Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Glemsk? Jeg?     RetroBlogg     Nytt Tastatur! »
19. April 2002  
Tjener rått på halvliteren

halvlitern_sak (16k image)Det er ikke ølet som er dyrt når du bestiller en halvliter i vårsola til 65 kroner.Det er markedskreftene som fungerer: Gjestene finner seg i at utestedet stikker av med 60 prosent av prisen.

Går du derimot på butikken på hjørnet, havner bare 17 prosent av ølprisen i lomma til Rimi-Hagen & Co.

Nå har prisen på øl blitt så høy at bryggeribransjen merker at folk drikker mindre øl på utestedene - og heller velger vin eller brennevinholdige drikker.

Derimot selger butikkene mer øl enn noensinne.

Ekstreme priser

Informasjonsdirekt?lge Hasselgård i Norsk bryggeri- og mineralvannforening sier til Dagbladet at kundene betaler dyrt for utepilsen:halvlitern_regnestykketGraf (9k image)

- Ja, vi har ekstreme priser på øl i Norge, sier han.

Informasjonsdirektør Knut Brinchmann i Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) er ikke uten videre enig i påstanden om at norske ølpriser er ekstremt høye.
Mindre mål

- Personlig synes jeg også at det er dyrt. Men RBL legger seg ikke opp i kalkylene til den enkelte bedrift. Men spør du meg, så er det åpenbart at det er noen psykologiske priser der ute som i verste fall kan virke avskrekkende. Vi vet jo at alkoholpriser brukes som argumenter mot Norge i en del sammenhenger. På den annen side må utestedene ha inntekter for å kunne drive virksomheten, sier Brinchmann.

Informasjonsdirektøren har tanker om en annen måte å selge øl som kan virke mindre prismessig avskrekkende.

Modellen er den samme som tobakksfabrikantene som beholdt prisen og selger pakker med mindre innhold:

- Hvis du sitter på et utested i en storby ute i Europa, så får du servert øl i 0,25 liters glass som gjerne koster mer pr. liter enn i Norge. Folk betaler gladelig 40 kroner for et slikt glass. Det kunne jo være et kreativt lite tips for å hente det samme ut av tørste struper uten at prisen isolert sett virker så avskrekkende.

Av EIVIND PEDERSEN, Dagbladet (Fredag 19. april 2002)Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Tjener rått på halvliteren' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen