris i 1985? Ikke det? Kanskje du husker innpakkingen av den tyske Riksdagen i Berlin i 1995?

Vel, nå er han i gang igjen. Han skal lage "The Gates" i Central Park i New York.
nettsiden hans kan man lese følgende:

On January 22, 2003 Michael R. Bloomberg, Mayor of New York City, announced that the city has given permission to New York artists Christo and Jeanne-Claude to realize their temporary work of art:
The Gates, Central Park, New York, 1979-2005.

The 7500 Gates, 16 feet (4.87 meters) high with a width varying from 6 to 18 feet (1,82 m to 5,48 meters) will follow the edges of the walkways and will be perpendicular to the selected 23 miles of footpaths in Central Park.

Skikkelig jobb, det der!

Kunst og Kultur [17:21]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen