Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Indiske Beatles     RetroBlogg     Uteskjenking i Oslo »
9. Juni 2006  
Derfor feiler it-prosjekter

Siden jeg jobber som prosjektleder, er det artig å se hvordan andre prosjektlederes virkelighet er. Denne undersøkelsen sakset fra Computerworld viser hvorfor prosjekter feiler. Jeg vil ikke umiddelbart skrive under på alle årsakene, men de virker svært velkjente alle sammen!

Når et it-prosjekt tryner er det som oftest på grunn av at prosjektlederen gjør fem klassiske feil.

Det handler om kommunikasjon. Noen ekstremt viktige samtaler unngås av prosjektlederne i prosjekter som sliter. Ifølge en undersøkelse fra den amerikanske kursleverandøren Vital Smarts finnes det fem situasjoner som prosjektlederne unngår å snakke om. Disse går igjen:

- Tilfeldige tidsfrister og for lite ressurser som gjør at prosjektet er dømt til å mislykkes.
- Mangel på lederskap, politisk tyngde og energi i prosjektet.
- Manipulering av priorieteringsprosessen.
- Medlemmene i prosjektgruppen gir for dårlig støtte til prosjektet
- Vil ikke innse at prosjektet har problemer før det er før det er for sent.

Flere enn 800 prosjektledere er intervjuet i undersøkelsen. I tillegg har Vital Smart brukt 150 timer til å observere pågående prosjekter. 80 prosent av prosjektlederne møter tilfeldige tidsfrister og har for lite ressurser slik at forventingene til prosjektene egentlig ikke har basis i virkeligheten.

Kun 18 prosent av prosjektlederne føler de kan konfrontere situasjonen på en ordentlig måte.

Når en prosjektleder ikke tør å konfrontere sjefen sin, vil prosjektet lide. 74 prosent av prosjektene går over budsjett og 82 prosent klarer ikke tidsfristen. 79 prosent møter ikke kvalitetskravene og 67 prosent resulterer i dårlig moral blant deltakerne i prosjektet.

Ifølge forskningsdirektør David Maxfield i Vital Smart er det ekstremt viktig for prosjektledere å si sannheten til folkene som sitter på makten. Bedriftslederne har også en plikt til å gjøre dette enkelt for prosjektlederne.

Bedriftslederne må skape en kultur der det er normalt å snakke med prosjektledelsen ofte. Hvor gode de er på dette er ofte en indikator på hvor suksessfulle prosjektene blir, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Via Computerworld.



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Derfor feiler it-prosjekter' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen