Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Hall of Shame!     RetroBlogg     Testing, testing.... »
18. November 2006  
Fikk millionbro – folk flyttet

Det bor folk på hvert lite skjær rundt om i dette landet og alle vil gjerne ha en fastlandsforbindelse. Jeg har alltid hevdet at den eneste årsaken til at de vil det, er at de kan ta med seg hele flyttelasset og flytte til de store byene. Og det gjør de. Bare les hva Nettavisen skriver i dag om brua fra fastlandet til øya Stolmen i Austevoll (hvor nå det måtte være).

Brua til den lille øya kostet 140 millioner. Men istedenfor vekst flytter stadig flere bort fra øya.

De 90 innbyggerne på øya Stolmen i Austevoll i Hordaland fikk for ti år siden en gavepakke fra Staten. Gaven var en bru med en prislapp på 140 millioner kroner. Brua skulle erstatte ferga, sørge for økt vekst og gjøre Stolmen til et bedre sted å bo.

Slikt har det imidlertid ikke blitt. Antall innbyggere har skrumpet inn, fra 90 til 80 og skolen, barnehagen og posten har blitt lagt ned.

Magnus Stangeland var leder av Stortingets samferdselskomité da beslutningen om å bygge brua ble tatt. Han er født og oppvokst på Stolmen og mener brua er en suksess.

"Det er flere hustander, flere arbeidsplasser og større skoler i regionen Austevoll i dag", sier han til TV 2 Nyhetene.

Regnskap TV 2 Nyhetene har gjort har vist at hadde de 140 millionene blitt satt i fond, ville rentene gitt nok penger til gratis fergebruk til samtlige innbyggere, brukt to millioner på mat og drikke, sponse en hurtigbåt, gi et årlig stipend på 300 000 kroner. Samt sende samtlige familier på Stolmen til Bali én gang i året.

Eller man kunne brukt pengene til veiutbygging i andre steder i landet.

"Skulle man få størst mulig samfunnsøkonomisk nytte burde man bygge ut flaskehalser og steder med store trafikkproblemer, aller helst til kollektvitrafikk", sier instituttsjef Lasse Fridstrøm ved Transportøkonomisk Institutt.

Jeg likte den med alle på en ukes ferie til Bali i året!

Og er det ikke litt pussig at lederen i Stortingets samferdselskomité den gangen prosjektet ble vedtatt er født på øya? Hørte jeg noen si maktmisbruk? Korrupsjon, kanskje?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Fikk millionbro – folk flyttet' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen