Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Retrospekt" 
2. Juli 2010  
Hastighetstest

Innimellom sjekker jeg hastigheten på nettforbindelsen min, jeg stoler ikke på det leverandørene oppgir. Men denne gangen har jeg faktisk den hastigheten jeg har betalt for. Vel nesten - skulle hatt 5 Mb opp, men derimot bare 20Mb ned så pytt, pytt, vi lar det passere.

Test 1

Hastighetstesten er foretatt hos Speedtest.net.


1. Juli 2010  
Katastrofe og hjem igjen!

I går klarte jeg kunststykket å slette hele Retrospekt. Alt. Absolutt alt. Og som den modige maur jeg er, hadde jeg selvsagt ingen backup. Backup er for feiginger! Å, som jeg ønsket jeg hadde tatt skikkelig backup. Men heldigvis hadde Livingdot (de som hoster Retrospekt) tatt backup. Og et par små mail og en halvtime senere hadde gutta i Los Angeles sørget for at alt var som før. Heldigvis.

Men nå skal jeg ta backup selv.......


26. Desember 2008  
Ingen kommentarer, dessverre.

Det har begynt å komme så utrolig store mengder med kommentar-spam i det siste, så jeg så meg nødt til å slå av muligheten til kommentarer på hele Retrospekt. Jeg skal sette det igang igjen så snart det har bedret seg.

Fra tidligere er trackback funksjonen slått av. også p.g.a. spam.


30. Mai 2008  
Noe tar lang tid!

Det er lenge mellom oppdateringene av Retrospekt for tiden, spesielt gjelder det RetroPixler (over en måned), men aller mest RetroFotos (som ikke har vært oppdatert på 9 - ni -måneder!) Slikt går jo selvsagt ikke an og jeg skal oppdatere bloggen og RetroPixler oftere.

Nå er det jo snart sommer og så lenge været ikke innbyr til å sitte inne å fikle med PC'en, blir det vel også rolig i sommer. Men følg med, oppdateringer kommer!

Jeg to ikke mange bilder på Dublin-besøket i mai, men noen ble det jo. Du kan se mine siste inntrykk fra Dublin i mai her eller gå inn på RetroFotos.

God (sommer-) helg til min leser.


31. Oktober 2007  
Dårlig med oppdateringer

Carl I. HagenDet har vært dårlig med oppdateringer på Retrospekt i en periode, det har vært at altfor mye annet som måtte gjøres. Men nå ser det ut til å dabbe av litt, så følg med, det kommer mer etterhvert.

I mellomtiden kommer en av mine "yndlingspolitikere" ut med sine memoarer. Carl I. lanserer i dag boka "Ærlig talt". Den har allerede vært omtalt i alle medie-kanaler, men en lite smakebit kan vi vel ta med her og. Hør bare hva han skriver om seg selv:

"Jeg har ikke gjort noen politiske feilgrep i alle disse årene. Vi har stått for en fornuftig politikk og vært trofast mot den. Jeg er beskrevet som nazist, fascist og andre ting - men har god samvittighet."

(Det hadde sikkert fascistene og nazistene også!)

Eller hva han skriver om kona, Eli:

I boka kommer han med sin versjon av Elis sjalusi overfor Siv Jensen. Sjalusien førte til at Hagen måtte be Siv Jensen ta med seg andre Frp-politikere når de skulle diskutere sammen i Stortinget, for at Eli, som var hans sekretær og rådgiver, ikke skulle få grunn til å mistenke at de hadde et forhold.

Og "Boken er dedikert Eli, som ikke har lest et eneste ord, men sittet «tålmodig og sett på»."

Han gir også noen svært treffende karakteristikker av sine politiske motstandere som det forsåvidt er lett å være enige i:

Jan Petersen er «gørr kjedelig», Inge Lønning «arrogant og påståelig» og Lars Sponheim er «en drittsekk». Tidligere Sp-leder Anne Enger Lahnstein blir omtalt som «tjukk i huet» og han beskriver tidligere Frp-representant Fridtjof Frank Gundersen som egoistisk og selvopptatt. Og så har Bondevik i hele sitt politiske liv vært som en SV-er i kamuflasje.

Ser ut til å være en bok i beste Se og Hør tradisjon, noe som sikkert går rett hjem hos målgruppen: Journalister og Frp'ere.

Velbekomme, boka er på 572 sider.

Og dessuten: Av en eller annen grunn har vi begynt å feire Halloween her hjemme. Så se opp i kveld for små hekser, trollmenn, vampyrer og annet skrømt som dukker opp for å lage faenskap! (Eller var det for å samle inn gotteri?)


1. Oktober 2007  
Mye mas, lite tid!

Hurra for meg, jeg har klart å passere 60-års grensen. Det var det ikke mange som trodde jeg klarte! Men sånn er det og sånn blir det!

Har kjøpt meg et Canon 100mm/f2.8 macro objektiv. Har hatt lyst på et slikt lenge, men syntes ikke at jeg hadde råd. Men så kom jeg over et som var brukt (som nytt) og til en god pris. Så da "måtte" jeg ha det. Og gav meg selv det i bursdags-presang!

Ellers går dagene svært fort. Jeg har omtrent ikke fått fotografert et eneste bilde med mitt nye kamera, ei heller fått gjort det jeg skulle med Retrospekt. Jeg har installert Movable Type 4.01 (det CMS'et jeg benytter) på test-siten min. Men 4.01 er så forskjellig fra den forrige versjonen (3.23) jeg bruker her og oppbyggingen av templates (malene til alle sider) er så annerledes, at jeg trenger mye tid for å sette meg inn i hvordan det skal gjøres. Og det kommer til å ta tid. Så det drøyer nok en god stund før det blir en ny versjon av Retrospekt. Dessuten synes jeg også at den nye versjonen er mye tregere enn den gamle. Derfor fortsetter jeg å bruke den gamle inntil videre.

Jeg skal også få litt mer sving på RetroPixels. Jeg kommer etterhvert til å legge den ut som et selvstendig nettsted. Men jeg eksperimenterer fortsatt med løsninger så også det kommer til å ta tid.

Foreløpig må de som ønsker å se bilder bruke Picasa og/eller Flickr (har fikset Liverpool-bildene igjen). Heller ikke her klarer jeg å bestemme meg for hvilken jeg skal bruke. Og kanskje det finnes flere varianter?

Uansett ser det ut til å gå med mye tid til alt dette i høst og vinter, så fritidsproblemer burde jeg ikke få!


19. September 2007  
I'm back!

Så var den turen (til Liverpool) over. Vel, egentlig har jeg vært hjemme siden mandag kveld, men det er ikke alltid like greit å holde Retrospekt oppdatert til enhver tid. En fin tur og mange bilder. Det tar (som vanlig) litt tid å plukke ut de "beste" bildene og legge dem ut, så smør deg med litt tålmodighet - de kommer "om ikkje så brått".


3. September 2007  
Lite aktivitet på Retrospekt i sommer

Det har vært lite aktivitet på Retrospekt i sommer, men nå som vi har kommet igang med september bør det vel bli bedre.

Jeg jobber med en ny design og en annen inndeling av informasjonen. Spesielt når det gjelder fotos, men det ser ut til å bli en langdryg prosess. Så inntil videre vil jeg fortsette å publisere bildene mine her på Retrospekt som alltid. Så får vi se en gang i framtiden (nær forhåpentligvis) om det blir noen forandringer.

Følg med, følg med!


1. August 2007  
Ikke helt over.....

Sommerferien er ikke helt over ennå, det er ennå et par dager og en helg igjen. Men så er det slutt! Tilbake til Alcatraz og striskjorta og havrelefsa. Men siden jeg sitter her foran PC'en allikevel, kan jeg jo skrive noen ord også.

Det har jo som kjent ikke vært den aller varmeste og tørreste sommeren vi har hatt, egentlig den våteste og kaldeste(?). Men det er uansett godt å ha fri selv om det blir mye inneliv. Joda, jeg kjenner slagordet: "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær". Men jeg har for lengst fått min kvote av vått uteliv. Jeg blir heller inne når det regner.

Se, jeg lyser som en fontene. En lysfontene!Leste forresten at prinsesse Märtha Louise, hun som for et par år siden var "En Lysfontene", hadde begynt å snakke med engler og hadde opprettet en skole for å lære andre det samme og i samme slengen litt "reading, "healing", "berøring" og "jording" (mye -ing'ing der, gitt!). Men smaker det, så koster det. "Utdannelsen" er tre-årig og koster kr. 12.000,- pr. halvår, det skulle totalt bli kr. 72.000,-. Det er mye penger, det. (Og jeg tviler på at statens lånekasse for studerende ungdom vil tre hjelpende til.)

Prinsessen har fått en rekke tilbakemeldinger fra de som alltid må mene noe om slikt, men det underligste kom fra kronprinsessen (Mette-Marit, du vet). Hun påstår at prinsessen har magiske hender. For hun hadde helbredet henne! Og jeg siterer: "Hun har nesten som en liten sol i seg!"

Ellers var nok langt de fleste kommentarene negative. Noen var sogar svært negative og TV-pastor Jan Hanvold mener hun er blitt besatt av demoner! Han sier til og med: "Märtha Louise er en representant fra helvete"! (Kanskje å gå litt for langt den andre veien?)

Men nå er hun sykmeldt etter alt det negative som har kommet i det siste og dermed er det stille om dette akkurat nå.

Men det er som jeg har sagt hele tiden. Det er ingen vits å arbeide for å avskaffe kongedømmet, det klarer kongehuset selv!

Leve republikken!


4. Juli 2007  
Sommerstille

Det er ikke blitt mange nye innlegg på Retrospekt i det siste. Det skyldes både opptrapping før ferien (mye som skal ferdigstilles på jobben) og nedtrapping til ferien (privat må jeg begynne å venne meg til ferietanken!).

Nå har jeg ennå ikke klart å bestemme meg for hva jeg skal gjøre, men ferie skal jeg ha, uansett! I fire uker. Det skal bli godt å slappe litt av.

Derfor vil det bli liten aktivitet her i de nærmeste ukene. Men jeg er aldri langt fra en PC og hvis du vil følge med kan du abonnere på Retroblogg (RSS nederst på forsiden), så får du melding når det kommer nye innlegg.

Eller du kan ta en titt når du har anledning for å se om det er noe nytt.

Og til mine (to) lesere:

Jeg håper dere får en god og varm sommer. Og en slapp, lat og begivenhetsrik (-løs?) ferie.


12. Juni 2007  
Ny fotobrowser

Siden jeg har en del bilder på Flickr, kunne det vært greit og kunne vise dem direkte på Retrospekt uten å måtte forlate siten. På Retrospekts forside finner du de siste bildene jeg har lagt ut på Flickr. Nå bruker jeg stort sett Flickr til mobiltelefon-bilder, men i fremtiden kommer jeg nok til å benytte Flickr til flere presentasjoner. Det er for mye arbeid og tar for lang tid å bygge opp egne visninger som jeg har gjort på RetroFotos. (Vi får se!)

Her er en prøve på hvordan det kan se ut med PictoBrowser:

Klikk på det store bildet for å se neste. Du får også opp bildet dersom du trykker på index-bildet.

Ta cursor over index-bildet for å se tittelen på bildet. Når du gjør det, får du opp til høyre i tittel-linjen et felt hvor det står "Photo Link". Trykker du der, kommer du til det aktuelle bildet på Flickr.

Du kan lage en selv ved å trykke på "Info", men du må ha konto og bilder på Flickr.

(Måtte "tweake" bakgrunnen, den er opprinnelig hvit. Kunne også tenke meg å fjerne rammen rundt hele. Men man kan ikke få alt heller? PictoBrowser er gratis.)


4. Juni 2007  
Jeg gir opp!

I det siste har spam-mengden av Trackbacks øket noe voldsomt. Jeg har derfor valgt å skru av Trackback for hele Retrospekt. Jeg lar feltene ligge, men de kommer ikke til å fungere.

Det er irriterende å måtte gi seg, men det begynner å bli for mange og håndtere, så derfor.

Jeg får prøve igjen senere og se om det har bedret seg.


15. Mai 2007  
Det virker!

Det sendes fryktelig mye spam som e-mail og de aller fleste har vel skaffet seg et spam-filter som fjerner det meste av dem. (Se forresten innlegget om Nigeriabrevet fra i går). Men det er ikke bare som e-mail det kommer spam.

Det var en periode hvor det kom fryktelig mye spam i kommentarene til innleggene her på Retrospekt. Det var så ille at jeg var nødt til å stenge helt for kommentarer. En periode prøvde jeg å la alle kommentarer bli gjenstand for kontroll før de ble lagt ut, men det var alt for mye av det.

Tilfeldigvis fant jeg en liten programsnutt som jeg la inn og som genererer et tilfeldig tall som den som kommenterer må taste inn i et eget felt før kommentaren godkjennes. Litt mer arbeid for å kommentere Retrospekt, men ikke det helt store problemet.

Men det beste er at det virker! Ikke mer kommentar-spam ut på Retrospekt i det hele tatt. Den blir nå silt vekk. Og ja, det kommer fremdeles hundrevis i slengen, men nå går de rett i bøtta!

Bare noen kan finne opp et effektivt våpen mot Trackback-spam så er vi kvitt all søpla!


7. Mai 2007  
Nye Fotos

Jeg har nå lagt noen få bilder som jeg tok mens Synne, Erik og lille Maya var på besøk. Du finner dem på Retrofotos.


4. Mai 2007  
Full fart!

Mye å gjøre på jobben, har ikke overskudd til å sitte foran PC'en om kvelden. Skal se om jeg orker i løpet av helga.

Følg med!


18. April 2007  
Retropixels

Jeg har bestemt meg for å ta RetroPixler ut fra Retrospekt og la den leve sitt eget liv som selvstendig website, Retropixels. Foreløpig kommer jeg til å poste bildene begge steder, men i løpet av våren vil jeg legge om og bare poste til Retropixels.

Form og fasong er ennå ikke helt fastlagt, men foreløpig kjører jeg med Pixelpost som motor og noen enkle html templates. Pixelpost gjør det mye enklere å laste opp og redigere bilder enn den motoren (Movable Type) som jeg benytter nå.

I tillegg kommer jeg til å kjøre Retropixels på engelsk, da de som er innom RetroPixler i hovedsak kommer fra utlandet. Retropixels har også fått et eget domene; www.retropixels.net.

Ta en titt og gi meg gjerne tilbakemelding via RetroInfo, nederst på siden, eller send meg en mail.


27. Februar 2007  
Endringer

Jeg kommer til å gjøre noen mindre endringer på Retrospekt i løpet av uka. Det kan derfor bli noen bortfall og uregelmessigheter underveis. Men forhåpentligvis ikke lenge av gangen. Dette er ikke den store ombygningen som har vært annonsert en tid, den kommer ihvertall ikke før påske.


17. Januar 2007  
Tidsnød

Det er dårlig med tid til oppdateringer av Retrospekt, spesielt tar det sosiale livet mye tid. Men det ser ut til at det letner litt til neste uke. Blir flere innlegg igjen da. Hold ut!


15. Desember 2006  
Ansiktsløftning

Som du sikkert har lagt merke til, har jeg foretatt en liten ansiktsløftning på innangssiden til Retrospekt. Kalenderen viser hvilke dager det er skrevet innlegg på Retroblogg. Retrospekts ukebrev er ennå ikke helt klar, men du kan bruke den. Søke-funksjon til innhold på Retrospekt eller på hele internett er lagt inn. Dessuten prøver jeg meg med litt reklame.

Den store saken er den nye Multimedia. Meningen her er å lage bildevisninger med lyd og legge ut video. Det vil komme etterhvert. I begynnelsen er det en ren test. Ta en titt og send gjerne en kommentar til webmaster (at) retrospekt (dot) net om hva du synes.

Den store redesignen av hele Retrospekt får vente, jeg har hverken tid, lyst eller ork til det.


26. September 2006  
Ny tjeneste!

Det er mye spennende som skjer på internett. Web 2.0 er etterhvert blitt et slitt begrep, men kort fortalt innebærer det verdiøkende tjenester. Noen tar et allerede eksisterende konsept eller en teknologi og legger på sine egne tjenester og vips så har du noe helt nytt. Som f.eks. Google har gjort ved å ta en database med satelittbilder av jorden inn i Google Earth.

Eller som Twitter har gjort.

Den nye "dingsen" du ser på forsiden av Retrospekt er fra "Twitter". Den oppdateres via tekstmeldinger fra mobiltelefon eller på websiten deres.

Meningen er at du lager meldinger om hva du holder på med for øyeblikket, hvor du befinner deg eller noe annet du mener er av interesse å meddele. Du kan sende meldingene til dine venners eller families mobiltelefoner eller du kan la alle som måtte være interessert lese meldingene på din egen side på Twitter. Og hvis du har en egen website eller weblogg (som jeg) også der! Leketøy, javel, men det er morsomt og enkelt og det kommer sikkert flere tjenester etterhvert. (Det er jo Web 2.0 vi snakker om!)

Du kan også skaffe deg en Twitter-konto, enten ved å gå til websiten deres eller direkte fra mobilen. Bare skriv en tekstmelding "follow Kjell" og send den til +447781488126.

Og det er gratis! (Må nok betale for meldingene du sender fra mobilen din, ja.)


16. August 2006  
Det nærmer seg...

Etter alle problemene med Retrospekt i den siste tiden, var det jo bare å vente på at det skulle komme flere. Og det gjorde det! Strømforsyningen til den trådløse routeren min utåndet og sørget for at jeg ikke kom på nettet. Etter diverse mislykkede forsøk på å kople meg rundt det med kabel direkte inn i ADSL modemet, måtte jeg legge inn årene. Heldigvis hadde jeg en universell strømforsyning liggende og koplet til denne. Siden har det fungert OK! (Bank i bordet!) Det er første gang jeg har opplevd at en strømforsyning til en dingseboms har sviktet og jeg har hatt mange i årenes løp! Får forsøke å få tak i leverandøren og skaffe en ny, men de skal vel ha en mindre formue for det, antakelig.

Og det ser ut til at kommentar-funksjonen virker igjen, jeg håper riktig mange vil benytte den.

Problemet med visningen i RetroFotos er også løst og de aller fleste bildene fra Irland er nå på plass. Det mangler bare en samling med bilder fra Phoenix Park, Dublin, og de legger jeg ut i kveld. Du kan se de andre på RetroFotos. Problemet med visningen av de allerede eksisterende samlingene på RetroFotos er dessverre ikke løst. Jeg har ennå ikke funnet den enkleste måten. Men jobber med saken.

Ellers har denne utgaven av Retrospekt (versjon 6) vært på lufta i noen år og det er på tide å prøve noe nytt. I løpet av høsten skal endringene skje, men det er ennå usikkert når hva de blir! Så følg med!


14. August 2006  
Problemer!

Det har vært problemer med Retrospekt. Det sees tydeligst på RetroFotos, hvor layouten har blitt feil. Jeg vil ikke legge ut nye bilder før dette er fikset, så du får smøre deg med tålmodighet litt til hvis du venter på bildene fra Irland. Jeg håper jeg får fikset det i løpet av morgendagen, men vil ikke garantere det. Du får følge med!

I mellomtiden kan du jo få en "smak" på RetroPixler.

Ellers skulle problemet med å legge inn kommentarer til innleggene i RetroBlogg og til bildene på RetroPixler være fikset. Det ville vært fint om du kunne legge inn en kommentar så jeg kunne få sett om det fungerte. Jeg har lagt inn en "CAPTCHA" i forbindelse med kommentarene for å unngå all kommentarspam'en som dessverre florerer på nettet. Og dersom du ikke vet hva "CAPTCHA" er, kan du jo prøve å legge inn en kommentar og se. (Det er en tallrekke du får oppgitt som må skrives inn for at kommentaren skal godkjennes. Det er i bruk veldig mange steder på nettet så du har sikkert vært borte i det tidligere.).

Og dersom du allikevel skulle få problemer, vil jeg sette veldig pris på om du sender en mail til webmaster at retrospekt dot net og forklarer hva du prøvde og hva som skjedde. Det er vanskelig å fikse problemer når jeg ikke får vite om dem.

Og boka "Iron Council" av China Miéville, holder jeg fortsatt på med! I sannhetens navn skal det også sies at jeg faktisk har lest en del andre bøker i mellomtiden, men det ser ikke ut til at jeg blir ferdig med denne med det første. Jeg prøver.....

Og det er egentlig litt deilig å være tilbake på jobb igjen! (Er jeg gal?)


14. Juni 2006  
Problemer

Da ser det ut som problemet med at det ikke gikk å hente arkiverte innlegg er løst. Det var noe kluss i en .htaccess file som Movable type hadde generert. Gud, så dyktig jeg er!


12. Juni 2006  
Problemer

Det er problemer med å hente fram arkiverte innlegg. Det går OK med individuelle innlegg, men det månedlige og kategori arkivet fungerer ikke. Dette vil bli fikset i løpet av ettermiddagen/kvelden (hopefully).

Dette gjelder bare Bloggen.


22. Mai 2006  
Stille på retrospekt

Det har vært lite blogging og annen aktivitet på Retrospekt i det siste. Det skyldes at jeg av og til også må benytte det lille jeg har av fritid i jobben. Men nå er den mest stressede perioden i første halvår over og det kan lønne seg å følge med på Retrospekt. Framover!


25. Mars 2006  
Ny Host

Dette innlegget er kun lagt inn på Retrospekt på den nye host'en min. Så når du leser dette er flyttingen av Retrospekt gjennomført. Det er sikkert mye som må ettergås og det kommer til å ta litt tid. Hvis du finner noen linker som ikke fungerer eller bilder som ikke dukker opp, vennligst send en mail med URL'en ( ligger i "Address"/"Adresse" feltet i Explorer) til webmaster.


21. Mars 2006  
På flyttefot

Retrospekt kommer til å bytte host i nærmeste framtid, så det kan hende det blir et par dager nedetid. Forhåpentligvis går det greit, men man vet aldri med disse data-greiene.


28. September 2005  
Retrospekt er 5 år!

Retrospekt er 5 årDet er svært så fort tiden går. I dag er det 5 år siden jeg første gang "blogget"! Det aller første innlegget finner du her, i den bloggen som først het "café d'aliénés", deretter "café noir" så var det en periode den het "Propaganda" før den endte opp som "Retrospekt".

Det designet Retrospekt har i dag og den teknikken som benyttes har endret seg mye i løpet av disse årene. Det har vært benyttet mange forskjellige teknikker for å håndtere innholdet: Blogger, Greymatter, Textpattern, PHP Nuke, Post Nuke, Expression Engine, EZ og Movable Type som benyttes i dag. Movable Type har jeg benyttet siden versjon 1.2 som er et hav av funksjonalitet fra den versjonen jeg kjører i dag, 3.2.

Ellers kan du finne mer informasjon om Retrospekt av i dag og innholdet der under "INFO".

La os håpe at det blir 5 nye år med Retrospekt (eller hva den måtte bli døpt om til) og innovasjon og forbedringer.

Og siden ingen andre har sagt det: Gratulerer med Dagen, Retrospekt! (Og i morgen er det min tur!)


26. August 2005  
Ny versjon

Retrospekt kjøres med produktet Movable Type og denne er idag oppgradert til versjon 3.2 som er den nyeste versjonen. I den forbindelse er karaktersettet (charset) i html-dokumentene endret fra ISO-8859-1 til UTF-8. Selv om dette for den uinvidde er kryptisk(gresk/hebraisk/bulgarsk) innebærer det at æ, ø og å (selvfølgelig) ikke blir vist korrekt på tidligere innlegg. Om jeg gidder å rette opp dette gjenstår å se, men dere er herved advart.


2. August 2005  
Små endringer

Som den oppmerksomme leser sikkert har observert, er det foretatt noen små endringer i Retrospekts utseende de siste dagene. Det er laget en ny forside og gjort en del mindre endringer på andre sider. Dette arbeidet vil fortsette, men det er ikke sikkert at Retrospekt i morgen vil se ut slik den ser ut i dag.

Endringene tester ut en del saker som en større endring i løpet av høsten/vinteren vil benytte (muligens). Men den vil ikke bli nede i forbindelse med disse endringene.

Har du noen gode forslag til innhold eller utseende, send en mail til kjell at retrospekt punkt net.


24. Mai 2005  
Puuuh!

Det har vært hard jobbing de seneste ukene, leveransen skulle på plass i helgen 20. - 23. mai. Nå, to dager etter, ser det ut til at det har gått bra og da er det kun en liten leveranse i begynnelsen av juni igjen og så er det sommer og ferie! Jeg gleder meg allerede!


6. Mai 2005  
Endringer

Det kommer til å skje en del endringer i forbindelse med at jeg tar Retrospekt tilbake til norsk. Derfor kan det hende at det blir noen merkelige blandinger en tid fremover. Dessuten skal jeg ha den over på (enda) en ny host, men ikke før jeg har gjort meg ferdig med alle endringer.

Så hvis det viser seg at enkelte ting ikke fungerer helt som forutsatt, så vet du hvorfor!


19. April 2005  
Vi er tilbake!

Etter laaaaang tid med trøbbel er vi nå tilbake! Følg med, mye er usagt!


17. Februar 2005  
Norske innlegg

This entry is in norwegianFra og med nå vil innleggene i Retrospekt igjen bli på norsk. Dette skyldes i hovedsak at det ble for vanskelig å fore bloggen med egenprodusert, engelskspråklig materiale. Muligens vil deler bli skrevet på engelsk, men det vil være spesielle innlegg, som f.eks. bildetekster.


2. Februar 2005  
We're (probably) back in business

After a long and winding road towards a new host, and after a lot of problems (mostly self-inflicted), we're (probably) back in business.


19. Januar 2005  
Why no updates?

Wonder why there hasn't been any updates lately? The reason is my web-host's going to close down and I haven't found a new one yet.

I will not make any new entries until I managed the move, so be patient - I'll be back.


20. September 2004  
Upgrading CMS

Movable TypeI forgot to mention that I've upgraded to Movable Type 3.1. I even participated in the beta-test team. I especially like the scheduled posting possibility, but I've run into some problems using it. Oh well, I'll sort that out soon.

A good product has become even better.


9. August 2004  
Retrophotos

It's too hot in Oslo these days to sit inside and fiddle around with Retrophotos, so I'll wait until the weather changes to post my pictures from Dublin. In the meantime, you can preview the "beta releases" here and here.


11. Juni 2004  
Names

Just in case:

This is my hobbit-name: Berilac Knotwise of Michel Delving and
this is my elf name: Amras Ancalimé.

So if I'm ever in Middle-earth, I know what to call myself!


20. Februar 2004  
Welcome back!

It looks like the move to Bloghosts has been a really smooth one. Thanks to Jace who have been very helpful in the process and even moved everything form the old site intact! But when you've been in the business as long as I have it's hard to believe that everything is OK, but I hope I'm proven wrong!

If you discover anything wrong, please use the form on the INFO page to notify me.

Thanks!


13. Februar 2004  
We'll meet again....

..don't know where, don't know when....

Well, actually it probably won't take long. Retrospekt is changing host, hopefully during the weekend, and will be up and running again on monday(?).

How long we're going to be down depends on a lot of things so we'll just have to see.

Come back, don't forget us!


1. Januar 2004  
2004!

Happy New Year, everybody!

My best wishes for all of you in the year to come!


21. Desember 2003  
Reopening

Retroinfo is up!

Retropixels will be reopened in january, 2004. I promise!


22. November 2003  
Retropixels

Retropixels was supposed to be on hiatus for a month. Unfortunately, it still is. I hope to reopen it on 1. december 2003, but no promises made.


19. November 2003  
Operational?

The PC's back! It was the power supply that had packed in. The cost? NOK 1.275,-! The power supply was only NOK 398,- The rest was work and VAT! Maybe I should have changed it myself.

So tonight I'll have to reconnect all the widgets I have accumulated: VDU, keyboard, mouse, two printers, scanner, camera, microphone, loudspeakers, USB HUB, Palm cradle, CF card reader, ADSL connection, ISDN connection (just in case!) and all the power cables. I actually didn't know that it was so much! (No wonder the power supply broke down - joke!) I'll try to lay all cables so that they won't look like part of a bird's nest, but I have my doubts.

So I'll do this before I watch the match tonight and hope and pray that it will work again.


11. November 2003  
Reminder

Just a reminder:

My PC is still not repaired, so there will not be any Retropixels or Retrophotos until it's back. It will take at least another week. Sorry!


3. November 2003  
Hjelp!

Av en eller annen grunn har hjemme-pc'en min gått til streik. Den virker overhodet ikke. Så innen jeg får fikset den eller orker å dra på jobb-pc'en fram og tilbake blir det ikke posteringer på Retrospekt annet enn i helgene.

Dette gjelder også Retropixels. Alle bildene mine ligger på denne maskinen og jeg får ikke lagt ut noen før den funker igjen.

Men vi får håpe at det ikke går for lang tid før den er i orden igjen.


31. Oktober 2003  
Retropixels kommer tilbake

Som de fleste allerede har merket, har Retropixels hatt pause siden 30. september. Det ble for anstrengende å legge inn nye bilder hver dag, men fra 1. november blir det liv der igjen.

Men ikke bilder hver dag!


21. Oktober 2003  
Breakdown

The server where my web-site reside had a major breakdown on thursday last week. Since then it's been gone until today, when we're finally back in business. Everything was completely gone and I mean everything. Even the root was gone!

I had to argue several days before I managed to persuade them to restore some old data, and thankfully only two entries in Journal is gone. I don't think I'll be able to recreate them so I won't.

Too much trouble with the host, though. Maybe I'm asking for it when I sit in Oslo, Norway and the server is in Anchorage, Alaska. The time difference is 11 hours!

Maybe it's time to consider moving on to greener pastures.


4. September 2003  
Oppdatering

Bare en påmnnelse om at Retropix nå er brakt "up to date"! Det er lagt inn nye bilder fra 16. august og fram til idag. Jeg skal forsøke å være litt flinkere til å oppdatere, men det er vært så mye annet i det siste.

Ta en titt på Retropix!© 2000 - 2017 Kjell Arnesen