Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« In Case of Emergency (ICE)     RetroBlogg     En gevinst jeg ikke vil vinne! »
12. Mars 2007  
Og jeg som trodde.....

Se så fin jeg er!Du kan mene hva du vil om homofili privat, men offisielt er det akseptert at det finnes mennesker som foretrekker sitt eget kjønn, og det er forbudt i dette landet å forskjellsbehandle mennesker p.g.a. kjønn, hudfarge eller legning. Men det gjelder tydeligvis ikke for kirken. Vår (rimelig) nyutnevnte biskop her i Oslo, Ole Christian Kvarme, har nå gjort det igjen: Han stoppet ansettelsen av Svein Josefsen som prest i Bryn kirke fordi han har inngått homofilt partnerskap. Les bare hva Dagbladet skriver:

Liv Rosmer Fisknes som er prost i Bærum, lovet Josefsen en 30 prosents stilling som prest i Bryn etter gode skussmål fra Skøyen menighet der Josefsen hadde et vikariat i februar. Hun uttrykker forbauselse over at Kvarme har overstyrt ansettelsen.

"Jeg hadde ansatt ham og følte det var en god avtale for menigheten. Jeg ble forbauset over å bli overstyrt av biskopen, og ba om en forklaring. Da fikk jeg vite at han ikke ville godta en prest som lever i homofilt partnerskap i et lengre deltidsvikariat", sier Rosmer Fisknes.

Kvarme sier på sin side at Fisknes har misforstått ansettelsesprosedyrene, og det er han som har ansvaret for denne typen ansettelser.

At han gjør slikt burde kvalifisere til oppsigelse, det er da fremdeles statskirke i dette landet?

Og jeg som trodde at kristendommens viktigste budskap var nestekjærlighet? Er det noe rart kirkene står tomme?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Og jeg som trodde.....' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen