Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Verdens beste?     RetroBlogg     Harry Potter spin-off »
30. Oktober 2002  
Eliten

Eliten? Det er Det Norske Folk!Huff da! Nå har journalistene lansert en ny gruppe mennesker igjen. Denne gangen er det "Eliten" som presenteres. Og hvilken elite? Aftenposten har sin definisjon:

Undersøkelsen bygger på intervjuer som Statistisk sentralbyrå har foretatt blant det øverste sjefssjikt innen politi- og rettsvesen, Forsvaret, de største bedriftene og konsernene, organisasjonene i nærings- og arbeidsliv, kirke- og kulturliv, de store frivillige organisasjonene, forvaltning, departementer og politiske institusjoner og medier.

Det "øverste sjefssjiktet" er "Eliten"? Hva har de gjort som er så "elitistisk"? Og hvorfor i all verden skulle de stemme Frp.? De har da alltid holdt seg til de gamle, etablerte partiene og da spesielt Høyre eller AP. Er det noen som er konservative så er det vel "Eliten" (les: det "øverste sjefsjiktet").

Vi andre som heller ikke vil stemme Frp., hva er vi, da? Siden vi ikke tilhører "Eliten" må vi vel tilhøre "massen". Og dessverre er det massen (av velgere) som bestemmer utfallet av valgene her i landet og ikke "Eliten". Så hva pokker betyr det hva "Eliten" stemmer når deres stemmer ikke betyr noen ting for utfallet av et valg?

Hvorfor Aftenposten lager denne historien nå hvor det er så mye annet å skrive om, er vel knapt noen hemmelighet.

Journalistene stemmer heller ikke på Frp, og godter seg hver gang de kan gi et spark til partiet. Og de har jo alltid regnet seg til "Eliten".

Nå tror jeg ikke Carl I. og co. bryr seg særlig mye om det, spesielt ikke nå når oppslutningen om partiet stiger til de grader som det har gjort (og fortsatt gjør).

Så får vi andre som hverken tilhører "Eliten" eller kan tenke oss å stemme på Frp. tusle videre i forvissningen om at vi snart (høsten 2003) igjen blir de mest interessante menneskene for både journalister og politikere når kommunevalget nærmer seg!Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Eliten' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen