Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Ny småbil?     RetroBlogg     En milliard »
31. Oktober 2005  
Ytringsfrihet(?)

Det dukker stadig opp grupperinger som benekter faktiske forhold. F.eks. "Flat Earth Society" som hevder at jorda er flat. Og det er stadig noen som blir bortført av utenomjordiske vesener og "strålet" opp til UFO'en deres for undersøkelser(?). Og hva med de som tror at mennesket ikke landet på månen, men at verden ble ført bak lyset av amerikanerne. Dumt, men harmløst. Men det er noen som hårdnakket påstår at jødeutryddelsen (og alle de andre folkeslagene og mentalt syke som ble myrdet) under nazistenes styre i Tyskland, før og under annen verdenskrig, ikke har funnet sted. Og da er det ikke harmløst lenger. Dagsavisen skriver om dette fenomenet som igjen har dukket opp:

Flere barn og unge tror ikke på masseutryddelsen av jøder etter å ha lest propaganda på internettsidene til den nynazistiske gruppen Vigrid. Antirasistisk Senter oppfordrer til mobilisering i skolene.

– Vi blir kontaktet av fortvilte foreldre og lærere som opplever at barn og unge benekter Holocaust etter å ha lest denne nazipropagandaen på internett, sier informasjonsleder og forsker ved Antirasistisk Senter Henrik Lunde til Dagsavisen.

Den nynazistiske gruppen Vigrid, og gruppens leder Tore W. Tvedt, bruker side opp og side ned på sitt sted på internett til å forsøke å overbevise lesere og nysgjerrige om at tyskernes utryddelse av millioner av jøder under den andre verdenskrig er en eneste stor bløff.

– Det finnes mengder av litteratur innen Holocaust-benektelse på internett, men inntil nylig var dette på engelsk og lite tilgjengelig for ungdommer. Ved å oversette en del av denne propagandaen til norsk ser det ut til at Tvedt har funnet sin nisje, sier Lunde.

På Vigrids hjemmeside går det klart fram at benektelsen av Holocaust står sentralt i den nynazistiske organisasjonens propaganda overfor unge og nysgjerrige.

– Lærere bør gi elevene i oppgave å finne sannheten, slik at de unge selv kan avsløre at dette er nynazistisk propaganda. Samtidig er det viktig å satse på de hvite bussene, som tar med ungdom til konsentrasjonsleirene hvor jødeutryddelsen fant sted, sier Lunde som ofte holder foredrag i skoler om denne utviklingen.

Det er viktig med ytringsfrihet, men for enhver pris?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Ytringsfrihet(?)' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen