Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Jamen på tide!     RetroBlogg     One more time! »
18. September 2005  
På tide å avskaffe det?

De fleste ungdommer i videregående skole er likegyldige til monarkiet, og flere enn før ønsker en slutt på kongehuset, viser en fersk undersøkelse. Bare 13 prosent av ungdom i videregående skole oppgir at de er glade for at Norge har et kongehus og at det betyr mye for dem personlig.

Dette kommer frem i en omfattende undersøkelse hvor 41 000 ungdommer har tatt stilling til kongehuset i Norge.

71 prosent oppgir at de ikke er personlig opptatt av dette, mens 16 prosent ønsker avvikling av kongehuset. Sammenligner en med tilsvarende undersøkelser for fire år siden, så viser tallene at flere ønsker avvikling og færre er positive til kongehuset.

"Svarene kommer fra et representativt utvalg på 5 100 elever og ble hentet inn i begynnelsen av september", sier administrerende direktør Bjørn Henrichsen i Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) som har utført spørreundersøkelsen.

Ungdommen er nok ikke så verst allikevel!

La oss avskaffe hele tøyset med konger og prinsesser og prinser og alt det der! Leve republikken!

Via Aftenposten.

Korstog [11:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'På tide å avskaffe det?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen