Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Eliten     RetroBlogg     Det er så vakkert der ute(II)! »
31. Oktober 2002  
Harry Potter spin-off

Trykk for større bildeForfatteren J. K. Rowling er ikke alene om å tjene grovt på bøkene og filmene om Harry Potter. Britisk kostebinderi har fått et kraftig oppsving i kjølvannet av Rowlings suksess.

Brian Eddon, en av Storbritannias siste profesjonelle sopelimemakere, sier til London-avisen Daily Telegraph at han har store problemer med å holde tritt med etterspørselen. Han har nå søkt om og fått innvilget produksjonsstøtte fra det britiske miljø-departementet.

Sopelimer er som kjent heksers og trollmenns foretrukne transportmiddel. På trollmannsskolen Galtvort brukes de dessuten i det luftbårne lagspillet rumpeldunk, der Harry viser seg å være et gedigent naturtalent.

-Barna leser bøkene og ser filmene, og så går de til foreldrene og tigger og ber om en sopelime, sier Paul Eddon. Han forteller at hans familie har drevet med kostebinderi i flere generasjoner, men understreker at familiens produkter ikke er flygedyktige.

Likevel har etterspørselen tatt seg voldsomt opp foran premieren på film nummer to, "Harry Potter og Mysteriekammeret". Den har verdenspremiere i Storbritannia og USA 15. november, og norgespremiere en uke senere. [London (NTB-DPA)]

Underholdning [13:47]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Harry Potter spin-off' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen