Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Underholdning" 
26. Juni 2007  
25 år siden Blade Runner

Trykk for stort bilde. NB. Veldig stort!For 25 år siden kom Ridley Scotts film "Blade Runner" med Harrison Ford som blade runneren Rick Deckard på jakt etter "replicants" - genetisk framstilte skapninger, som til forveksling lignet mennesker og som ble benyttet til risikofylt og nedverdigende arbeid på jordens "off-world colonies". Noen av disse hadde rømt og oppsøkt jorden. Men det var ulovlig for replicantene og ferdes på jorden, derfor måtte drepes, eller pensjoneres som det ble kalt, som ikke hørtes fullt så brutalt ut.

"Blade Runner" er løselig basert på den amerikanske SciFi forfatteren Philips K. Dicks roman "Do Androids Dream of Electric Sheep?".

Filmen ble ingen umiddelbar suksess i USA, men i resten av verden ble den svært populær. Det var mange kontroverser om filmen og i 1992 laget Ridley Scott en "Directors Cut" som var slik han opprinnelig ville ha vist filmen.

Filmen har nå oppnådd kult status og er inne blant de 100 beste filmer gjennom tidene.

Jeg har Blade Runner, Directors Cut på VHS og titter fremdeles på den sånn løselig en gang i året. Den holder seg faktisk godt!


8. Mars 2007  
Den dagen, du vet!

Siden det er den dagen, du vet, i dag. Den store Kvinnedagen, er det kanskje på sin plass å ta med et feministisk saksinnlegg. Jeg aner ikke hvem denne dama er, heller ikke om låta er bra (jeg skrudde av lyden), men spretter gjør hun! (Starter med en reklamesnutt.)

Stjært fra Dagbladet på selveste Kvinnedagen!


12. Desember 2006  
Nok en Quiz!

De som leser Retrospekt jevnlig, vet at jeg ikke kan motstå quiz'er. Uansett hva det dreier seg om. Denne gangen var det Dagbladet som i dag har en quiz som skal gi svar på om du tilhører kultur-eliten eller ikke. Og den måtte jeg jo ta. Og resultatet på de 15 spørsmålene ser du her:

Du tilhører definitivt ikke kultureliten, gratulerer! Du er antakelig ekte og jordnær, og kan delta i så mye organisasjonsarbeid du bare vil uten å bli mistenkt for å mele din egen kake og holde proletariatet nede.
Så nå er det fastslått.

(Og jeg som trodde........)


6. Mai 2006  
They're Made Out of Meat!

Kortfilmen "They're Made Out of Meat" vant Grand Prize i "First Annual Science Fiction Short Film Festival" i Seattle, USA i februar i år. Dialogen er morsom og vel verdt å lese hvis du fremdeles har litt fantasi og forstår engelsk rimelig godt. Her er et utdrag:

“They’re made out of meat.”

“Meat?”

“Meat. They’re made out of meat.”

“Meat?”

“There’s no doubt about it. We picked up several from different parts of the planet, took them aboard our recon vessels, and probed them all the way through. They’re completely meat.”

“That’s impossible. What about the radio signals? The messages to the stars?”

“They use the radio waves to talk, but the signals don’t come from them. The signals come from machines.”

“So who made the machines? That’s who we want to contact.”

“They made the machines. That’s what I’m trying to tell you. Meat made the machines.”

Les hele..

Via Boing, Boing


11. Mars 2006  
Må sees!

Chris Bliss er jonglør og gjør det til Beatles' "Golden Slumbers". En fantastisk forestilling!

Gå til denne websiten og trykk på "Must-See Finale".

Takk til Craig's BookNotes.


24. Mai 2003  
Idol!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har fulgt en eneste sending av TV2s serie "Idol". Men jeg har innimellom hørt noen av dem synge og spesielt synes jeg (og tydeligvis mange med meg) at Kurt Nilsen har en flott stemme! Så vant han jo også!

Men. Er det ikke typisk norsk at den underligste skruen av dem alle skulle gå bort å vinne? Og den glatte "idol"-typen komme på annenplass?

Av og til er det godt å være norsk (men bare i Norge!).

Håper han får det til, med den stemmen fortjener han det!

Underholdning [13:38]   


divider

11. Februar 2003  
Tilfeldig?

Det slår mmeg av og til hvor stor sammenheng det er mellom fantasi og virkelighet, spesielt innen Science Fiction. Men at det skulle være så stor likhet mellom Fantasy og virkeligheten var jeg ikke klar over.

Er den slående likheten mellom den onde trollmannen Saruman og denne mannen tilfeldig?

Underholdning [21:11]   


divider

30. Desember 2002  
Gode forsetter for 2003

fyrverk.jpgNoen av oss hadde et forferderlig 2002. Bare på min arbeidsplass har det vært to runder med oppsigelser av ansatte i år. Jeg føler med alle de som går inn i det nye året uten jobb. Det må vel være noe av det verste som kan skje.

Det er vel ganske naturlig at når man går inn i et nytt år, så håper man at det nye året skal bli bedre enn det gamle. Jeg har mange ønsker for det nye året. Nyttårsforsetter også. Men de blir vel like vanskelige å gjennomføre som tidligere tiders, spesielt der hvor en er avhengig av andre.

Men det finnes heldigvis ting man kan gjøre noe med selv. Hvis du vil ha noen nyttårsforsetter, men mangler fantasi til å finne ut hva du egentlig bør gjøre annerledes til neste år, kan du sjekke ut Startsidens "52 Ting Du Må Gjøre i 2003".

Jeg håper bare at du allerede gjennomfører nr. 26! Ellers er nr. 52 det beste rådet jeg kan gi deg!

Underholdning [14:09]   


divider

31. Oktober 2002  
Harry Potter spin-off

Trykk for større bildeForfatteren J. K. Rowling er ikke alene om å tjene grovt på bøkene og filmene om Harry Potter. Britisk kostebinderi har fått et kraftig oppsving i kjølvannet av Rowlings suksess.

Brian Eddon, en av Storbritannias siste profesjonelle sopelimemakere, sier til London-avisen Daily Telegraph at han har store problemer med å holde tritt med etterspørselen. Han har nå søkt om og fått innvilget produksjonsstøtte fra det britiske miljø-departementet.

Sopelimer er som kjent heksers og trollmenns foretrukne transportmiddel. På trollmannsskolen Galtvort brukes de dessuten i det luftbårne lagspillet rumpeldunk, der Harry viser seg å være et gedigent naturtalent.

-Barna leser bøkene og ser filmene, og så går de til foreldrene og tigger og ber om en sopelime, sier Paul Eddon. Han forteller at hans familie har drevet med kostebinderi i flere generasjoner, men understreker at familiens produkter ikke er flygedyktige.

Likevel har etterspørselen tatt seg voldsomt opp foran premieren på film nummer to, "Harry Potter og Mysteriekammeret". Den har verdenspremiere i Storbritannia og USA 15. november, og norgespremiere en uke senere. [London (NTB-DPA)]

Underholdning [13:47]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen