Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Påsken er ennå ikke over!     RetroBlogg     Kjøkkenutstyr »
24. April 2006  
Høyre for høns!

Fremskrittspartiets store oppslutning i meningsmålingene viser at partiet har grep på en stor velgermasse. Men en del av oppslutningen kan også skyldes at mange velgere (eller de som blir spurt) flykter fra Høyre. For på den måten forsøke å påvirke partiet til et formelt samarbeide med Frp. Med dagens styrkeforskjell mellom partiene, er neppe Høyre særlig positiv til et slikt forslag.

Høyres store problem, enten de vil innrømme det eller ikke, er at de har liten appell hos velgerne. Ikke hadde de det i regjering, ikke har de et partiprogram som engasjerer og ingen av lederne deres har evnen til å begeistre. Ikke en gang i egne rekker.

Overgangen fra Jan Petersen til Erna Solberg var ikke et løft i så måte. Ingen av de to har framstått som noe annet enn kjedelige forvaltere og administratorer. La gå at de er dyktige slike, men hvor er visjonene? Hvor er begeistringen de har skapt hos velgerne? Hvordan vil de at Norge skal bli? Vi har sett privatiseringen de gjennomfører og vi liker den ikke.

Og nå hever det seg røster innen partiet om å bytte ut partilederen. Med Jan Tore Sanner. Men han har (om mulig) enda mindre utstråling enn de to andre! Høyre vil nok etterhvert lide samme skjebne som de tre andre "borgerlige" partiene. Å bli redusert i oppslutning til et sted mellom sperregrensen og 10% dersom ikke noe radikalt (sic.) skjer.

Spørsmålet Høyre må finne svaret på er hvilke velgere de vil henvende seg til. Og det er ikke mange igjen. De som er igjen, er de som alltid har stemt Høyre og aldri kunne tenke seg å stemme på noe annet parti. Hvis du leter lenge nok, finner du nok noe for deg hos Høyre også.

Men det blir vel litt sånn "Blind høne finner også korn".Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Høyre for høns!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen