Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Monarkiet, del 1     RetroBlogg     Motene forandrer seg!! »
13. Februar 2002  
Sta(t)sminister?

I Høyres favn

Opposisjonspartiene på Stortinget rister på hodet over KrF og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Sentrale politikere i Ap, SV og Sp er sjokkert over at KrF godvillig har gitt avkall på gamle merkesaker for at Høyre skal få gjennomført sitt store politiske prosjekt.

- Det er helt eventyrlig hvor lett KrF har gitt seg i kampen om partiets merkesaker. Hadde ikke Kjell Magne Bondevik vært statsminister, ville ingen oppdaget at KrF deltar i den såkalte samarbeidsregjeringen, sier Ap-nestleder Hill-Marta Solberg til Dagbladet.

Tidligere olje- og energiminister, nå stortingsrepresentant, Marit Arnstad (Sp), sier at Høyre på oppsiktsvekkende vis har fått fritt spillerom for å gjennomføre store strukturendringer i Norge.

Høyre var sulten på makt etter 12 år i opposisjon. Da partiet endelig kom til makta, sydet partiet av reformiver. KrF, derimot, har ikke noen visjoner og blir et lett offer.

- Det utrolige er at Bondevik lar dette skje, sier hun.

Distriktsprofil
SV-nestleder Øystein Djupedal og Sp-leder Odd Roger Enoksen peker på at KrF gikk til valg på Sentrumsalternativets saker. Velgerne som stemte KrF, stemte ikke på Høyres distriktspolitikk, Høyres strukturendringspolitikk, Høyres næringspolitikk eller Høyres skattepolitikk.

- KrFs velgere har ingen grunn til å være fornøyde med resultatet, sier SV-nestleder Øystein Djupedal. Han stempler Bondeviks opptreden som "ynkelig".

Både Djupedal og Sp-leder Odd Roger Enoksen trekker fram en lang rekke saker der KrF i løpet av de siste fire månedene har sviktet både valgkampløfter og kampsaker.

Distriktskutt
KrF har vært en av de ivrigste støttespillerne for Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND). Det første partiet gjorde i regjering sammen med Høyre var å redusereoverføringene med 1,7 milliarder kroner, nesten en tredel av statens overføringer til SND. Først ble kuttene redusert med 500 millioner kroner, slik at regjeringens kutt endte på 1,2 milliarder kroner.

- Det er ikke mulig å skjøne hvordan KrF kunne akseptere en slik årelating av SND, sier Sp-leder Enoksen.

- Så må vi ikke glemme kuttene til Husbanken, en annen viktig sak for KrF før de endte i regjering med Høyre sier Ap-nestleder Hill-Marta Solberg.

Snudd trill rundt
Solberg minner om KrFs uttalelser i stortingsdebatter før partiet endte i regjering med Høyre. Der uttalte Svarstad Haugland følgende om Ap-regjeringens politikk: "For å få gjennomslag for sin politikk, er Ap-regjeringa avhengig av Høyre og Framstegspartiet.


  • Det er samarbeid i miljøpolitikken. Den "høyredominerte" miljøpolitikken skaper uro hos born og unge.

  • Det er samarbeid i landbrukspolitikken. Den "høyredominerte" landbrukspolitikken skaper uro i distrikta.

  • Det er samarbeid om sjukehusreforma. Den "høyredominerte" helsepolitikken skaper uro hos pasientar, tilsette og fagrørsla.


- I dag sitter KrF i regjering med Høyre og er avhengig av støttefra Frp for å få gjennomslag for sin politikk. Mye er snudd trill rundt for KrF etter valget, sier Hill-Marta Solberg til Dagbladet.

(Sakset fra Dagbladet. Skrevet av PER ELLINGSEN, onsdag 13. februar 2002 kl. 6:09, oppdatert kl. 9:25)

Nyhet [12:11]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Sta(t)sminister?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen