Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Rundt og rundt og rundt og ....     RetroBlogg     Så er den nye regjeringen igang! »
29. November 2005  
Nå må noe gjøres

De fire mindreårige barna, to gutter og to jenter, som forsvant fra norske asylmottak i forrige uke dukket opp hos personer som er mistenkt for menneskesmugling i Sverige fredag. Lørdag ble barna brakt tilbake til Norge, og er nå plassert på forskjellige mottak under beskyttelse av norsk barnevern og Utlendingsdirektoratet UDI). Nettavisen skriver i dag:

Utlendingsdirektoratet (UDI) sier til TV 2 Nyhetene at de skjerper rutinene ved asylmottakene slik at ikke barn skal forsvinne slik som har skjedd de siste ukene.

De siste månedene er 150 kinesiske barn smuglet til Norge, Sverige og Danmark ifølge Nye Kripos. Barna har søkt om asyl og deretter forsvunnet fra mottakene.

Søndag ble et kinesisk par i Sverige varetektsfengslet mistenkt for grov menneskesmugling av fire kinesiske barn. Politiet i Sverige etterforsker om kinesiske barn blir brukt som organdonorer. I helgen ble det kjent at to kinesiske barn forsvant fra Norge til Sverige og trolig har blitt offer for menneskehandel.

Politiet i Norge sier de har fått rapporter om personer som ikke skyr noen ting på bekostning av uskyldige barn.

"Man vet at pengesterke familier er villige til å kjøpe barn, og kjøpe organ, for å gjøre sine egne barn friske", sier forbundsleder Arne Johannessen i Politiets fellesforbund til TV 2 Nyhetene.

Johannessen mener at problemet bør stå langt høyere på den politiske dagsorden.

- Jeg vet ikke om man politisk er klar over denne typen kriminalitet, sier Johannessen. Han frykter at vi i Norge vil se mer til denne typen kriminalitet, og at Norge først og fremst kan bli brukt som et transittland.

Barn som utnyttes er forferdelig, men å bortføre dem for å benytte dem som organdonorer er hinsides min fatteevne. Og dette er sikkert bare toppen av et isfjell. Jeg håper myndighetene setter alt inn på å finne ut hva som har skjedd med barna som fremdeles er savnet og at de som står bak blir straffet.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Nå må noe gjøres' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen