Dette er arkivert innlegg

Mobfot048IMG_0466IMG_0443IMG_0509barcelona-20080712-1013-thumb.jpgMor94_Adine-thumb.jpgIMG_1561-thumb.jpgIMG_1599-thumb.jpgToledo-20090531-1646-thumb.jpg
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Er iPhone-priskrig det neste?     RetroForresten     Gratulerer med dagen, WWW! »
9. Mars 2009  
Advarer mot mange megapiksler

Flere megapiksler betyr på ingen måte bedre bildekvalitet. Dette kan en blant annet se ved at en rekke kompaktkameraer for lengst fått mange flere megapiksler enn enkelte speilreflekskameraer. Det betyr ikke speilreflekskameraene tar noe dårligere bilder.

Men tross i at dette har vært velkjent informasjon for de fleste med teknisk innsikt i lang tid, har alle de store kameraprodusentene brukt antall megapiksler som et kraftig salgsargument, og vi har havnet i det som gjerne omtales som «megapikselkappløpet».

Det handler om at det har blitt viktigere å ha mange megapiksler enn god bildekvalitet for å kunne få solgt produkter til forbrukere. Får en kunde valget mellom to kameraer i butikken, der det ene har 12 og det andre har 8 megapiksler, så vil de fleste velge det første.

Men nå har Olympus sett seg lei på dette kappløpet. I et intervju med ZDnet sier sjefen for Olympus’ speilreflekskameraer at de nå ikke ønsker å presse opp flere megapiksler på sine forbrukerrettede speilreflekskameraer.

"12 megapiksler er, mener jeg, nok for å dekke de fleste bruksområdene for forbrukere. Vi har ikke noen planer om å delta i megapikselkrigen med vår E-serie", forteller Akira Watanabe.

Dette betyr ikke at han mener at 12 megapiksler alltid er nok, men at dette er det maksimale de bør presse ut av bildesensorstørrelsen de benytter på sin E-serie.

"Vi tror ikke at 20 megapiksler er nødvendig for alle. Hvis en kunde vil ha mer enn 12 megapiksler, så bør han går for en modell med fullformatsbrikke".

Det er ikke antallet megapiksler i seg selv som er problemet, men problemet er når man øker antall megapiksler uten å øke den fysiske størrelsen på bildebrikken. Og det Watanabe sier er at vil du ha mer megapiksler, så må du også kjøpe et kamera med større bildebrikke.

Fremfor å kjempe om masse megapiksler så sier Olympus-sjefen at selskapet heller vil jobbe med å forbedre kvaliteten på bildene med høy ISO (evnen til å ta bilder når det er lite lys), bedre farger og ikke minst dynamisk rekkevidde (mer detaljer i lyse og mørke områder).

Nytt [13:49]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:
http://www.retrospekt.net/retromt/mt-tb.cgi/1168

Under finner du linker til weblogger som referer til 'Advarer mot mange megapiksler' fra RetroForresten.


Kommentarer


Thanks for taking the time to post such a detailed and informative article.

Skrevet av paidpr seotons den 19. Desember 2010 [18:33]


review myy asdxcz ootoqwpetpyk covoaaa rttqweeqw x and my name is and of the wordl. re

Skrevet av Kristal Trulock den 29. Januar 2011 [21:14]


Wow! Thank you! I permanently wanted to write on my website something like that. Can I include a fragment of your post to my blog?

Skrevet av Angla Bardell den 2. Februar 2011 [08:10]


Skriv en kommentar

Skal informasjonen du la inn
lagres til neste besøk?

Skriv sikkerhetskodenDersom du trykker "Vis" for å se kommentaren din,
må du skrive inn sikkerhetskoden på nytt før du trykker "Send".

Trykk her for å kansellere kommentaren din
og returnere til
"Advarer mot mange megapiksler".
© 2000 - 2011 Kjell Arnesen