Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Er det mulig?     RetroBlogg     Bilder fra St. Patrick's Festival, Dublin 2007 »
29. Mars 2007  
Majestetsfornærmelse

Alle som leser Retrospekt finner med jevne mellomrom innlegg som viser mitt syn på kongehuset og Norge som et monarki. Riktignok er mine beskrivelser av kongehusets medlemmer ikke spesielt "stygge", men det har nok forekommet uttalelser om dem som noen vil kunne oppfatte som negative. Heldigvis er norske lover ikke så strenge som Thailands. Les bare hva Aftenposten.no skriver i dag:

En sveitsisk mann som i fylla spraymalte bilder av Thailands konge, ble torsdag dømt til ti års fengsel for majestetsfornærmelse.

Oliver Rudolf Jufer (57) hadde sagt seg skyldig i fem av tiltalepunktene. Han risikerte en maksimumsstraff på 75 års fengsel.

Dommer Phitsanu Tanbukalee mente likevel Jufer kunne få nedsatt straff, siden han hadde innrømmet sine ugjerninger. Han har en måneds ankefrist.

Jufer ble oppfanget av overvåkingskameraer 5. desember i fjor mens han sprayet svart maling på fem plakater med bilder av kong Bhumibol Adulyadej. Spraymalingen skjedde i byen Chiang Mai nord i Thailand, der Jufer bor.

Hans forsvarer sier Jufer var beruset da det skjedde.

Kanskje jeg skal moderere uttalelsene mine i framtida for sikkerhets skyld?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Majestetsfornærmelse' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen