Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Gratulerer!!!     RetroBlogg     Selvbetjening »
24. Februar 2003  
Norge i et nøtteskall

Det er mange som hevder at vi her i Norge er i overkant naive, mens andre gjerne mener at vi er de som er best i hele verden, ikke bare på ski, men også til å løse andres konflikter.

De to etterfølgende klippene skulle vel si det meste om hvordan vi egentlig er.

Syv kilometer inne i den 24 kilometer lange Lærdalstunnelen hadde bonden lørdag satt fra seg tilhengeren med vått og frossent høy. Ute var klimaet av det kalde og fuktige slaget. Inne i tunnelen var det behagelige 17 tørre varmegrader. Et ypperlig tørkested, mente bonden.

(Les hele i Dagbladet)

I likhet med Katarina har mange av de menneskelige skjoldene meddelt irakerne at de heller vil være ved barnehjem og sykehus, som ikke er direkte mål enn å beskytte landets infrastruktur. Det forsøker irakske myndigheter å motvirke. De menneskelige skjoldene hjelper ikke regimet det minste om de installerer seg på sykehus.

-Vi har begynt å føle presset. Han fra utenriksdepartementet som følger oss, ble sint da han skjønte at så mange hadde trukket seg, forteller en av aktivistene, som velger å være anonym.

-Husk, hvorfor dere er her, sa han strengt. Selv begynner jeg å få en dårlig følelse av hele greia. Vi har ingen garanti for at irakerne ikke vil lenke oss alle til strategiske, både sivile og militære mål døgnet før bombene faller.

(Les hele i Aftenposten)

Personlig [14:40]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Norge i et nøtteskall' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen