Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Ferie og Fritid" 
27. Mai 2008  
Oste-rullings konkurranse!

single_roller.jpgDet er mange merkelig konkurranser. Og selv om vi har en del eiendommelige konkurranser her i Norge også, som melkespannkasting, kjerring-bæring, øksekast og andre, tar engelskmennene som vanlig kaka når det gjelder bisarre konkurranser. Eller hva skal man si om den store "Gloucestershire Cheese Rolling competition"? Man ruller en ost nedover en bakke og deltakerne jager denne. Og når det er som i år er regn og svært glatt, kan det gå som for denne mannen. Hele 33 personer ble skadet under årets konkurranse, så farefritt er det ikke.

Ikke spør meg om konkurransereglene men du kan lese mer om denne konkurransen hos BBC, Gloucestershire og der finner du også noen bilder fra konkurransen.

Og 1. premien? En stor ost, selvfølgelig!

Via BBC.


18. Februar 2008  
Englands beste pub

oldspotinn.jpg

Puben Old Spot Inn i Dursley, Gloucestershire, ikke langt fra Bristol, har i alle år nektet å følge de nyeste trendene, noe de i år endelig har fått belønning for.

Camra National Pub kåret fredag vertshuset til årets pub 2008, og det selv uten å ha jukeboks, biljardbord eller tema, skriver Times Online.

"Våre drikkende kunder kommer først, noe som er grunnen til at matserveringen stopper klokken åtte i ukedagene. Vi gir heller ikke ut chips", sier barsjef Steve Herbert, og påpeker at det er en stor prestasjon å vinne prisen.

"Old Spot Inn er et flott eksempel på hvor suksessfull en godt drevet pub kan bli", sier en av de avgjørende dommerne, Julian Hough.

Konkurransen omfatter alle kriteriene som ligger til grunn for en god pub: Ølkvalitet, atmosfære, dekor, kunder, service, klientell og prisnivå.

Old Spot Inn blir i Camras Good Beer Guide beskrevet slik: Dette 100 år gamle vertshuset, oppkalt etter Gloucestershire Old Spot-grisen, har blitt sympatisk restaurert av sin eier, Ric Sainty. Den intime atmosfæren er forsterket av peisvarme og kvalitetsøl.

Camras National Pub of the year blir hvert år avgjort av medlemmene, og 200 virksomheter er med på å stemme frem favorittpuben.

Via Aftenposten.


14. November 2007  
Nye fotos på Flickr!

Jeg ble så veldig inspirert av å lese om Flickr-bilde nr. 2.000.000.000, så jeg lastet opp de bildene jeg hadde liggende på mobiltelefonen min (les: de det gikk an å se hva forestilte) og lagde et nytt foto-set.

Så nå ligger det noen bilder fra juni i år og frem til begynnelsen av oktober der. Jeg får se om jeg kan bli litt flinkere til å bruke kameraet og laste opp bildene etterpå.

Følg med, følg med!


8. Oktober 2007  
I'm Back, again!

Trykk for større bilde fra LöwenbräuSå er det jobb og striskjorte og havrelefse igjen etter helgeturen til Kiel. Color Magic var et fantastisk skip, mer som et hotell på sjøen. Butikker, barer, restauranter, kafeer, nattklubber og puber i lange baner og ikke så aller verst priser. I Kiel var det nesten sommer på lørdag og selv om turen i land ble kort, rakk vi å få med oss litt utenlandsstemning. Skjønt utlandet, de har jo mange av de samme butikkene vi har her hjemme. Men en "Herrentoast" på Löwenbräu (bildet - tatt med mobilkamera!) sammen med noen forfriskninger, var ikke en opplevelse man får i Norge og ihvertfall ikke til den prisen. (Selv om stedet sikkert var en turistfelle av dimensjoner.)

Så nå blir det (forhåpentligvis) stille en periode slik at det blir mulig å få gjort noe av det som må gjøres.

Men er'e så faali, a'......??


5. Oktober 2007  
Ut igjen!

Idag kl. 14:00 reiser jeg med Color Magic til Kiel sammen med gode venner. Noen timer i Kiel lørdag og så retur til Oslo søndag morgen. Jeg ser fram til å slappe litt av med god mat, godt drikke og hyggelig sosialt samvær. Og denne gangen ligger kamerautsyret hjemme! Det er ikke ofte jeg reiser noe sted uten, men denne gangen får kameraet på mobilen være nok.

Bon voyage til meg!


25. September 2007  
Ooops!

Ved en liten feiltakelse kom jeg til å slette alle bildene fra Liverpool turen 14-17/9 fra Flickr. Jeg skal legge dem inn igjen i kveld, men i mellomtiden får du benytte Picasa hvis du vil se dem.


24. September 2007  
Bilder fra Liverpool

Har lagt ut noen uredigerte bilder fra Liverpool-helgen (14-17/9) på Flickr og (de samme bildene) på Picasa. Skal jobbe litt mer med noen av dem senere og legge ut de mest fantastiske og flotte bildene på Retrospekt etterhvert, men etterbehandling tar tid og det har jeg ikke nok av!

Bildene er i (nesten) ubehandlet utgave, uten noen spesiell billedmessig behandling. Jeg legger dem ut bare fordi folk maser på å få se dem. (Og derfor bør dere aldri kritisere dem!) Og husk jeg var på steder som mine reisekamerater aldri har satt sin fot eller vært i nærheten av en gang.

Men som dere se var jeg der! Enjoy!


14. September 2007  
Up, up and away...

Idag reiser jeg en på en forlenget weekend tur til Liverpool. Tilbake mandag kveld. Cheers!


6. April 2007  
Hold deg hjemme!

VelbekommePåske! Det er mange som av en eller annen mystisk grunn benytter påsken til å oppsøke snøen, hvor den enn måtte finnes. Hvorfor snøen plutselig blir så attraktiv i påsken, når vi har forbannet vinteren i flere måneder, har jeg aldri forstått.

Når været er bra (som det er nå) er Oslo et suverent sted å tilbringe påsken. Og når vær og føreforhold er som det er mange steder i landet akkurat nå, er det ingen andre steder jeg heller vil være enn her. Les bare hva de skriver på nettsidene til P4:

De siste dagenes dårlige vær på fjellet og ved sjøen har ført til flere rednings- og leteaksjoner. Nå ber Hovedredningssentralen folk tenke seg om to ganger før de setter av gårde på tur.

Vakthavende ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils Ole Sunde, sier at folk må følge værvarselet:

"Ikke ta sjanser. Er man i tvil skal man holde seg hjemme. Vi anbefaler folk å sjekke værmelding og snakke med lokalkjente før man tar vurderingen om en skitur", sier Sunde til P4 Nyhetene.

Hold deg hjemme, og heller nyt det fine været her i byen med en utepils!


2. April 2007  
Bilder fra St. Patrick's Festival, Dublin 2007

Etter massivt påtrykk har jeg sett meg nødt til å legge ut noen av bildene fra St. Patrick's Festiival, Dublin 2007 på RetroFotos. Det er ikke den endelige utgaven. Jeg har ikke redigert bildene spesielt, men plukket ut noen og bare justert eksponeringen.

Jeg skal senere (når jeg har tid og ork) gå igjennom alle bilder, redigere de og bytte ut de jeg nå har lagt ut. Dessuten skal jeg skrive bildetekster. Men alt dette kan ta litt tid.....

Velbekomme!


26. Mars 2007  
Ting tar tid!

Jeg jobber med å få lagt ut bildene fra Irland-turen, men det er så himla mange så det tar nok enda litt tid. Dessuten reinstallerte jeg Windows XP og Service Pack 2 på den stasjonære PC'en i helga, så nå må jeg få på plass en haug med program for i det hele tatt å få gjort noe som helst med dem.

Men bær over med meg, de kommer om ikkje så brått!


21. Mars 2007  
Joda, jeg er tilbake!

Det er bare det at det ikke er så veldig fristende å sette seg foran PC'en igjen. Kom hjem sent mandag kveld og hadde heldigvis tatt en ekstra fridag i går. Men det betyr jo ikke annet enn en utsettelse og i dag var det full fart med møter fra kl. 09:00. Og i tillegg har noen sjefer funnet ut at det skal være informasjonsmøte med sosial samling fra kl. 14:00 idag! Ikke denna gutten, nei. Det får være nok "sosialt" nå, etter noen dager i Dublin.

Turen var OK, men det er synd at jeg er så forkjølet. Det la en demper på hele turen. Sov dårlig og hostet halve natten. Men ellers var det hyggelig.

Fikk også med meg "The St. Patricks Day Parade" som var en av hovedårsakene til at jeg dro over. Den andre var selvsagt å hilse på Thomas, som ikke kom tilbake fra skiferie i Italia før på søndag. Jeg bodde forøvrig i leiligheten hans i Blanchardstown.

Det påstås at det var 650.000 mennesker som stod og så på paraden langs løypa, så det var umulig å komme fram for å få tatt noen bilder. Så derfor snek meg innenfor sperringene sammen med pressefotografene og hadde fri utsikt, stående midt i paradeløypa! Fine bilder fra paraden kommer etterhvert.

Hadde egentlig tenkt å legge ut noen bilder i går (brutto har jeg tatt 481 bilder på disse dagene, flesteparten fra paraden), men den h....tes hjemme-PC'en min klarer (fremdeles) ikke å lese fra Compact Flash kortet. Så jeg fikk ikke overført noen bilder i går, måtte vente til i dag på jobben. Jeg begynner å mekke med dem i kveld, men det kommer til å ta tid. Skal prøve å legge ut noen få til å begynne med, men blir nok ikke ferdig før til helga. Får være glad en ikke lever av dette!

Legger også ut noen mobiltelefon-bilder på Flickr. Dessverre strandet mine forsøk på å sende dem direkte fra mobilen og opp på Flickr mens vi var der borte, de ble alle avvist. Jeg får forsøke å finne ut hvorfor etterhvert.

Så følg med, bilder kommer!


15. Mars 2007  
Før avreise

Klokken er 10:55 og det er fem og en halv time til flyet til Dublin går! Jostein måtte avlyse p.g.a. dødsfall i konas familie, men det kommer sikkert flere anledninger. Tony, Pål og jeg reiser uansett. Dessverre er jeg blitt noe så inn i ga.....va forkjølet, men jeg håper at det gir seg etterhvert.

Det blir nok dårlig med innlegg her de nærmeste dagene (fram til tirsdag 20. mars), men jeg skal se hva jeg kan få til. Jeg kommer til å ta noen bilder med kameraet på mobilen og legge de ut på Flickr. Du får følge med på Retrospekts forside og se om det dukker opp noen nye bilder der!

Uansett; det skal bli deilig med noen fridager. Så får vi se hva turen bringer!


14. Mars 2007  
Hvorfor?

Hver gang (vel, svært ofte) når jeg skal ut å fly (hvilket ikke er så ofte nå for tiden) skjer det noe for å skjerpe sansene mine før turen. Derfor er det ikke spesielt merkelig at denne hendelsen kom nå. Les bare hva som skjedde i Alta:

Flygelederen hadde glemt at han hadde gitt en hjullaster tillatelse til å stå på rullebanen der et fly skulle lande.

Takket være oppmerksomme piloter og føreren av hjullasteren ble en ulykke avverget.

Et fly fra Atlantic Airways skulle lande på flyplassen i Alta 20.april i fjor. Da flyet kom gjennom skydekket oppdaget pilotene noe på rullebanen.

"Pilotene stilte undrende spørsmål til flytårnet om de virkelig var klarert til å lande", sier seksjonsjef for luftfart i Statens Havarikommisjon for Transport, Per Erik Bakke, til Aftenposten.no.

Også sjåføren av hjullasteren meldte fra til tårnet da han så at et fly var på vei til å lande der han stod.

"Flytårnet hadde glemt at de hadde gitt tillatelse til hjullasteren", sier Bakke.

Flygelederen satt i en privat telefon da lufttrafikktjeneste-fullmektig spurte om hjullasteren kunne kjøre ut på rullebanen. Flygelederen signaliserte med tommelen i været, men glemte senere at tillatelsen var gitt.

I tillegg ble det gitt landingsklarering til flyet så lenge som fem minutter før landing. Dette kan ha gjort at flygelederen har mistet fokus, blir det skrevet i rapporten fra Havarikommisjonen.

"Flygelederen satt i en privat telefon"! Betryggende....

Via Aftenposten.no.


1. Mars 2007  
Nedtellingen er i gang!

Idag begynner jeg nedtellingen til "The Great St. Patrick's Experience, Dublin" som starter om 14 dager, torsdag 15. mars, og varer til og med mandag 19. mars. Det markeres her på Retrospekt med et nytt bilde fra Bhaile Átha Cliath (som Dublin heter på irsk) hver dag fram til avreise.

Jostein, Pål, Tony og jeg, reiser over og blir der en laaaaang helg for å feire St. Patrick's Day (17. mars) sammen med irene (og sikkert en haug med andre turister).

Selvsagt måtte Thomas velge akkurat den uka til å reise på skiferie til Italia, men pytt, pytt - vi skal nok klare oss!


28. Februar 2007  
Romreiser utsolgt

Trykk for større bildeDet er ikke bare hos lavprisselskapene det lønner seg å bestille tidlig.

Hvis du har tenkt å ta en turistreise til den internasjonale romstasjonen ISS, må du nemlig belage deg på å vente en stund.

Alle passasjerplasser på de russiske Soyus-fartøyene er utsolgt fram til 2008.

I april skal den amerikanske romturisten Charles Simonyi som den sjette i rekken ut på en betalt romferd når han skytes opp til den internasjonale romstasjonen ISS.

Om halvannet år får en ny, ikke navngitt amerikaner sjansen, ble det opplyst mandag.
Ifølge det amerikanske selskapet Space Adventures – «Romeventyr» – vil navnet først kunne bli offentliggjort etter at vedkommende har gått igjennom den nødvendige helsesjekken i mai. Hvis vedkommende ikke blir godkjent, får hun eller han fortsette å være anonym.

En annen romturist, den iranskættede amerikanske amatørastronauten Anousher Ansari, som i fjor var på pakketur til ISS, får derimot neppe sjansen igjen. – Mannen hennes vil ikke la henne dra en gang til, sa Space Adventures-talsmann Sergej Kostenko mandag.

Den russiske romfartsmyndigheten Roskosmos tar ifølge Space Adventures en billettpris på 21,5 millioner amerikanske dollar, eller godt over 130 millioner kroner, for en Soyus-tur til ISS. To sørkoreanere, en kvinne og en mann, er kandidater til slike reiser våren 2008.

Via Vårt Land.


30. Juni 2006  
Endelig!

Endelig er dagen kommet! Fra i dag har jeg ferie i 5 uker + 1 dag! Det er nesten ikke til å tro. Jeg ferierer hjemme til 12. juli, da reiser jeg over for å besøke Thomas (sønn) i Dublin. Det ser ihvertfall ut til at været her i Oslo-området blir strålende fram til da, så feriefølelsen kommer nok raskt. Jeg planlegger å bli i Irland noen dager og kanskje reise litt rundt, jeg har jo vært i Dublin før. Men hva jeg gjør etter Irland har jeg ikke bestemt ennå. Jeg har bare bestilt reise én vei, så hvor ferden går etterpå gjenstår å se. Reiser mest sannsynlig til England og derfra kanskje videre over til kontinentet. Men vi får se, det er jo ferie?

Det blir derfor kun sporadiske innlegg her, avhengig av tilgang på Internett og PC. Jeg regner med at jeg tar en del bilder, så følg med i august, da bør vel de fleste ha blitt lagt inn.

God ferie!


5. Mai 2006  
"Wenn jemand eine reise tut...

Trykk for større bilde av Hamburg Rathaus...so kann er was verzählen", som dikteren Mathias Claudius sier i diktet "Urians Reise um der Welt" fra 1700-tallet. Og det er mye jeg kunne fortalt fra helga i Hamburg. Vi sneiet så vidt innom "Im wunderschönen Monat Mai, als alle knopfen sprangen" (Heinrich Heine i "Lyrisches Intermezzo" - 1823) og den dagen (mandag 1. mai) var ihvertfall en varm og fin vårdag. Ellers var det ikke det fine været som preget turen og hotellet "Budapester Hof" i St. Pauli minnet til tider om "Fawlty Towers". Men rommene var bra og frokosten også, selv om det innimellom gikk litt på halv tolv der.

Det som gjorde spesielt inntrykk på meg i Hamburg, var havna og alle kirkene. Hamburg ligger der hvor elvene Alster og Bille munner ut i Elben, 110 km fra Nordsjøen og sysselsetter 120.000 mennesker. Den er Europas tredje største (etter Rotterdam og Antwerpen) og blant de største i verden.

Det var en fin gjeng der nede og mange nok til at det var underholdende å være sammen. Det gjorde opplevelsen enda bedre enn forventet. Mye god mat, sightseeing (jeg kan ikke huske at jeg har gått så mye i en by noen gang), billig øl og mange "Kneiper". Selv om jeg aldri fant en når tørsten tok overhånd! Den mest spesielle opplevelsen var allikevel "Fischmarkt", som startet 05:30 søndag morgen og hvor festen var i full gang allerede 06:30. Tyskerne vet hvordan de skal arrangere fester! Og selv om jeg ikke så en eneste fisk på "Fischmarkt", var det nok av annet der!

Og som gammel Beatles fan måtte jeg ta en tur innom Grosse Freiheit, en sidegate til Reeperbahn, hvor Beatles formet sin karriere ved å jobbe på "Indra" og senere "Star Club" og "Kaiserkeller".

Hamburg er for full av severdigheter og saker å gjøre til at en helg er nok. Men det ga mersmak så en retur er ikke usannsynlig!

Bildene fra turen finner du på Retrofotos.


4. Mai 2006  
I'm back!

Tilbake fra Hamburg. Skikkelig fin tur. Skriver litt mer og legger ut bilder i løpet av denne uka. Følg med, følg med!


28. April 2006  
Ut på tur, aldri sur

I dag går turen til Hamburg. Blir der til mandag kveld. Vil ikke bli noen innlegg på Retrospekt før jeg er tilbake. Legger inn bilder fra turen så raskt som mulig etter det. Men det må det jobbes litt med, så ha tålmodighet med meg. Følg med, følg med.


6. Februar 2006  
Endelig

Endelig er bildene fra Liverpool-helgen lagt ut. Det er alltid litt mer jobb med bildene enn jeg regner med, så det tar lenger tid enn jeg regner med. Men her er de altså. De finner dem under "Fotos".


31. Januar 2006  
Tilbake

Kom tilbake fra Liverpool i går. Fin tur! Ryanair og Torp er en svært behagelig kombinasjon: Alt går på skinner, flyene er i rute og og alt går raskt! Litt langt og komme seg til og fra Torp, men det er faktisk bryderiet verd å slippe kaoset på Gardermoen! Også TaxFree når du lander! Meget bra og billigere enn på Liverpool John Lennon Airport(Above us only sky)!

Thomas kom fra Dublin via Manchester lørdag morgen og var over til søndag og feiret fødselsdagen sin samtidig med at kineserne gikk inn i det nye året: Hundens År!

Det var kaldt der borte, men fint vær (sic.). Mer om turen og bilder i løpet av uka. Følg med!


26. Januar 2006  
Avreise!

Kun få timer igjen til avreise. "Liverpool, here we come!" Tilbake mandag kveld.


25. Januar 2006  
Ut på tur, aldri sur!

En dag igjen, så er det klart for en tur til Liverpool. Kanskje ikke akkurat rett sted og tidspunkt å reise dit på, men når er det? Skal bli artig å se noen av de kjente stedene, Cavern Club, Penny Lane, Strawberry Fields og the Jacaranda. Klubben hvor John Lennon og Stuart Sutcliffe dekorerte toalettet og som er vernet i dag.

Super Beatles-kjenner og æres-liverpudlian/-scouser Rune Lund, har kommet med følgende liste over severdigheter verdt å få med seg hvis tiden strekker til:

The Cavern & Beatle Shop Mathew Street (Gode Puber i stikkgatene der)
The Poste House off Mathew Street (Adresse skaffes)
Strawberry Field (Ta med kulturkurv)
The Jacaranda & Blue Angel (Slater Street rett over McCartney skolen Tidl. Liverpool Institute)
The Albert Pub Lark Lane (Mye bra der, må bare)
The Grapes Pub Mathew Street skrått ved The Cavern
Star Line Pub (inngangen til Mathew Street)
Ferry Cross the Mersey

Da får du mye artig å oppsøke, selvom tiden neppe tillater det + alt det andre som dere sikkert tar på impulsiven!
Mange puber, Rune......

Dessuten er det kinesisk nyttår 29. (Year of the Dog), som i år sammenfaller med Thomas' fødselsdag som han reiser over fra Dublin for å feire sammen med sin far. Vi skal bo på the Adelphi, sentralt i Liverpool og et godt utgangspunkt for eskursjoner i byen.


18. Juli 2003  
Ferie!

Går nå over i ferie-modus! Fram til mandag 18. august!

Det blir derfor minimalt med innlegg i denne tiden.

Ferie og Fritid [12:13]   


divider

3. Juli 2002  
Sommer

Det skulle ha være sommer nå, men det ser ut til at den lar vente på seg. La gå at vi hadde fine dager tidligere i år, men juli er jo den tradisjonelle sommermåneden og vi forlanger sol og varme. Men alle er jo ikke like leie seg for det, noen vil gjerne ha det sånn!

Ferie og Fritid [13:46]   


divider

10. Juni 2002  
Hetebølge

Det er ikke tid til å sitte inne når været er slik det har vært i helgen. Både lørdag og søndag ble tilbrakt ved Bogstadvannet og det var to utrolig fine dager.

Badet også!!

Ferie og Fritid [14:57]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen