Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« I dag er anti-DRM-dagen     RetroBlogg     Splitter, pine galskap! »
6. Oktober 2006  
Nysgjerrigper!

Nå er vi i gang igjen. Skattelistene er lagt ut og "alle" kan se hva naboen tjente i fjor, hvor stor formue han har og hva han betalte i skatt. Ikke helt riktig, for det er jo bare nettoinntekt og naboen er jo en jævel til tuske til seg ekstra fradrag....

Hvorfor er det så spennende å vite hva familie, venner og naboers formue er og hva de tjente i fjor? Er det bare nysgjerrighet? Eller er det noe mer grunnleggende, som f.eks.: "Hele året tror jeg at alle andre har det bedre enn jeg, og nå vet jeg det sikkert!"

Det er vel meg totalt uinteressant hva andre har og hva de tjener. Hvis jeg på liv og død skulle ønske å vite noe om andre, ville jeg vært mye mer interessert i hva de brukte pengene til!

Jeg vet ikke hvorfor våre ellers så tilbakeholdne myndigheter gir oss dette, men det er en ordning som snarest bør avsluttes. Hva avisene skulle skrive om da? Kanskje om politikk, statsbudsjettet, krig og fred, sult og nød, sorg og glede, små og store begivenheter både hjemme og ute. Det burde være både spennende og utfordrende nok for journalistene?

Og oppe i alt dette fråtseriet om hva Gud og hvermann har i formue, tjente i fjor og betalte i skatt kommer denne fra VG Nett i dag:

Har du funnet noe i skattelistene du mener VG Nett bør se nærmere på? Slik kontakter du oss!
Jeg trodde DDR var oppløst for lenge siden.......Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Nysgjerrigper!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen