Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Nyhet" 
5. August 2002  
Så smalt det igjen!

blodigsml.jpgDet er ingen ende på dette.

Må vi bare sitte å se på at palestinere sprenger israelere i lufta og israeler gjengjelder. Eller var det omvendt? Hva er det som er feil med vår verden i dag? Alle politikere sier at det må gjøres noe, men ingen gjør annet enn å fordømme det hver gang det skjer. Og så venter man til neste gang. For det skjer igjen, og igjen og igjen inntil USA eller EU eller NATO eller FN går inn og setter seg på begge parter. Det må da gå an å snakke sammen? Men med en general som statsminister i Israel og en gammel terrorist som president i Palestina kan vi vel ikke forvente at konflikter løses på en annen måte. Dessverre er det ikke de to dette går utover, men en rekke uskyldige mennesker som sikkert bare ønsker å leve i fred!

Nyhet [21:55]   


divider

14. Mai 2002  
Vi kan jo håpe!

Østlendinger og sørlendinger kan glede seg til en solfylt nasjonaldag. Verre blir det fra Trøndelag og nordover.

Nyhet [09:19]   


divider

17. Mars 2002  
Føljetongen fortsetter!

Det er veldig lett å glemme sin egen fortid, men å fornekte sin egen far fordi han liker å ta en halvliter, er vel litt overdrevent eller hva? Les hva Nettavisen skriver:

Sven O. Høiby snakker ut om forholdet til Mette-Marit

Under festmiddagen i Kristiansand vekslet ikke Mette-Marit og faren Sven O. Høiby et eneste ord. Til Nettavisen sier Høiby at datteren ikke liker stilen hans. Les det åpenhjertige intervjuet her.

Det anstrengte forholdet mellom Sven O. Høiby og datteren Mette-Marit ble svært tydelig for de øvrige gjestene under festmiddagen i Kristiansand l?. Far og datter vekslet ikke et ord.

I et følelsesladet møte med pressen snakket en bitter Sven O. Høiby om hvordan han har mistet kontakten med datteren Mette-Marit etter bryllupet.

"Vi har aldri vært uvenner, aldri hatt kontroverser. Problemet er kort og godt at hun ikke liker min stil, og jeg liker ikke hennes."

Nyhet [08:48]   


divider

8. Mars 2002  
Rådyr reise for kronprinsparet

Rådyr reise for kronprinsparet

Kronprinsparet ga 200.000 kroner av sitt bryllupsfond til et hiv-aids prosjekt i Mosambik. Men parets besøk i landet for å se på prosjektet, koster minst like mye som gaven.

Dette dagsenteret, drevet av Røde Kors, skulle kronprinsparet besøke i Mosambik. Nå må de vente en stund til før det celebre besøket.

Turen koster minst 250 000 kroner, ifølge tall Dagsavisen har innhentet. Norad og Røde Kors tilbakeviser riktignok deler av regnestykket, og sier at de uansett skulle ha sendt folk til Mosambik i vår!

Ærlig talt, hvor blåøyd går det an å bli? Forstår disse menneskene ingen verdens ting?

(Sakset fra Dagsavisen: Les hele innlegget her.)

Nyhet [05:47]   


divider

13. Februar 2002  
Sta(t)sminister?

I Høyres favn

Opposisjonspartiene på Stortinget rister på hodet over KrF og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Sentrale politikere i Ap, SV og Sp er sjokkert over at KrF godvillig har gitt avkall på gamle merkesaker for at Høyre skal få gjennomført sitt store politiske prosjekt.

- Det er helt eventyrlig hvor lett KrF har gitt seg i kampen om partiets merkesaker. Hadde ikke Kjell Magne Bondevik vært statsminister, ville ingen oppdaget at KrF deltar i den såkalte samarbeidsregjeringen, sier Ap-nestleder Hill-Marta Solberg til Dagbladet.

Tidligere olje- og energiminister, nå stortingsrepresentant, Marit Arnstad (Sp), sier at Høyre på oppsiktsvekkende vis har fått fritt spillerom for å gjennomføre store strukturendringer i Norge.

Høyre var sulten på makt etter 12 år i opposisjon. Da partiet endelig kom til makta, sydet partiet av reformiver. KrF, derimot, har ikke noen visjoner og blir et lett offer.

- Det utrolige er at Bondevik lar dette skje, sier hun.

Distriktsprofil
SV-nestleder Øystein Djupedal og Sp-leder Odd Roger Enoksen peker på at KrF gikk til valg på Sentrumsalternativets saker. Velgerne som stemte KrF, stemte ikke på Høyres distriktspolitikk, Høyres strukturendringspolitikk, Høyres næringspolitikk eller Høyres skattepolitikk.

- KrFs velgere har ingen grunn til å være fornøyde med resultatet, sier SV-nestleder Øystein Djupedal. Han stempler Bondeviks opptreden som "ynkelig".

Både Djupedal og Sp-leder Odd Roger Enoksen trekker fram en lang rekke saker der KrF i løpet av de siste fire månedene har sviktet både valgkampløfter og kampsaker.

Distriktskutt
KrF har vært en av de ivrigste støttespillerne for Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND). Det første partiet gjorde i regjering sammen med Høyre var å redusereoverføringene med 1,7 milliarder kroner, nesten en tredel av statens overføringer til SND. Først ble kuttene redusert med 500 millioner kroner, slik at regjeringens kutt endte på 1,2 milliarder kroner.

- Det er ikke mulig å skjøne hvordan KrF kunne akseptere en slik årelating av SND, sier Sp-leder Enoksen.

- Så må vi ikke glemme kuttene til Husbanken, en annen viktig sak for KrF før de endte i regjering med Høyre sier Ap-nestleder Hill-Marta Solberg.

Snudd trill rundt
Solberg minner om KrFs uttalelser i stortingsdebatter før partiet endte i regjering med Høyre. Der uttalte Svarstad Haugland følgende om Ap-regjeringens politikk: "For å få gjennomslag for sin politikk, er Ap-regjeringa avhengig av Høyre og Framstegspartiet.


  • Det er samarbeid i miljøpolitikken. Den "høyredominerte" miljøpolitikken skaper uro hos born og unge.

  • Det er samarbeid i landbrukspolitikken. Den "høyredominerte" landbrukspolitikken skaper uro i distrikta.

  • Det er samarbeid om sjukehusreforma. Den "høyredominerte" helsepolitikken skaper uro hos pasientar, tilsette og fagrørsla.


- I dag sitter KrF i regjering med Høyre og er avhengig av støttefra Frp for å få gjennomslag for sin politikk. Mye er snudd trill rundt for KrF etter valget, sier Hill-Marta Solberg til Dagbladet.

(Sakset fra Dagbladet. Skrevet av PER ELLINGSEN, onsdag 13. februar 2002 kl. 6:09, oppdatert kl. 9:25)

Nyhet [12:11]   


divider

12. Januar 2002  
Rollemodeller

Norsk presse er patetisk når det gjelder den kongelige familie. Nesten kritikkløst, fordummende.

Det lengste pressen kommer, er å spørre et forlovet par om de gleder seg til bryllupet, eller om de har det bra. Eller om de ønsker seg barn og er glad i blomster.

Paret prinsesse Martha Louise og Ari Behn er ikke et spørsmål om et ungt par skal få lov til å velge kjærligheten. Alle vil svare ja på det.

Det forlovelsen mellom prinsessen og forfatteren (under 100 sider) dreier seg om, og som pressen viker unna for, er rekrutteringen til kongehuset.

I de aller, aller fleste tilfeller er valg av ektefelle ene og alene et personlig valg. Hansen velger Olsen, og alle er glade.

Men en kronprins' valg av kommende dronning og en prinsesses valg av kommende ektefelle, som teoretisk (Martha Louise er nummer to i arverekkefølgen) skal bli far til en ny generasjon prinser og prinsesser, er også et spørsmål om rekruttering og rollemodeller.

Ari Behn, 29 år gammel, er ikke, eller har ikke, vært i stand til å underholde seg selv. En inntekt på minstepensjonistnivå forteller det.

Etter at kjærlighetsforholdet til landets prinsesse ble kjent, økte boksalget, og Behn kan kanskje stå på egne ben økonomisk. Kanskje.

Imponerende er det ikke for en frisk 29-åring.

Landets kommende dronning var i samme situasjon. Spredte butikk- og barjobber og ingen utdannelse gjorde at hun ikke kunne forsørge seg selv.

Ungdom i slutten av 20-årene burde vel kanskje det.

Mye verre er imidlertid de signaler som gis ved at nettopp den kommende dronning og kommende prinsessegemal begge kommer fra et miljø hvor fyll og narkotika har vært fremherskende. Ari Behn har gått så langt som å forherlige og ufarliggjøre narkotika i et eget fjernsynsprogram hvor han fremsto som en dust sammen med polske prostituerte.

Samtidig med at den kongelige forlovelse ble kunngjort i Norge, pågikk en rettssak i Tyskland hvor en kjent tysk fotballtrener, lansert som ny trener for det tyske landslaget, sto tiltalt for narkotikamisbruk. Han er fratatt sine trenerverv og uønsket som landslagssjef, fordi tysk fotball ikke kan ha en slik rollemodell.

Men i Norge er det helt i orden at landets kongefamilie rekrutteres fra en personkrets hvor stikkordene er fyll, "utagerende festing" (hva er det egentlig?), narkotika og manglende arbeidsvilje (neppe evne).
De er blitt våre nye rollemodeller.

I vanlige familier er man engstelige og betenkte når slikt skjer, og det gjør det jo stadig oftere, men i kongefamilien nærmest leter man etter det. Det er pussig.

Ingen forventer at landets kronprins og prinsesse skal velge partnere blant Europas kongehus eller blant økonomiske vinnere eller forskere og enere innen sitt fag.

Likevel er de rollemodellene som nå er valgt, så spesielle at man må spøørre om Kongens og Dronningens rolle.

Noen av oss er uinteressert i kongefamilien av prinsipielle grunner, og andre ønsker å se noen idealer, noe opphøyet og spesielt. Noen man kan vinke til med begeistring og respekt.
Ari Behn er ikke mannen vi vil vinke opp til.

Artikkel av: Trygve Hegnar (10.1.02 12:30)
(Sakset fra Hegnar Online)

Nyhet [08:40]   


divider

Vil fjerne narkomane fra gatene

Aldri har politiet og tollvesenet gjort flere beslag av narkotika enn i fjor. Det skjedde uten at politiets innsats på området er øket. Kripossjef Arne Huuse mener situasjonen aldri har vært verre enn nå, skriver Aftenposten.

- Vi står overfor en dramatisk utvikling som krever større innsats, og da ikke bare fra politiets side. De åpne misbrukermiljøene som preger gatebildet i storbyene,må etter min mening bort, fordi de virker som en magnet på potensielle nye brukere. Å se narkotikapåvirkede personer uten at noen griper inn, er uheldig og tilkjennegir langt på vei en legalisering, sier Huuse.

Kripossjefen etterlyser nå en idédugnad og en sterkere prioritering fra de politiske myndighetene. Til avisa Nationen sier Huuse at veien går på å fiinne ut mer om årsakene til narkotikamisbruket.

- Myndighetene må definitivt gjøre mer for å lete etter grunner, og deretter sette inn tiltak som passer. Satsingen må ikke bare rettes mot politi og tollvesen, sier han.

Beslagene øktev i fjor både i antall tilfeller og i total mengde narkotika.

(Sakset fra Dagbladet 12.1.2001)

Nyhet [01:09]   


divider

9. Januar 2002  
Norge en oase for kriminelle og terrorister

Politimester i Tromsø, Truls Fyhn, mener Norge er i ferd med å bli det ideelle tilholdssted for kriminelle utlendinger og potensielle terrorister.


- Myndighetene synes å ha mistet både styring og kontroll med asylpolitikken som for øvrig preges av en grenseløs naiivitet, sier Fyhn til Nordlys.

Han får full støtte av Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund.

- Fra våre utenlandske kolleger hører vi at Norge, særig i kriminelle miljøer i Øst-Europa, markedsføres som et land hvor det er enkelt å være kriminell og lett å holde seg skjult, sier Johannessen.

Politimesteren i Tromsø sier til at det mellom januar og november i fjor forsvant vel 2.600 asylsøkere fra norske flyktningmottak.

- Vi vet at en del av disse er profesjonelle asyl-shoppere som drar fra land til land i Europa og søker asyl under ulike navn. Andre er kriminelle som bruker asylsøknaden som påskudd for å få bli i en periode.

Det kan gå halvannet år før søknaden er endelig behandlet av Utlendingsdirektoratet, sier Fyhn.

Han legger til at det mest foruroligende er at politiet ikke vet hvor mange av dem som "forsvant", som faktisk ennå er i landet.

NTB 09.01.2002 (Sakset fra VG)

Nyhet [01:14]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen