Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« I'm back!     RetroBlogg     They're Made Out of Meat! »
5. Mai 2006  
"Wenn jemand eine reise tut...

Trykk for større bilde av Hamburg Rathaus...so kann er was verzählen", som dikteren Mathias Claudius sier i diktet "Urians Reise um der Welt" fra 1700-tallet. Og det er mye jeg kunne fortalt fra helga i Hamburg. Vi sneiet så vidt innom "Im wunderschönen Monat Mai, als alle knopfen sprangen" (Heinrich Heine i "Lyrisches Intermezzo" - 1823) og den dagen (mandag 1. mai) var ihvertfall en varm og fin vårdag. Ellers var det ikke det fine været som preget turen og hotellet "Budapester Hof" i St. Pauli minnet til tider om "Fawlty Towers". Men rommene var bra og frokosten også, selv om det innimellom gikk litt på halv tolv der.

Det som gjorde spesielt inntrykk på meg i Hamburg, var havna og alle kirkene. Hamburg ligger der hvor elvene Alster og Bille munner ut i Elben, 110 km fra Nordsjøen og sysselsetter 120.000 mennesker. Den er Europas tredje største (etter Rotterdam og Antwerpen) og blant de største i verden.

Det var en fin gjeng der nede og mange nok til at det var underholdende å være sammen. Det gjorde opplevelsen enda bedre enn forventet. Mye god mat, sightseeing (jeg kan ikke huske at jeg har gått så mye i en by noen gang), billig øl og mange "Kneiper". Selv om jeg aldri fant en når tørsten tok overhånd! Den mest spesielle opplevelsen var allikevel "Fischmarkt", som startet 05:30 søndag morgen og hvor festen var i full gang allerede 06:30. Tyskerne vet hvordan de skal arrangere fester! Og selv om jeg ikke så en eneste fisk på "Fischmarkt", var det nok av annet der!

Og som gammel Beatles fan måtte jeg ta en tur innom Grosse Freiheit, en sidegate til Reeperbahn, hvor Beatles formet sin karriere ved å jobbe på "Indra" og senere "Star Club" og "Kaiserkeller".

Hamburg er for full av severdigheter og saker å gjøre til at en helg er nok. Men det ga mersmak så en retur er ikke usannsynlig!

Bildene fra turen finner du på Retrofotos.



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til '"Wenn jemand eine reise tut...' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen