Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Jubileer     RetroBlogg     Elger angrep elgstatue »
14. Oktober 2005  
Bortkastede penger!

Statsbudsjettet for 2006 fra den avgåtte regjering er framlagt og selv om mange av postene i dette vil bli omgjort av den nye regjeringen, er en ting sikkert. Drammensveien 1s beboere og avkom får så det holder. Som om de ikke hadde nok fra før. Mens andre må slåss for arbeidsplassene sine og lønningene blir holdt nede, kan "de kongelige" smile fornøyd. For de får ihvertfall mer enn nok. Les bare hva Nettavisen skriver om din og min gave til "de kongelige" (også kalt apanasje):

Både kongeparet og kronprinsparet får oppjustert sin apanasje for 2006. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2006 er det satt av 7,75 millioner kroner til HM Kongen og HM Dronningen. Dette er en økning på 300.000 fra 2005.

Apanasjen skal dekke personlige utgifter for kongeparet, herunder utgifter i forbindelse med diverse offisielle oppgaver og vedlikehold av egne eiendommer.

I statsbudsjettet er det også foreslått å øke kronprinsparets apanasje med 200.000 for neste år. De vil da få 5,2 millioner kroner til å dekke personlige ugifter samt midler til drift og vedlikehold av de private eiendommene.

I tillegg er det foreslått å bevilge 116,9 millioner kroner til Det Kongelige Hoff for 2006. Bevilgningen skal brukes til kongehusets utgifter til offentlige oppgaver samt drift og infrastruktur for å løse disse oppgavene.

Bevilgningen skal også dekke utgifter til løpende indre vedlikehold og utvikling av de kongelige eiendommene Slottet, Bygdø kongsgård og Oscarshall.Det er også satt av 11,4 millioner kroner til kronprinsparets stab.

Totalt er det satt av 141,28 millioner til Det kongelige hus i budsjettforslaget for 2006. En økning på 14,8 millioner sammenlignet med 2005.

Fytterakker'n! Leve republikken!

Via Nettavisen.

Korstog [12:48]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Bortkastede penger!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen