Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Kina verdens største nettsamfunn     RetroForresten     Ny harddisk kan revolusjonere markedet »
21. Mai 2008  
Nå er internett fullt!

I dag er det i alle fall to ting du tar som en selvfølge når det kommer til internett: Når du har en bredbåndslinje, så forventer du for det første en fast regning i postkassa, uavhengig av hvor mye du faktisk benytter nettlinjen.

Det andre er at du får bruke hele internett, slik at tilgangen til store norske nettaviser fungerer like enkelt og raskt som små nisjenettsteder som knapt har lesere.

Det er likevel ikke sikkert at denne virkeligheten er noe som du kommer til å leve med så altfor lenge. Nettavisen vet at norske internettleverandører nå igjen vurderer å innføre abonnementsmodeller der du får en viss kvote du kan surfe for – og at du må betale mer hvis du skal laste ned mer.

Et problem for de store internettleverandørene verden over er at bruken av internett er i ferd med å eksplodere. Ikke bare er det snakk om at flere personer kobler seg til internett, men de som er koblet til internett genererer stadig mer trafikk.

Samtidig som trafikkveksten er i ferd med å ta helt av, så følger ikke investeringene til nettleverandørene med i den samme farten. Det betyr at skrekksituasjonen mange har snakket om i noen år, der «internett er fullt» begynner å nærme seg.

For internettleverandører verden over kan dette problemet løses på to måter: Investere enorme summer i ny og bedre infrastruktur – eller begrense internettbruken til sine kunder. Hva som er den billigste løsningen bør ikke komme som noen overraskelse.

Les mer om dette i Nettavisen.

Nytt [13:13]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1115

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Nå er internett fullt!' fra RetroForresten.


Kommentarer


I’d be inclined to concur with you one this subject. Which is not something I usually do! I love reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

Skrevet av Allena Vigilo den 13. Desember 2010 [09:30]


Great post thanks man! Kind regards Pino

Skrevet av pino den 6. Januar 2011 [17:35]


review myy asdxcz ootoqwpetpyk covoaaa rttqweeqw x and my name is and of the wordl. re

Skrevet av Stephan Pimpare den 29. Januar 2011 [05:49]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Nå er internett fullt!".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen