Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "WEB Design" 
22. November 2006  
Web design med vertikal sentrering

Retrospekt ble startet fordi jeg ønsket å lære mer om hvordan internett fungerte. Og fram til i dag har jeg benyttet en rekke forskjellige verktøy, metoder og teknikker. Jeg har funnet de jeg behøver og har etter hvert lært å beherske dem. Nå har Retrospekt sett ut slik den gjør i et par år og det er på tide å forsøke endringer. Ikke bare for endringenes egen skyld, men også for å prøve nye teknikker og verktøy.

Jeg har gått fra HTML til XHTML og har også benyttet CSS, om enn i beskjeden grad. Så neste versjon skal bygges på XHTML 1.0 Strict og CSS 2/3. Og spesielt var jeg interessert i å klare meg uten tabeller. Tabeller gjør det enkelt å plassere innhold på sidene, men det er blitt så altfor mange av dem, ikke minst av tabeller i tabeller i tabeller…….

Og jeg vil fortsette å vise bilder på Retrospekt. Liggende og stående og plassert midt på skjermen. Og hittil har det fungert utmerket. Helt til jeg forsøkte et design uten tabeller.

Av en eller annen grunn har de som har laget XHTML 1.0 og CSS 2/3 ikke lagt inn muligheten til å sentrere et bilde (eller noe annet?) vertikalt! Horisontalt går bra, men vertikalt fungerer ikke!

Mitt håp var at jeg ikke behøvde å vite størrelsen på bildet når jeg la det ut, eller om det var liggende eller stående, men fikk det plassert "smack" i midten uansett. Jeg har vandret litt rundt på forskjellige websteder og fora for å se om det var noen gode forslag der ute, men fant bare noen svært intrikate måter å gjøre det på.

Og når W3C lager nye regler så følger jo gjerne browser-utviklerne etter (etter hvert) slik at alt rendres (i hvert fall sånn noenlunde) likt i de forskjellige.

Så hvorfor i all verden finnes ikke vertikal sentrering? Jeg mener i et design uten tabeller. Er det noen spesiell årsak til det som jeg ikke har fått med meg?


13. Mars 2005  
De viktigste feil i web design

Hvis du designer websites og kanskje til og med lever av det du leverer, er det nok ikke dumt å lese hva Vincent Flanders fra "Web sites that sucks" skriver om "The Biggest WEB Design Mistakes in 2004". Les den uansett!


18. Juli 2003  
Velkommen til "nye" Retrospekt.

Som du ser har Retrospekt fått ny design og layout. Den gamle, "blå" utgaven startet som et eksperiment for å utforske de mulighetene som finnes til design og konstruksjon av web-sider.

Men nå er tiden moden til å forenkle og rendyrke det som er og har vært hovedhensikten med Retrospekt, nemlig innleggene og bildene. Alle tidligere innlegg er lagt over og det er mulig at noen av linkene i de eldre innleggene ikke virker lenger. Dette vil det ikke bli gjort noe med. I og med den nye layout'en har den ogsfått et nytt navn: retrospekt.net.

Det gamle kunne kun leses med IE 5.5 og nyere, mens denne kan leses av alle browsere. Sidene er også validert av W3C og har gyldig XHTML 1.0 Transitional og CSS kode. Dessuten benyttes dynamiske call og en del modularisering for enklere endringer på hele site'n.

Håper at retrospekt.net faller i smak og hvis du har noen kommentarer, send gjerne en mail.

Ikke alt er helt klart ennå, men det vil det bli i løpet av sommeren og høsten. (Avhengig av været!) Hvis du oppdager noen feil, vennligst send en mail.

Det kan også skje at design og layout vil forandre seg, hensikten med CSS, modulariseringen og de dynamiske call'ene er å kunne gjøre endringer lettere. Vi får se.

WEB Design [11:45]   


divider

29. Januar 2003  
Informasjonsarkitektur

Bak alle intuitive Web siter er det med stor sannsynlighet en Informasjons Arkitekt (Information Architect) som grundig vurderer hvordan leserne vil bruke den og hvordan innholdet skal organiseres for enklest mulig navigering slik at alt er der du forventer å finne det.

Hvis du vil vite mer om Informasjonsarkitektur (Information Architecture), kan du lese denne artikkelen i Online Journalism Review, OJR.

WEB Design [10:46]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen