Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Enda en test!     RetroBlogg     Nye bilder i Retrofotos »
5. Januar 2007  
Hotell rasisme-anmeldes

Scandic Edderkoppen, OsloAt vi har en del rasister her i landet kommer vel neppe som en overraskelse på noen. Men vi har heldigvis lover som beskytter mot de verste utslagene og sørger for at de som går for langt kan tiltales og risikere fengselsstraff. Jeg har lest om restauranter og klubber som har nektet folk med en annen hudfarge enn oss (altså oss norske gutta) å komme inn, men det har som regel endt med en beklagelse fra etablissementet og så har vi vært ferdige med det.

Men denne gangen blir det kanskje noe mer. Det er Scandic hotell Edderkoppen her i Oslo, som har trampet i klaveret denne gangen. De har nektet en delegasjon fra Cuba å ta inn på hotellet deres. Og begrunnelsen? Fordi hotellkjeden har amerikanske eiere skal Cubanere, p.g.a. USAs boikott av Cuba, nektes å bo der. Men er ikke dette Norge? Skal amerikanerne bestemme hvordan besøkende i landet vårt skal behandles? Les hva Nettavisen skriver:

En reiselivsdelegasjon fra Cuba ble nektet å bo på Scandic-hotellet Ederkoppen i Oslo. Grunnen som blir gitt er at hotellet eies av den amerikanske Hilton-kjeden, og siden USA har handelsboikott mot Cuba, så kan ikke cubanerne få bo der.

Nå reagerer blant annet Antirasistisk senter, og anmelder hotellet.

"Ja, det synes jeg kanskje er nødvendig når hotellet står på denne linja. For dette er brudd på straffelovens paragraf 349a, å drive å nekte folk adgang på grunn av deres statsborgerskap. Det er helt ulovlig i forhold til norsk lov, og helt uakseptabelet i 2007!, sier informasjonsleder Henrik Lunde til Kanal 24.

Den cubanske delegasjonen skal delta på reiselivsmessen på Lillestrøm i midten av januar, og har bodd på hotellet på St. Olavs plass fem år på rad, men ifølge VG fikk de før jul beskjed om at de måtte finne andre alternativer.

Administrerende direktør Geir Lundkvist for Hilton og Scandic i Norge beklager situasjonen.

"De har fått et nytt hotell utenfor Scandic-kjeden, som jeg håper de er fornøyde med. Jeg ønsker ikke å si noe mer om saken", sier Lundkvist til VG.

Statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet sier dette er helt uakseptabelt.

"Dette høres helt uakseptabelt ut. Vi har diplomatiske forbindelser med Cuba, og her høres det ikke ut som det er norske politiske retningslinjer som gjelder, sier han til VG".

Vi får håpe at dette ikke renner bort i sanden, men at hotellet får en skikkelig smekk for en svært ufin behandling av våre gjester. Dette kan ikke Norge være bekjent av i 2007.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Hotell rasisme-anmeldes' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen