Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Hvor er de?     RetroBlogg     Påsken er ennå ikke over! »
12. April 2006  
Hvor dum går det an å bli?

Fremskrittspartiet er ikke det partiet hvor representantene tenker seg om før de gjør noe. Denne gangen har stortingsgruppa vedtatt at Siv Jensen skal få bil, betalt av skattebetalernes midler. Det bidrar neppe til å øke respekten for politikere generelt og Frp politikere spesielt. Les hva VG skriver i dag:

Siv Jensen (Frp) skal kjøpe seg en splitter ny firmabil til 350 000 kroner. Og du må ta regningen - som skattebetaler.

Det oppsiktsvekkende og hemmelige vedtaket er gjort av Frps stortingsgruppe - der Siv Jensen selv er leder.

Vedtaket, som er blitt fattet i lukket møte i stortingsgruppen, viser at Frp velger å bruke skattebetalernes penger til å betale naturalytelser til Siv Jensen.

- Vi gjorde et prinsipielt vedtak nå i vinter om at hun skal ha det samme som statsråder. Hun har ikke kjøpt bil ennå, men jeg tror hun var og så på før påske, sier sekretariatsleder i Frp, Geir Mo.

Vedtaket til Frps stortingsgruppe gjør at Jensen troner høyest på lønnstoppen blant de parlamentariske lederne på Stortinget.

I tillegg til at hun får bruke gratis bil fra Stortinget, har Frp vedtatt at hun skal få et lønnstillegg på ca. 250000 kroner.

Lønnstillegget skal hun få fordi hun er parlamentarisk leder, og det kommer oppå den vanlige stortingslønnen på 589000 kroner, til sammen 836000.

Pengene som skal finansiere kjøp og drift av Sivs bil og ekstralønn, blir betalt fra stortingsgruppens budsjett. Disse midlene skal ifølge regelverket gå til «stortingsrelevant arbeid».

"Stortingsrelevant arbeid"? Vel, vel. Meget god lønn har de, 3 måneders sommerferie og 1 måneds juleferie, gratis reiser med fly, tog, buss og båt i Norge, full pensjon etter 12 år, subsidiert kantine, gratis aviser, subsidierte boliger, borteboer-støtte, garasjeplass under Stortinget etc. etc.. Og alt dette bevilger de seg selv. "Gratis bil"? Hun må vel skatte for den som alle andre med firmabil? Eller?

836000? Pluss alle andre goder? Hvis Siv Jensen var tilstede i stortingsgruppa da dette ble vedtatt hadde nok fornuften allerede reist på påskeferie, hun tjener mer enn nok til å kjøpe seg en bil for egne midler!

Hvor dum går det an å bli?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Hvor dum går det an å bli?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen