Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« En skikkelig overskrift     RetroBlogg     Eureka! »
15. Mai 2007  
Det virker!

Det sendes fryktelig mye spam som e-mail og de aller fleste har vel skaffet seg et spam-filter som fjerner det meste av dem. (Se forresten innlegget om Nigeriabrevet fra i går). Men det er ikke bare som e-mail det kommer spam.

Det var en periode hvor det kom fryktelig mye spam i kommentarene til innleggene her på Retrospekt. Det var så ille at jeg var nødt til å stenge helt for kommentarer. En periode prøvde jeg å la alle kommentarer bli gjenstand for kontroll før de ble lagt ut, men det var alt for mye av det.

Tilfeldigvis fant jeg en liten programsnutt som jeg la inn og som genererer et tilfeldig tall som den som kommenterer må taste inn i et eget felt før kommentaren godkjennes. Litt mer arbeid for å kommentere Retrospekt, men ikke det helt store problemet.

Men det beste er at det virker! Ikke mer kommentar-spam ut på Retrospekt i det hele tatt. Den blir nå silt vekk. Og ja, det kommer fremdeles hundrevis i slengen, men nå går de rett i bøtta!

Bare noen kan finne opp et effektivt våpen mot Trackback-spam så er vi kvitt all søpla!

Retrospekt [00:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Det virker!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen