Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Sta(t)sminister?     RetroBlogg     Gratulerer med dagen! »
18. Februar 2002  
Motene forandrer seg!!

Det etterfølgende er sakset fra en amerikansk blog som forteller at motene forandrer seg. For de av dere som ikke leser engelsk fortelles det at i begynnelsen av forrige århundre var det rosa som var guttefargen og blått som var jentefargen!

Here's something I had no idea about: pink used to be the color for boys, while blue was for girls.

At one point pink was considered more of a boy's color, as a watered-down red, which is a fierce color) and blue was morefor girls. The associate of pink with bold, dramatic red clearly affected its use for boys. An American newspaper in 1914 advised mothers, "If you like the color note on the little one's garments, use pink for the boy and blue for the girl, if you are a follower of convention." [The Sunday Sentinal, March 29, 1914.] A woman's magazine in 1918 informed mothers, "There has been a great diversity of opinion on the subject, but the generally accepted rule is pink for the boy and blue for the girl. The reason is that pink being a more decided and stronger color is more suitable for the boy, while blue, which is more delicate and dainty, is pertier for the girl." [Ladies Home Journal, June, 1918]

Bizarr [09:56]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Motene forandrer seg!!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen