Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Korstog" 
5. September 2007  
Back in business!

Den 31. desember 2005 opphørte mitt "frynsegode" "Fri Avis". Jeg ble riktignok kompensert for det store tapet, men måtte begynne å betale regningene selv. Og da jeg fikk en regning fra Aftenposten for ett års abonnement, syntes jeg det var litt i overkant å betale. Så jeg lot være. Jeg fikk fortsatt avisen i en måned, men så var det slutt.

Etterhvert ble savnet så stort at jeg kontaktet Aftenposten for å gjenoppta abonnementet, men med litt hyppigere frekvens på regningsbetalingen. "Ja, det er greit" svarte damen i den andre enden av telefonen. "Men da må du først betale for januar"! Ikke tale om, det var de som hadde sendt meg avisen, jeg hadde ikke bedt dem om å gjøre det. "Slik er reglene", svarte hun, "ha en god dag".

Jeg har siden med ujevne mellomrom forsøkt å overbevise dem om at på en god kunde som meg (jeg har hatt abonnement siden jeg flyttet hjemmefra, for søren!) kunne de godt spandere én måneds abonnement! Til ingen nytte.

Til plutselig her en dag i forrige uke hvor jeg prøvde igjen. Og under over alle undere, de ga seg!

Så i dag morges lå avisen pent på matta og vil forhåpentligvis ligge der hver dag framover (hvis jeg husker å betale regningene, vel og merke)!

Jeg håper at dette betyr at jeg er standhaftig, tålmodig og prinsippfast og ikke at jeg bare rett og slett er dum!

Korstog [12:33]   TrackBack (0)


divider

16. Mai 2007  
Eureka!

Nå vet jeg hvorfor kongen kalles "kongen"!

"??".

Det er jo på grunn av jobben hans.

"??".

Å stå på slottsbalkongen vel, og vinke til 17. mai toget!

"??".

Tok du ikke den? Kongen. BalKongen! Ha, ha!

Ha en strålende nasjonaldag! Leve republikken!

Korstog [13:22]   TrackBack (0)


divider

10. April 2007  
Drømmejobb?

Jeg leser i Dagbladet i dag at kronprinsparet står uten stabssjef og har gjort det i tre måneder nå. Ikke er det noen som vil ha jobben heller. De har forespurt flere kjente profiler fra norsk næringsliv, men alle har takket nei. Og når man ser hva som forventes av stabssjefen, er kanskje ikke det så merkelig. Les bare:

Kronprinsparets stab er i dag på 16 personer. Jobben som stabssjef er så viktig at kronprinsparet ikke vil ansette noen de ikke er helt sikre på vil passe. Både profesjonalitet, kompetanse, personlighet og kjemi er viktige kriterier.

Stabssjefens oppgave er blant annet å tilrettelegge kronprinsparets offisielle og private program og å behandle og vurdere invitasjoner. Vedkommende har dessuten ansvar for budsjettering og rapportering. Drift og hushold på Skaugum er også en del av stabens oppgaver.

Men litt pussig er det jo at når de nå har klart seg uten denne sjefen siden 1. januar i år kan vel ikke jobben være så viktig allikevel? Eller?

Korstog [11:37]   TrackBack (0)


divider

22. Februar 2007  
Leve republikken!

Som tidligere sagt er jeg ikke den store tilhengeren av kongen og monarkiet. Han hadde riktignok fødselsdag i går, men det hadde søsteren min også og det var det grunn til å feire.

Og alt dette jåleriet som følger med en kongelig fødselsdag kan jeg gjerne unnvære. Spesielt når et republikansk parti som SV er med å fjesker for disse menneskene. Usmakelig.

Men i min levetid blir det nok ingen republikk. Det for mange av denne typen som Dagbladet skrev om i går kveld. Les bare:

På utsiden av borggården står Kjersti Nome (60) alene med to norske flagg. Hun har fulgt fellesfeiringen av kongeparet siden klokka 13 i dag:

"Jeg må være en raring som bruker hele dagen på dette", ler hun, godt innpakket i pelskåpe og selskinnsko.

Likevel har hun fått merke den kalde dagen:

"Med slike temperaturer blir jeg så stram i ansiktet at jeg ikke trenger ansiktsløftning", sier hun.

Men hun unner kongeparet og de andre å kose seg i varmen:

"Nå får de mat, og de får slappe av. Når man blir 60, som jeg er, vet man å sette pris på anledninger som dette. Nå skal jeg hjem og legge meg, og tenke på denne flotte dagen, sier hun", idet Gardemusikken marsjerer forbi.

"Raring" kaller hun seg selv. Det skal være sikkert. Men det som slo meg når jeg leste dette, er at denne damen bare er "litt" eldre enn meg! Håper jeg ikke blir like patetisk om jeg blir intervjuet etter 60. Men jeg lover at når jeg har passert 60, kommer jeg fremdeles ikke til å "sette pris på anledninger som dette"!

Det er mange gærne folk! Leve republikken!

Korstog [00:00]   TrackBack (0)


divider

7. Februar 2007  
Dialogens kronprins!

Og så klarte de det igjen, kongehuset. Kronprinsen skulle "beære" dialogprosjektet til den internasjonale studentfestivalen med sitt nærvær og det var kun adgang for spesielt inviterte og pressen. Litt av en "dialog"! Les bare hva Nettavisen skriver om arrangementet:

Flere fotografer fikk bare tatt bilde av kronprins Haakons rygg inne på Nobels Fredssenter grunnet uklarheter mellom arrangører og Slottet. Kronprinsen ivaretar sammen med sin kone kronprinsesse Mette-Marit en rekke representasjonsoppdrag. Det var i anledning dialogprosjektet til den internasjonale studentfestivalen i Trondheim at kronprins Haakon var tilstede.

Prosjektet fokuserer på Afrikas konflikter, og studenter fra ulike land i Afrika som blant annet Sudan, Etiopia, Eritrea og Somalia deltar i dialoggrupper på Røros, men åpningsdagen var lagt til Nobels Fredpris senter i Oslo.

Arrangementet var kun for inviterte gjester og presse. Etter innlegg av blant andre Kjell Magne Bondevik om de globale utfordringene vi står overfor, ventet pressen på å få ta bilder av kronprinsen mens han fikk en omvisning og anledning til å snakke med de utenlandske studentene i etterkant av åpningen.

Pressen fikk beskjed om å bli med dit Kronprinsen og studentene oppholdt seg, men fikk så beskjed om at det ikke var mulig å ta bilder likevel. Pressekorpset ble sendt ned igjen med beskjed om å vente med å ta bilder til Kronprinsen var ferdig.

Så kom kontrabeskjeden; - Slottet har ombestemt seg

Nå kunne fremmøtte jorunalister gå opp igjen, men måtte deles inn i to grupper. Første gruppe kom inn med beskjed om å være diskret og fikk aller nådigst ta bilder i et halvt minutt.

Da neste gruppe skulle sendes inn, fikk de ikke lov til å ta bilder likevel. De ble sendt bort, for så å bli hentet tilbake for å kunne ta noen få bilder de også.

Da Kronprinsen sitt besøk var over stilte han opp på bilde med alle studentene, men hadde ikke tid til å snakke med pressen.

"Hvorfor velger Kronprinsen å stille opp på et arrangement som dette?", spurte Side2.

"Det er ikke lagt opp til noen spørsmål", svarte Kronprinsen og smilte før han gikk ut i snøværet og inn i den ventende bilen.

Hva er det egentlig kongefamilien tror de er her for? Det burde vært en ypperlig anledning til å få omtale for den nevnte festivalen. Og hvorfor invitere pressen når ha ikke gidder å stille opp for dem? Makan!

Nei, det er bare en ting å gjøre. Kvitte seg med hele gjengen og innføre republikk. Jo før, jo heller.

Leve republikken!

Korstog [15:43]   TrackBack (0)


divider

25. Januar 2007  
Og om du fremdeles tviler

SonjaDet er ikke bare dronningens kammertjener (huff!) som har problemer med at de kongelige tror de lever i en annen verden enn de gjør og at lover og regler ikke gjelder for dem. Den stakkars kammertjener(inn?)en jeg skrev om her på Retrospekt tirsdag har ikke bare mye å gjøre. Hun må også, i likhet med alle andre på Slottet, gi avkall på elementære, grunnleggende rettugheter vi andre i Norge tar for gitt. Les bare hva Aftenposten skriver i dag:

De slottsansatte må skrive under på en kontrakt der de aksepterer at de ikke må gi uttrykk for sine private meninger om de kongelige, skriver VG i dag.

I kontrakten må de ansatte også love å ikke føre dagboknotater som handler om de kongelige.

Kontrakten hindrer også at de de ansatte skal snakke sammen om hva de synes om de kongelige: "Kongefamiliens private liv og virke skal ikke unødig omtales blant personalet", heter det i kontrakten som VG siterer fra.

Nå sier flere jusprofessorer at kontrakten begrenser de ansattes ytringsfrihet.

Stig Åkenes Johnsen er adovkat i arbeidsrett og sier til avisen at en del av punktene etter hans mening både er i strid med Grunnloven og arbeidsmiljøloven.

"Jeg mener helt klart at de ansatte ved Slottet kan gi uttrykk for sin mening om styresettet", sier Johnsen til VG.

Han mener også at ansatte har rett til å gå ut med informasjon for eksempel i forbindelse med trakassering.

"Om en ansatt trakasseres av en av de kongelige, så vil han ha rett til å gå ut med det".

Professor Carl August Fleischer sier at erklæringen er for generelt utformet.

"Enhver person må ha rett til å gjøre det som er nødvendig for å ivareta sin tarv", sier han.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: "Leve republikken!"

Korstog [11:27]   TrackBack (0)


divider

23. Januar 2007  
Leve republikken!

Du som leser Retrospekt rimelig regelmessig, kan ikke ha unngått å legge merke til mitt syn på kongehuset. Jeg har aldri lagt skjul på at dette landet hadde klart seg utmerket godt uten det kongehuset vi har. Nå er det mange som hevder det motsatte og jeg får vel neppe oppleve Norge som republikk i min egen levetid. Men det er blitt mange eksempler på hvor ekstremt høytidelig de tar seg selv og sin rollefigur.

Denne gangen er det dronningen. Det er visst uhyre viktig for henne å kle seg så fjongt som mulig ved enhver tenkelige anledning. Hun er så til de grader opptatt av dette at hennes egen ansatte kammertjener (Ja, det er riktig. Kammertjener, og året er 2007!) ikke orket mer og sa opp! Les bare hva Dagbladet skriver i dag:

Sidsel Wiborg ble utslitt av å sørge for at dronning Sonja ser bra ut.

Sidsel Wiborg har vært dronning Sonjas kammertjener siden 2000, men mistet jobben, og de siste 10 månedene har hun vært sykmeldt. Jobben med å kle opp Sonja ble en for stor belastning:

"Over lang tid har det vært for tøft å oppfylle kravene", sier Wiborg til VG.

Hun vil ikke si hvor mye overtid hun har jobbet, men ifølge VG dreier det seg om mellom 400 og 600 timer i året.

Slottet vil ikke si mye om saken, men innrømmer at det er hardt å jobbe for dronningen.

Selvsagt må dronningen være pent kledd, men mellom 400 og 600 timer overtid for å gjøre det er vel i overkant?

Og hvem må betale for dette (og klærne) tror du?

Leve republikken!

Korstog [14:57]   TrackBack (0)


divider

14. Oktober 2005  
Bortkastede penger!

Statsbudsjettet for 2006 fra den avgåtte regjering er framlagt og selv om mange av postene i dette vil bli omgjort av den nye regjeringen, er en ting sikkert. Drammensveien 1s beboere og avkom får så det holder. Som om de ikke hadde nok fra før. Mens andre må slåss for arbeidsplassene sine og lønningene blir holdt nede, kan "de kongelige" smile fornøyd. For de får ihvertfall mer enn nok. Les bare hva Nettavisen skriver om din og min gave til "de kongelige" (også kalt apanasje):

Både kongeparet og kronprinsparet får oppjustert sin apanasje for 2006. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2006 er det satt av 7,75 millioner kroner til HM Kongen og HM Dronningen. Dette er en økning på 300.000 fra 2005.

Apanasjen skal dekke personlige utgifter for kongeparet, herunder utgifter i forbindelse med diverse offisielle oppgaver og vedlikehold av egne eiendommer.

I statsbudsjettet er det også foreslått å øke kronprinsparets apanasje med 200.000 for neste år. De vil da få 5,2 millioner kroner til å dekke personlige ugifter samt midler til drift og vedlikehold av de private eiendommene.

I tillegg er det foreslått å bevilge 116,9 millioner kroner til Det Kongelige Hoff for 2006. Bevilgningen skal brukes til kongehusets utgifter til offentlige oppgaver samt drift og infrastruktur for å løse disse oppgavene.

Bevilgningen skal også dekke utgifter til løpende indre vedlikehold og utvikling av de kongelige eiendommene Slottet, Bygdø kongsgård og Oscarshall.Det er også satt av 11,4 millioner kroner til kronprinsparets stab.

Totalt er det satt av 141,28 millioner til Det kongelige hus i budsjettforslaget for 2006. En økning på 14,8 millioner sammenlignet med 2005.

Fytterakker'n! Leve republikken!

Via Nettavisen.

Korstog [12:48]   TrackBack (0)


divider

20. September 2005  
One more time!

Og så skjer det igjen! Denne gangen er det kongen selv som tråkker i salaten. Les bare følgende, sakset fra Nettavisen:

- Det er håpløst med en konge som går rundt uten så mye politisk gangsyn at han ikke vet å styre unna selv de mest åpenbare politiske kontroversene i norsk politikk, sier Nordby til Dagbladet. Han er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

- USA er vår viktigste allierte og en nær politisk partner i mange internasjonale organisasjoner, sa kongen under et arrangement i Washington nylig.

Trond Nordby mener kongen med uttalelsene sine støtter Bondevik-regjeringens syn på blant annet norsk deltakelse i Irak, og peker på at uttalelsene kommer på et uheldig tidspunkt, siden den nye rødgrønne regjeringen har varslet at den vil trekke norsk personell ut av Irak.

Jeg trodde at kongen skulle heve seg over politikken, men når han allikevel ikke klarer og la være å bry seg er det vel på tide å finne seg en ny jobb. Eller hva med å pensjonere hele kongehuset?

Leve republikken!

Korstog [10:29]   TrackBack (0)


divider

18. September 2005  
På tide å avskaffe det?

De fleste ungdommer i videregående skole er likegyldige til monarkiet, og flere enn før ønsker en slutt på kongehuset, viser en fersk undersøkelse. Bare 13 prosent av ungdom i videregående skole oppgir at de er glade for at Norge har et kongehus og at det betyr mye for dem personlig.

Dette kommer frem i en omfattende undersøkelse hvor 41 000 ungdommer har tatt stilling til kongehuset i Norge.

71 prosent oppgir at de ikke er personlig opptatt av dette, mens 16 prosent ønsker avvikling av kongehuset. Sammenligner en med tilsvarende undersøkelser for fire år siden, så viser tallene at flere ønsker avvikling og færre er positive til kongehuset.

"Svarene kommer fra et representativt utvalg på 5 100 elever og ble hentet inn i begynnelsen av september", sier administrerende direktør Bjørn Henrichsen i Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) som har utført spørreundersøkelsen.

Ungdommen er nok ikke så verst allikevel!

La oss avskaffe hele tøyset med konger og prinsesser og prinser og alt det der! Leve republikken!

Via Aftenposten.

Korstog [11:00]   TrackBack (0)


divider

4. Juni 2005  
Dyrest i Norden!

Det norske kongehuset er dyrere i drift enn både det svenske og det danske, skriver Finansavisen. Mens Dronning Margrete måtte nøye seg med 59 millioner danske kroner fra staten i fjor, inkludert en apanasje på 7,7 millioner kroner, fikk det norske kongehuset hele 111,5 millioner kroner.

Kong Harald fikk på toppen av dette 7,4 millioner kroner i apanasje, og fikk i tillegg Forsvaret til å ta regningen for Kongeskipet og adjutantene, Statsbygg til å betale vedlikeholdet av mange av bygningene og politiet til å dekke utgiftene knyttet til sikkerhet, skriver Finansavisen.

Snakk om bortkastede penger!

Korstog [12:13]   TrackBack (0)


divider

11. Mars 2005  
Ny stemor

hoibyogfrue.jpgNå har hun altså fått stemor, kronprinsessen. Hennes 68 år gamle far, den beryktede Sven O. Høiby, har funnet seg en kone. Og ikke hvem som helst. Hun er stripper og er 34 år, tre år eldre enn Mette-Marit. Av en eller annen grunn vil ikke kongehuset stille seg i rekken av gratulanter.

"Vi har ingen kommentar til dette", sier konstituert informasjonssjef Sven Gjeruld Gjeruldsen til Dagbladet.no. Pussig det i grunnen!

Jeg ler meg i hjæl! Lykke til og leve republikken!

Korstog [07:31]   TrackBack (0)


divider

6. Mars 2005  
Kongelig eksihibisjonisme

At Dronningen er en ivrig amatørfotograf er noe de fleste av oss har fått med oss. At hun i tillegg er en ivrig fjellvandrer er vel også velkjent. Men at hun hadde kunstneriske ambisjoner med sine fotos fra den norske naturen var vi vel ikke klar over. Og at hun skulle stille ut sine bilder i New York av alle steder kan vel bare være ekshibisjonisme av alvorligste grad.

Dette har selvsagt falt noen av våre mest kjente fotografer tungt for brystet. Dagbladets første side har følgende overskrift i dag:

"Fotografer slakter Sonjas utstilling" og "Er dette Pinlig?". Og i Dagbladets nettutgave under overskriften "Sonja eier ikke skam i livet. Hun viser fram egne middelmådigheter" kan vi lese at redaktøren av fotografi.no, Morten M. Løberg skriver: "Det blir pinlig når enkelte presenterer utstillingen med Dronning Sonjas private naturbilder som en kunstutstilling. Det skal ikke mye kunstnerisk gangsyn til for å konstatere at dronningens bilder ikke er kunst, men private knipserier.".

Nettavisen skriver at fotograf Dag Thorenfeldt uttaler: "Dronning Sonja blottlegger sin egen skamløshet ved å stille ut middelmådige, private fotografier i New York".

Hvis det er så viktig for kongefamilien å ikke være kongelige, så lar vi de få lov til det. Og så avskaffer vi like godt hele sulamitten og innfører republikk en gang for alle?

Se bildene og døm selv! Kanskje også du burde stille ut dine bilder.

Korstog [12:25]   TrackBack (0)


divider

29. Oktober 2003  
Hva gjør de egenlig der borte?

Trykk for større bildeHva er det egentlig de gjør der borte i Russland, vår kronprins og kronprinsesse? Er det en ferietur eller er det et statsbesøk eller hva er det? Statsbesøk kan det vel forresten ikke være. Det skal vel sta(t)sministeren eller kongen gjøre, eller?

Det er vel helst en liten markering av at vi tross alt har et kronprinspar som desperat forsøker å finne sin plass i landet. Nå er det vel ingen som er i tvil om at vi klarer oss utmerket godt uten dem og det koster vel en helvetes mye penger å sende så mange mennesker som de sikkert må ha med seg på en slik tur.

Nåvel, kanskje de betaler selv? (Ha, ha!)

Nei, Jonny fra Stovner (en fornærmelse mot alle Stovner-boere) og dama hans har vel et behov for å vise oss at de har en oppgave, selv om de fleste av oss bryr oss midt i ryggen om hva de driver med.

Og selv om Kjell Magne Bondevik skulle bli president i republikken Norge så ville vi i allefall bli kvitt ham igjen. Men det gjør vi ikke med disse menneskene.

Nei, leve republikken og vekk med monarkiet! Anakronismer er det alt for mange av.

Korstog [20:45]   TrackBack (0)


divider

6. Februar 2003  
Leve utvandringen!

Det er visst nevnt her tidligere at det kanskje var på tide å vurdere om Norge er tjent med å være et kongedømme? Noen av oss har lenge (alltid?) ivret for republikk selv om dette kanskje kan gi oss presidenter vi helst ville slippe. Men vi kan ihvertfall bli kvitt disse igjen!

Det gjør vi ikke med kongehuset!

Men det lysner. Kronprinsen og Mette Marits opphold i London har tydeligvis inspirert både Märtha Louise og "forfatteren" (prins Ari?) til også å flytte ut. De skal reise til New York. Selv om det koster oss skatte-betalere millioner, så er det verdt hvert øre!

Sonja er jo stadig et eller annet sted og rekreerer eller noe, så hvis vi bare hadde fått Harald til å ta noen lange turer ville vi kanskje glemt dem. Stoppet dem på Gardermoen uten pass! (De kongelige har vel neppe pass?) Hvem er dere? I Norge kommer bare de rene og kyske inn. Send dem tilbake!

Det er lov å drømme, er det ikke?

Alle vet hvordan kongefamilens medlemmer ser ut, så jeg setter inn et bilde av en fet undertøysmodell i stedet.

Korstog [12:35]   


divider

2. Desember 2002  
Kongehuset, igjen!

Å f..n, ikke nå igjen!Selvsagt måtte det gå galt når kongehuset involverer seg i et foretagende som er til de grader spesielt og med mennesker som bare ønsker å bli nevnt i forbindelse med kongehuset. Jeg tenker selvfølgelig på det famøse ridesenter-prosjektet som slottet stilte seg bak og kongen stilte en bankgaranti for. I tillegg stilte han Bygdøy Kongsgård til disposisjon for ridesenteret. (Er ikke Kongsgården vår eiendom?) Dette var betingelsen de andre investorene satte for at de skulle stille opp.

Hvem? Jo, Kristin G. Andresen (kona til tobakksprinsen Johan H. Andresen) og - gjennom et AS - Christian Ringnes og Jens P. Heyerdahl. Sammen med Wibecke Nagell-Erichsen har disse tre gitt et rente- og avdragsfritt lån på 5,2 millioner kroner til stiftelsen.

Det er jo med en viss skadefryd jeg observerer at den såkallte fiffen går i clinch med slottet som krever 3,5 mill. av det konkursslåtte ridesenteret som jo ikke har fem flate øre gjen, men til gjengjeld en gjeld på 7,5 mill. kroner.

Det skal bli artig å se hvor langt disse menneskene er villige til å gå for å få tilbake pengene sine!

Som tidligere sagt: Ikke bruk tid og krefter på å avskaffe kongedømmet, det klarer de best selv på egenhånd!

Les ellers om det i Dagbladet.

Korstog [09:56]   


divider

24. Oktober 2002  
Prins Ari Behn?

Ja, det måtte vel komme før eller siden. Og at det kom fra Karita "Veggimellom" Orheim er vel ikke annet enn vi kunne vente: Aftenposten skriver at hun har uttalt at Ari Behn bør bli prins! Når Mette Marit ble kronprinsesse er det vel ikke mer enn rett og rimelig at Ari Behn blir prins. Det blir litt av et kongehus vi får etterhvert!

Som jeg har sagt: Å lage noe bråk for å avskaffe kongehuset er ikke nødvendig. Det er bare å lene seg tilbake og se på at det avskaffer seg selv!

Korstog [09:27]   


divider

8. Oktober 2002  
Forfatterparet!

Så kom den da, endelig. Boken som "hele Norge" har ventet på: "Fra hjerte til hjerte". Og den slo selvsagt an i de litterære kretser. Les bare hva Dagladets Inger Bentzrud skriver:

Gudsjammerlig fottur

Hun ble en "lysfontene". Han erklærer seg åpen for guddommelige øyeblikk som "oppstår både på inn- og utpust?. Hva skjedde egentlig på prinsesse Märtha Louises og Ari Behns fire dager lange fottur i Trøndelagag i vår. Fant de fluesopp?

Det skjedde ikke stort, skal vi tro boka "Fra hjerte til hjerte". Sammen har de altså begått en rikt illustrert kaffebordbok, med vakre fotografier både fra bryllupet, fra pilegrimsleden og fra steinarbeidene på Nidarosdomen. Men tekstene deres, som åpenbart skal handle om å være underveis eller "om å vandre sammen i hvert sitt spor", blir temmelig platte innenfor slike storslagne omgivelser. Det er nesten ikke til unngå, man skal være betydelig dikter for å si noe allmenngyldig om kjærligheten.

Les hele anmeldelsen her.

Korstog [09:25]   


divider

7. Oktober 2002  
Dyreplageri?

Å høre en pelsdyroppdretter si at de som slipper ut dyrene hans driver grotesk dyreplageri, er mildt sagt en overraskelse. Enhver som har sett hvordan pelsdyrene i burene deres har det, kan vel være enige i at alt annet må være å foretrekke sett fra dyrenes side. Les hva de sier her.

Korstog [09:33]   


divider

4. Oktober 2002  
Lysfontene
Se, jeg lyser som en fontene. En lysfontene!

Bare til orientering: Slik ser en lysfontene ut!

Korstog [09:49]   


divider

1. Oktober 2002  
Prinsessen på jobb

Selvfølgelig vet prinsessen hva hun gjør. Hvem er interessert i Märtha som eventyrforteller hvis hun da ikke tilfeldigvis også var prinsesse. Nå har jeg faktisk hørt prinsessen fortelle eventyr og jeg skulle vel ha gjort det minst like bra selv. Ihvertfall vet jeg om en rekke skuespillere som gjør det atskillig bedre og sikkert også billigere. Men de er jo ikke prinser eller prinsesser så da så.

En rekke av våre politikere og andre "synsere" har gått ut og "synset" og sier at hun ikke bør bennytte prinsessetittelen i jobsammenheng. Så nå skal det bli spennende og se hva som skjer. Knytningen mellom prinsessetittelen og selskapet er vel et være eller ikke være for henne i jobb-sammenheng.

Les hva VG mener om dette her og her.

Korstog [09:21]   


divider

19. Mars 2002  
Innstramning av TT-kjøring

Debatt-innlegg i Aftenposten Aften 18.03.2002
Skrevet av: Rigmor Larsen

Nå er det på tide å si fra! Jeg er lei av måten politikere håndterer sparing og innstramninger på. Det er altfor lett å ta fra de ressurssvake gruppene i samfunnet, de som ”skriker” minst. Selv har jeg en gammel mor som er helt avhengig av å ta taxi til butikker, fotpleie o.l. Hun kan ikke lenger ta trikk eller buss, men likevel defineres hun i følge samferdselsetaten som ikke ufør. Hun er altså ikke blind eller sitter i rullestol. I følge mine begreper er man også ufør når man har hjertesvikt, slitte hofter og vondt for å gå, er kreftoperert, har nedsunken blære og i det hele tatt blitt gammel og redusert, bare for å nevne noen problemer. Det er jeg, datteren, som må kjøre henne dit hun skal, som sikkert mange andre pårørende også må. Jeg forstår at det er økonomisk lønnsomt for samferdselsetaten! Enda verre: tenk på alle de som ikke har noen til kjøre seg. Hva skal de gjøre? Ikke minst vil jeg understreke at TT- kjøring var den eneste muligheten mange eldre hadde til ikke å bli totalt sosialt isolert. Er dere politikere som sitter i bystyret bevisstløse? Samferdselsbyråd Hilde Barstad og dine medsammensvorne, ser dere ikke konsekvensene av dere gjør? Jeg oppfatter deres atferd som meget arrogant. Dere tyr til lettvinte løsninger for å foreta innstramninger som egentlig ikke kan gi særlige økonomiske gevinster. Som det blir påpekt i Aftenposten Aften på lederplass 19.03. må altså samferdselsetaten lønne 4 leger for å vurdere søknader om utvidelse av antall taxiturer. Er dette lønnsom bedriftsøkonomi?

Hva med skjemaene som er sendt ut som skal besvares av de eldre selv og legeerklæringene? Punkt 1: eldre mennesker har store problemer med å forholde seg til slike skjemaer, det er en ekstra belastning for dem. Det blir også vi pårørende eller andre som må fylle ut disse. Punkt2: I Aftenposten Aften 18.03. påpekes det blant annet av lege på Torshov legesenter at samferdselsetaten overprøver hans beslutninger. Slik jeg oppfatter det, virker det som om alle får avslag. (bortsett fra blinde og de som sitter i rullestol). Punkt 3: de eldre påføres en ytterligere utgift med egenandel til lege, noe som er en ekstra økonomisk belastning for mange, spesielt de med minstepensjon.

Hvordan fungerer denne såkalte behovsprøvingen i praksis? Legene ved Torshov legesenter sier at det er endel bevegelseshemmede eldre som ikke har fått noen turer i det hele tatt. Hilde Barstad mener det kan ha skjedd en feil i saksbehandlingen i enkelte tilfeller og oppfordrer de som mener de har blitt vurdert feil om å anke saken. Hva hjelper det da? Det eneste man oppnår er ytterligere belastninger for den enkelte søker. Mange eldre gir opp, de orker ikke mer og resignerer.

Samferdselsbyråden og hennes medarbeidere har gjort et håndgrep i forhold til innstramninger som jeg vil kalle ”snuskete”. Det går ikke an å sparke de som som ligger nede. Mangler dere helt empati, etikk og moral? Hva med å ta ansvar for de svake gruppene i samfunnet? Det er det vi skal, ta ansvar, ikke dytte mennesker ned i avgrunnen. I min utdanning lærte jeg å vise respekt for mennesker, ta vare på de som er ressurssvake. Disse egenskapene mangler fullstendig hos politikerne.

Jeg finner meg ikke lenger i at en gjeng med uprofesjonelle mennesker skal leke med våre skattepenger. Vis respekt og sørg for å gi de eldre med forskjellige bevegelseshemninger sine 150 TT-turer tilbake og bidra til å gjøre deres hverdag litt enklere. Respekten for deg, Hilde Barstad, vil bli gjenopprettet dersom du er villig til å trekke denne meningsløse innstramningen tilbake. Ta utfordringen!

Korstog [11:58]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen