Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Slit og arbeid" 
9. Juni 2006  
Derfor feiler it-prosjekter

Siden jeg jobber som prosjektleder, er det artig å se hvordan andre prosjektlederes virkelighet er. Denne undersøkelsen sakset fra Computerworld viser hvorfor prosjekter feiler. Jeg vil ikke umiddelbart skrive under på alle årsakene, men de virker svært velkjente alle sammen!

Når et it-prosjekt tryner er det som oftest på grunn av at prosjektlederen gjør fem klassiske feil.

Det handler om kommunikasjon. Noen ekstremt viktige samtaler unngås av prosjektlederne i prosjekter som sliter. Ifølge en undersøkelse fra den amerikanske kursleverandøren Vital Smarts finnes det fem situasjoner som prosjektlederne unngår å snakke om. Disse går igjen:

- Tilfeldige tidsfrister og for lite ressurser som gjør at prosjektet er dømt til å mislykkes.
- Mangel på lederskap, politisk tyngde og energi i prosjektet.
- Manipulering av priorieteringsprosessen.
- Medlemmene i prosjektgruppen gir for dårlig støtte til prosjektet
- Vil ikke innse at prosjektet har problemer før det er før det er for sent.

Flere enn 800 prosjektledere er intervjuet i undersøkelsen. I tillegg har Vital Smart brukt 150 timer til å observere pågående prosjekter. 80 prosent av prosjektlederne møter tilfeldige tidsfrister og har for lite ressurser slik at forventingene til prosjektene egentlig ikke har basis i virkeligheten.

Kun 18 prosent av prosjektlederne føler de kan konfrontere situasjonen på en ordentlig måte.

Når en prosjektleder ikke tør å konfrontere sjefen sin, vil prosjektet lide. 74 prosent av prosjektene går over budsjett og 82 prosent klarer ikke tidsfristen. 79 prosent møter ikke kvalitetskravene og 67 prosent resulterer i dårlig moral blant deltakerne i prosjektet.

Ifølge forskningsdirektør David Maxfield i Vital Smart er det ekstremt viktig for prosjektledere å si sannheten til folkene som sitter på makten. Bedriftslederne har også en plikt til å gjøre dette enkelt for prosjektlederne.

Bedriftslederne må skape en kultur der det er normalt å snakke med prosjektledelsen ofte. Hvor gode de er på dette er ofte en indikator på hvor suksessfulle prosjektene blir, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Via Computerworld.


2. Juni 2006  
Som fortjent?

To svindlere er dømt i Oslo tingrett. Svindlerne har skiftet familienavn en rekke ganger, og opererer nå under etternavnene Olsen og Holm. Med enkle knep loppet de to menn for 379.000 kroner.

Ofrene bebreider seg ofte i ettertid for å ha vært særs blåøyde. For hva kan sies om en 38-åring som tropper opp på SAS-hotellet i Oslo med 220.000 kroner i lomma, og som tror på forsikringene om 40 prosent provisjon bare for å veksle pengene i euro i løpet av ti minutter?

Når noe høres for godt ut til å være sant, så er det som regel det....... Hvor dum går det an å bli?


9. Mars 2006  
Naken på jobben!

Menn med hjemmekontor stiller ikke akkurat i dress på jobb, skal man tror det amerikanske firmaet SonicWall

I en undersøkelse firmaet gjorde blant 941 personer med hjemmekontor, viste det seg at hver åttende mann med hjemmekontor løser oppgavene uten en tråd på kroppen. Hver 14. kvinne gjør det samme.

Det er i det hele tatt frihetsfølelsen som dominerer blant hjemmearbeiderne. 39 prosent av de spurte hadde på seg fritidsklær som joggebukse på jobb, og i tillegg tar bare hver tredje mann en dusj før arbeidsdagen begynner, skriver Ekstrabladet.

Blant kvinner står det langt bedre til med rensligheten, der dusjer 44 prosent.

Og selv om de fleste mener de er mer effektive hjemme, kommer det også fram at flere benytter anledningen til en middagslur, mens 38 prosent av kvinner innrømmer at de gjør husarbeid ved siden av arbeidet.

Undersøkelsen er gjort blant personer med hjemmekontor i hele verden, men med hovedfokus på USA.

Via Nettavisen.© 2000 - 2017 Kjell Arnesen